Categories: Timp liber

Zilele Dovleacului, invitatie de toamna la Kikinda

Patru zile, un singur „personaj” principal: dovleacul! Se întâmplă săptămâna viitoare, la Kikinda, în Serbia, unde va avea loc ediția cu numărul 30 a Zilelor Dovleacului. Timișorenii sunt așteptați cu brațele deschise la eveniment, unde au fost pregătite tot felul de surprize.

Zilele Dovleacului de la Kikinda se desfășoară în perioada 8-11 octombrie. În primele două zile, joi și vineri, vor avea loc diverse expoziții și simpozioane la muzeul orașului, precum și întreceri sportive. Joi seara e programat un concert cu Zvonko Bogdan, iar vineri vor cânta trupa Kum, din Kikinda, și celebra Riblja Corba. Sâmbătă, pofticioșii sunt invitați să deguste diverse preparate pregătite de gospodinele din Kikinda. La mare cinste vor fi, desigur, plăcintele cu dovleac. Tot sâmbătă va avea loc și tradiționalul concurs de dovleci, la care participă agricultorii din zonă. Anul trecut, marele premiu a revenit unui bostan imens, care cântărea nu mai puțin de… 507 kilograme! Tot sâmbătă va avea loc un concurs de preparat ciorbă de pește, iar seara este programat un concert al trupei Leksington. Festivalul continuă și duminică, urmând să se încheie cu un concert al solistului Halid Beslic. Mai trebuie să știți că, pentru a ajunge la Kikinda, puteți ieși din țară atât pe la Jimbolia, cât și pe la Lunga.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

12 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

13 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

15 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

16 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

17 ore ago