A venit si prima infrangere! Poli pierde dupa un hent dubios in careu al lui Sarmov

Steaua a scăpat de „complexul Flocea”, învingând pe ACS Poli în sferturile de finală ale Cupei Ligii cu 1-0. Cel mai important ajutor pentru steliști a venit însă de la bulgarul Sarmov, care a făcut un henț necurat în propriul careu. Poli a arătat în multe momente ale meciului că este este o echipă care se poate bate de la egal la egal cu campioana României, dar a trebuit să părăsească pentru prima dată terenul învinsă de la venirea lui Florin Marin.

Cu toate că Florin Marin anunțase înaintea meciului că Poli va juca la calificare, ceea ce trebuia tradus că se va apăra supranumeric, timișorenii încep partida suprinzător de curajos. În primele două minute au deja două șuturi la poartă prin Bărbuț și Elek. Timișoara continuă cu un joc de pase plăcut ochiului și aerisit. Când nu au mingea, timișorenii fac un presing agresiv și de aici se nasc câteva momente de panică în careul steliștilor, principalii protagoniști fiind Goga, cu pasele, respectiv Bărbuț și Elek, cu incursiunile. Așa vine cea mai mare ocazie a meciului de până atunci, în minutul 20, când Goga îl deschide lateral dreapta în careu pe Elek, dar Cojocaru respinge cu greu în corner șutul vârfului timișorean. Din păcate, acest start a fost un foc de paie, iar Poli face încet, dar sigur pasul înapoi. Steaua profită și în minutul 24 are prima ocazie, mingea lovită cu capul de Papp în urma unui corner trecând puțin peste poartă. Doar două minute mai târziu, în urma unui alt corner, Artean face henț în careu. Penalty și cartonaș galben. Bate Stanciu, dar Kirschstein respinge. Peste alte trei minute vine faza meciului. Nicușor Stanciu bate un corner de pe partea dreaptă, iar Sarmov sare ca la o tușă la rugby, făcând un henț de curtea școlii sau de… blatist. (La casele de pariuri se joacă și pe lovituri de la 11 metri.) Bate același Stanciu în aceeași parte, respinge din nou Kirschstein, dar Chipciu se desprinde de fundașii lui Poli și înscrie: 1-0 pentru Steaua. Că a fost ceva dubios la hențul lui Sarmov a dat de înțeles și Florin Marin, care l-a schimbat pe bulgar cu Croitoru în minutul 36. Până la finalul primei părți a meciului nu se întâmplă nimic notabil, timișorenii cazând și fizic, și psihic.

Poli începe bine repriza a II-a, iar cel mai mult iese în evidență Belu Iordache. La una din incursiunile sale în terenul advers obține o lovitură de la 17 metri, dar Croitoru, într-o formă nu foarte bună, trimite în plasa laterală. Poli atacă mai mult, iar în minutul 73 Bărbuț îl întinde serios pe Croitoru cu un voleu de la 20 de metri. Un minut mai târziu, Rufino, cu capul, îi dă alte emoții portarului gazdelor. Îl imită nou intratul Hernandez în minutul 77, cu o lovitură de cap greu scoasă în corner, in extremis, de portarul stelist. A fost însă ultima mare ocazie, timișorenii cedând ulterior inițitiva, iar Steaua are o importantă ocazie de a-și mări avantajul abia în minutul 86 prin Târnoveanu. Steaua se califică în semifinalele Cupei Ligii după un meci a cărui istorie a făcut-o faza dubioasă a lui Sarmov din minutul 31. (sursa foto: www.gsp.ro)
Cei doi antrenori au trimis pe teren următoarele formații:
Steaua: Cojocaru – Papp, Varella, Toșca, Guillerme – Filip, Stanciu, Tahar – Popa, Chipciu, Mihalcea
Poli: Kirschstein – Iordache, Scutaru, Melinte, Dan Popescu – Llorente, Artean (min. 76 Hernandez), Sarmov (min. 36 Croitoru) – Bărbuț, Elek (min. 64 Rufino), Goga

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

3 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago