Prohibitie in Complex! Consilierii locali se pregatesc sa interzica din nou alcoolul in campus

Consilierii locali se pregătesc să interzică din nou vânzarea de băuturi alcoolice în Complexul Studențesc. Un proiect pe această temă va apărea pe ordinea de zi a viitorului plen, la trei ani de la prima… interzicere! Măsura fusese ridicată în toamna lui 2014.

În noiembrie 2012, CL Timișoara a aprobat un proiect care prevedea interzicerea totală a vânzării de băuturi alcoolice în Complexul Studențesc. Conform proiectului de atunci, „se interzice cu desăvârşire comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul Campusului Studenţesc Timişoara (…)”. În luna iunie 2014 s-a propus modificarea acesteia, în sensul permiterii vânzării de alcool, dar, deși consilierii au aprobat un amendament care le-ar fi permis studenților să bea bere la terase, proiectul în totalitatea sa n-a trecut la vot. În septembrie 2014, aleșii locali, cu excepția celor de la PSD, care s-au abținut, au votat totuși în favoarea comercianților. Potrivit hotărârii adoptate, „se interzice cu desăvârșire consumul de băuturi alcoolice în unitățile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timișoara”.

În viitorul plen însă, se va reveni, foarte probabil, la hotărârea inițială, cea din 2012, care interzicea atât vânzarea, cât și consumul de băuturi alcoolice în Complex. „Luând în considerare incidentele violente care au avut loc în zona Campusului Studențesc Timișoara pe fondul consumului de alcool, precum și sesizările privind tulburarea liniștii și ordinii publice în zonă (…) apreciem că este necesară interzicerea atât a consumului de băuturi alcoolice, cât și a comercializării acestora în perimetrul Campusului Studențesc Timișoara (…) Se interzice cu desăvârșire comercializarea, servirea și consumul băuturilor alcoolice în unitățile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timișoara. Din această categorie fac parte orice produse care au o concentraţie alcoolică mai mare de 0,5%”, precizează referatul care însoțește proiectul. În vara acestui an, un tânăr a murit, după ce a fost agresat de patru indivizi în Complexul Studențesc, iar acum două săptămâni un altul a fost bătut crunt.

Complexul Studențesc este delimitat astfel: str. Al Vaida Voievod – de la str. Daliei pana la Aleea F.C. Ripensia pe partea căminelor studențești (nu sunt incluse nr 2, 4, 6,8, 10) str. Virgil Birou – în totalitate, respectiv de la Bd. Eroilor până la str. Al. Vaida Voievod; str. Ion Vidu (fosta str. Siret) – de la str. Cluj până la Aleea F.C. Ripensia; str. Cluj – de la str. Ion Vidu până la Piaţa Leonardo da Vinci și Aleea F.C. Ripensia; Aleea F.C. Ripensia de la Bd. Eroilor până la Piața Leonardo da Vinci; str. Aurelianus – de la str. Socrate până la str. Al. Vaida Voievod; Aleea Studenţilor – în totalitate, respectiv de la str. Daliei până la Aleea F.C. Ripensia; str Socrates nr. 10.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

2 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

3 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

3 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

3 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

3 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

4 ore ago