Proiect anti-paranghelii in CL: Politia Rutiera si drumarii sunt ultima solutie

Vor să-și etaleze bolizii și tupeul pe străzile Timișoarei? Doar cu aviz de la Comisia de circulație a primăriei, nu numai de la cea de ordine publică! Un proiect de hotărâre de consiliu local încearcă să mai pună o piedică în calea nunților și înmormântărilor țigănești care blochează Timișoara în fiecare vară.

Încă o încercare de a opri parangheliile care au făcut „celebră” Timișoara: în plenul de vineri, consilierii vor avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind „interzicerea organizării de evenimente (…) care aduc atingere ordinii și liniștii publice”. Acesta este inițiat de Radu Țoancă (PSD), care și-a motivat demersul spunând că s-a săturat ca Timișoara să fie motiv de bășcălie în presa națională și internațională. „E un proiect făcut în nume propriu, care sper că va fi votat de colegii mei. Ideea mi-a venit astă-vară, după ce am citit un articol despre nunțile de romi de la Timișoara, apărut într-un o publicație online britanică. Erau și imagini filmate, în care apărea un rom în vârstă, care spunea că aceste nunți sunt o tradiție românească și că toți timișorenii ar face așa ceva, dar nu au bani. Tot astă-vară am stat un sfert de oră în trafic, după o înmormântare de romi, cu muzicanți și tot tacâmul”, ne-a declarat social-democratul.

Conform proiectului, se interzice desfășurarea pe raza municipiului Timișoara a oricăror evenimente – nunți, înmormântări, zile de naștere, botezuri – care aduc atingere ordinii și liniștii publice. Sunt exceptate acele evenimente care obțin în prealabil două avize: de la Comisia de ordine publică, respectiv Comisia de circulație, ambele ale primăriei. „Până acum nu era nevoie decât de aviz de la Comisia de ordine publică, acesta se obține mai ușor și, în plus, și-au angajat deja avocat care se ocupă de așa ceva. La Comisia de circulație e puțin mai greu, pentru că acolo sunt și reprezentanți ai Poliției Locale, ai Poliției Rutiere, drumari…. Proiectul nu a primit aviz de legalitate de la Serviciul Juridic, mi s-a spus că există mai multe legi care prevăd astfel de lucruri. Din punctul meu de vedere însă, aceste prevederi sunt fie vagi, fie se contrazic între ele. Am vorbit cu juriști și am convingerea că proiectul este perfect legal. Prin aprobarea lui, noi, CL Timișoara, am da un semnal și mai puternic că nu suntem de acord cu astfel de manifestări”, ne-a mai spus Radu Țoancă.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

3 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

4 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

5 ore ago