Categories: Cultura

Mitologii personale, cu Valeriu Sepi, la Muzeul de Arta

Eveniment special la Timișoara: Palatul Baroc își deschide porțile pentru „Mitologiile personale” ale lui Valeriu Sepi. Expoziția care va fi vernisată sâmbătă, 14 noiembrie, cuprinde lucrări realizate în ultimii cinci ani, în Brazilia, Singapore și România.

Dacă iubiți poveștile vechi de când lumea, filtrate prin sufletul și talentul unui mare artist, nu ratați expoziția-eveniment care va fi vernisată sâmbătă, 14 noiembrie, în Palatul Baroc. Este vorba despre „Mitologii personale”, a lui Valeriu Sepi. Va vorbi prof. univ. dr. Victor Neumann, directorul MArT, iar Ilie Stepan, Horia Crişovan şi Doru Iosif vor delecta auditoriul cu un recital de chitară. Valeriu Sepi va fi prezent la deschidere. Născut acum 70 de ani la Reşiţa, Valeriu Sepi şi-a petrecut copilăria la Valcani, lângă graniţa cu Iugoslavia. Numele său era cunoscut de încă de atunci, grație unchiului său, Graţian Sepi, fotbalist la Ripensia Timişoara şi căpitan al „naţionalei” de fotbal. După ce a absolvit Politehnica din Reşiţa, Valeriu şi-a îndreptat atenţia înspre arta plastică la Timişoara, unde i-a avut profesori şi mentori pe Leon Vreme, Peter Jecza sau Deliu Petroiu. În 1968 li s-a alăturat lui Nicu Covaci şi Josef Kappl în Phoenix, concepând afişe pentru albumele formaţiei şi cântând la percuţie pe instrumente construite de el: capre sau tobe din piele de viţel.

În domeniul artelor vizuale, Valeriu Sepi a abordat cu succes pictura, desenul, sculptura sau designul. De aproape 25 de ani locuieşte în Singapore, dar revine adesea în Timișoara și în Banat, locurile din care consideră că nu a plecat niciodată cu adevărat. Lucrările sale se regăsesc în muzee, galerii și colecţii particulare din România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indonezia, Malaezia, Thailanda sau Nepal. Expoziţia „Mitologii personale” va rămâne deschisă până în 11 decembrie. Ea cuprinde lucrări realizate, în ultimii cinci ani, în Brazilia, Singapore și România.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

5 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

5 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

9 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

9 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

10 ore ago