Toanca vrea sa fie primar la Dumbravita. Ii mai lipseste doar partidul

Deși a făcut parte din gașca (hai să-i spunem așa!) lui Sorin Grindeanu, consilierul local Radu Țoancă pare să fie tras pe linie moartă în PSD. Culmea, asta se întâmplă chiar acum, când fostul lui partener de chiolhanuri și alte cele a ajuns ministru și staroste necontestat al PSD Timiș. Cert este faptul că Țoancă nu mai ocupă vreo funcție nici în organizația municipală și nici județeană a social-democraților. Mai mult, n-a primit nici șefia Grupului PSD din CL Timișoara, iar vocea lui se aude tot mai slab în acest for. Și n-a trecut mult timp de când era unul dintre cei mai vocali consilieri locali, un PSD-ist roșu până în măduva oaselor, după vorbă, după port.

Surse din partid afirmă că Radu Țoancă a intrat în dizgrația colegilor din filială din cauza legăturilor cumva nepotrivite cu principalul dușman de clasă al PSD-ului, primarul Nicolae Robu. Or, Țoancă a pus în fața intereselor de partid interesele personale, strict legate de primărie, implicit de primar. Și e un secret al lui Polichinelle că Radu Țoancă este cel mai orientat și decurcăreț consilier local de după 1990, dacă nu din întreaga istorie a Timișoarei. Pornind de la această ruptură, nu puține au fost zvonurile care-l dau pe Țoancă ca având un viitor glorios în PNL, mai ales după ce Robu a afirmat public că-l „respectă foarte mult”. Dar nu acesta e pasul pe care vrea Țoancă să-l facă, cel puțin pentru moment, fie și pentru faptul că, în afară de naivul politician Nicolae Robu, nu știu care liberal va putea îngurgita un astfel de transfer.

Chit că, potrivit surselor din PSD, Țoancă a fost anunțat că nu mai face parte din viitoarea echipă de consilieri PSD, ca să folosesc un clișeu fotbalistic. Dar, vorba regretatului Pittiș, „sfârșitul nu-i aici”. Mă refer, evident, la cel politic. Radu Țoancă și-a anunțat deja mai mulți colegi că, nemaifăcând parte din planurile de viitor ale PSD Timișoara, vrea să se retragă în comuna unde domiciliază, Dumbrăvița. Și nu oricum, ci pe post de primar. Ei bine – și aici e problema! – la Dumbrăvița este un primar PSD, Victor Malac. Culmea, făcut de Țoancă, dacă ne luăm după spusele acestuia, chiar și când nu erau de față unul sau mai multe pahare cu lichide bahice. Întrebarea care se pune acum este dacă renunță PSD la un primar în funcție, pentru a-i face loc lui Țoancă. Greu de spus. Dacă răspunsul e negativ, abia atunci se va pune în discuție o eventuală candidatură a lui Țoancă pe lista PNL sau independent susținut de acest partid. Asta, în cazul în care liberalii nu-și găsesc un candidat mai de Doamne ajută. Este că au dreptate cei care compară politichia cu o fată mare?

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago