Grindeanu, catre Robu: Timisoara inseamna mai mult decat paranghelii si inot in Marea Tireniana

Despre Timișoara se poate vorbi și în alți termeni, în afară de paranghelii țigănești și aventurile din vacanță ale primarului Nicolae Robu. Asta crede deputatul PSD Sorin Grindeanu, care solicită municipalității să prezinte un plan concret de acțiuni pe care le întreprinde pentru ca Timișoara să fie într-adevăr demnă de titlul de capital culturală europeană.

Timișoara nu are, la nivel național, imaginea pe care o merită. Deputatul PSD Sorin Grindeanu, ministru al Telecomunicațiilor, e nemulțumit de felul în care este reflectat orașul de pe Bega în media națională. „Sunt timișorean și voi rămâne timișorean, aici este familia mea, aici sunt majoritatea prietenilor mei. Mă intereseaza foarte mult imaginea orașului în care trăiesc și vreau ca aceasta să fie una cu care să mă mândresc. Aș vrea ca despre Timișoara să se vorbească și altceva în afară de melodii, de concedii, de bășcălii pe posturile naționale”, a declarat, vineri, Grindeanu. Conform acestuia, în ultimele două săptămâni, singurele știri despre Timișoara au vizat nunțile țigănești și „aventurile” primarului Nicolae Robu. „Vreau să trec dincolo de persoane. Îl respect pe primarul Timișoarei, dar cred că imaginea pe care ne-o facem la nivel național nu este cea corectă, nu este cea pe care o merităm. Administrația locală a contribuit din plin la o imagine care nu face cinste orașului. Trebuia mai multă responsabilitate, pentru că vorbim de imaginea Timișoarei, care este dincolo de un mandat trecător”, spune Grindeanu.

Ministrul Telecomunicațiilor e convins că, în acest moment, Timișoara pierde teren serios în fața altor orașe din România care vizează titlul de capitală culturală europeană în anul 2021. „Alte orașe se mișcă mult mai bine decât noi, ca percepție și ca acțiuni. Acest titlu este dincolo de mandatul unui primar. Pot să mai vină încă două mandate până în 2021. Fac un apel la primărie, să prezinte în perioada imediat următoare un plan clar de măsuri în această direcție. Consider că acum părem că pierdem bătălia cu alte orașe din România aflate în competiție cu noi. Este nevoie de un plan concret, dincolo de politică. Să trecem peste înotul în Marea Tireniană și să facem lucruri serioase”, a mai spus social-democratul. Sorin Grindeanu a făcut aluzii clare la vacanța în Sardinia a primarului Nicolae Robu, care a postat pe Facebook o întreagă galerie foto.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

29 de minute ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

10 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

10 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

17 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

17 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

17 ore ago