Categories: Zâmbete amare

Revolutia strazii a fost invinsa; „Binomul” rezista pe baricade

Gata, s-a terminat! Încă o dată, minunea a ținut doar trei zile. Totul a revenit la normal. Mă rog, normalul nostru dâmbovițean. După numirea noului guvern, protestele de stradă au luat sfârșit. Răzleț, unii lideri ai străzii, precum Tudor Chirilă, sesizând cacealmaua, încearcă disperați să reaprindă scânteia. De fapt, protestele din marile orașe ale României, ce păreau să se transforme într-o nouă revoluție împotriva unei clase politice ticăloșite, hrăpărețe și total iresponsabile, erau deja compromise după câteva zile. Atunci când au apărut în stradă impostorii, protestatarii de profesie, lichelele de partid și… Antena 3. După o scurtă pauză, acele televiziuni care revărsau tone de mizerii seară de seară au revenit la firescul lor. Adică la țigani, curve și maneliști. În curând poate o să-l vedem lăfăindu-se din nou pe canapele și pe Piedone.

Am înțeles că totul e pierdut atunci când, după câteva zile de panică în care s-a ascuns prin tot felul de unghere, șobolănimea de politruci a revenit în forță pe micile ecrane. La fel ca în 1990, numai că atunci securiștii și activiștii de partid au stat deoparte câteva luni. Din păcate, au rămas în urmă 58 de morți, zeci de răniți marcați pe viață, părinți, rude, prieteni neconsolați, dar și devoalarea unui sistem putred până în măduva oaselor. A, și au mai rămas niște maniaci ai teoriei conspirației – din nou, Elena Udrea în față! – încercând să prostească încă o dată un popor și așa predispus la manipulare.

Evident, nu se poate spune că chiar totul a fost în van, atâta timp cât a dus la căderea unui guvern profund corupt și incompetent. Măcar nu mai vedem zilnic sinistrele mecle de doctori sau mai puțin doctori ale unora ca Ponta, Oprea, Ghiță, Șova, Sârbu etc. (vedea-le-am numai la DNA!). Dar ceea ce era sub ei a rămas pe loc. Toți șobolanii impostori care parazitează România de ani de zile sunt tot acolo. Și rod în continuare, și râd de noi. Ba sunt și mai plini de ei, fiindcă – nu-i așa? – de la Nietzsche citire, tot ceea ce nu te distruge te face mai puternic. S-a cerut resetarea clasei politice, dar avem de-a face cu upgradarea ei. S-a dovedit încă o dată că reformarea din interior a acestei clase este imposibilă. Ba mai vine și președintele Iohannis să vorbească de primenirea clasei politice, având lângă el un ipochimen slinos precum Dan Mihalache. Măcar s-o lase moartă și să nu mai vorbească. După ce că a fost înfrântă, acum „strada” mai este și umilită.

În acest orizont sumbru mai există doar o singură rază de speranță. Și numai de acolo poate veni și primenirea mult cerută. Și mă refer aici la mult demonizatul „Binom” DNA-SRI. Un termen folosit la modul peiorativ de toți infractorii și apărătorii lor. De fapt, ce face acest „binom” de este atât de „malefic”? Pur și simplu, bagă infractorii și corupții în pușcărie. E ceva rău în asta? Pentru Voiculescu, Năstase, Hrebenciuc, Băsescu, Udrea, Ponta, Șova, Ghiță, Mazăre, Nicușor, Pinalti, Oprescu, Piedone, Cocoș, Oprea, Marean, Videanu, Ilie Sârbu Fenechiu, Tender și mulți, mulți alții, evident că e rău. (Cine își închipuia acum câțiva ani că acești „zei” de mucava vor ajunge după gratii sau se pregătesc pentru așa ceva?) Adică „sistemul ticăloșit” care a furat sume comparabile cu bugetul a vreo două-trei țări africane. Din fericire, dacă Revoluția străzii a pierdut de această dată, nu același lucru se poate spune despre DNA, care își continuă războiul cu ticăloșii, iar rezultatele se văd zilnic. Și asta în pofida rezistenței tot mai înverșunate din partea unei bună părți a clasei politice, susținută și de o parte a mediei, care s-a constituit într-o adevărată baricadă a salvgardării unui sistem profund corupt.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

11 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

11 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago