Adrian Orza, chemat la DNA ca suspect in dosarul finantarii lui Poli! Urmeaza Sorin Grindeanu?

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi Ioan Cojocari, secretarul Primăriei Timişoara, sunt deja acuzați de abuz în serviciu în dosarul început de DNA în cazul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara. Recent, DNA a mai chemat la audieri un nume greu din fosta administraţie.

Adrian Orza, fost viceprimar în administraţia Ciuhandu şi cel care a susţinut cel mai asiduu finanţarea echipei timişorene, trebuie să dea acum cu subsemnatul. „Adrian Orza trebuie să se prezinte la DNA în această perioadă, în calitate de suspect în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara, alături de alţi funcţionari publici din primărie”, ne-a precizat o sursă din PMT. Chiar dacă Adrian Orza a fost cel mai mare susţinător al finanţării echipei timişorene de fotbal, el a susține că nu a semnat niciun act oficial prin care să fie inclus în dosarul din care fac parte Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari şi alţi funcţionari publici din cadrul primăriei. „Adrian Orza a semnat, în perioada respectivă, ordonanţări de plată în locul primarului Gheorghe Ciuhandu, care nu se afla în localitate. Acesta este motivul pentru care a fost chemat la DNA în calitate de suspect. Într-o situaţie similară se află şi Sorin Grindeanu”, susține aceeași sursă. Actualul președinte al PSD Timiș, Sorin Grindeanu, a fost viceprimar în administraţia Ciuhandu. Din 2008 este deputat de Timișoara și, până în urmă cu trei săptămâni, a fost ministru în guvernul Ponta. Se pare că Grindeanu va fi mai greu de adus la DNA, acesta beneficiind de imunitate parlamentară, dar, la fel ca şi Adrian Orza, este considerat suspect, atâta vreme cât a semnat respectivele ordonanţări de plată.

„La doi ani și jumătate de la derularea contractului, mi-am făcut atribuția de serviciu. Eu aveam a doua semnătură și am semnat un ordin de plată. Am semnat unul într-o lună, unul în alta. Nu aveam niciun motiv să nu semnez, fiind în derulare contractul. Era atribuția mea de serviciu, ca viceprimar trebuie să respecți hotărârile de consiliu local. Practic, într-o instituție publică primarul are prima semnătură, iar viceprimarul pe a doua. Când primarul nu e, semnează viceprimarul. Oricum, atunci când am semnat contractul era în vigoare”, ne-a declarat Adrian Orza. În luna septembrie, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale față de Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari și Delia-Ileana Dumitru. Cei trei sunt cercetați pentru abuz în serviciu. Procurorii au instituit sechestru asupra unui imobil al lui Ciuhandu și au blocat conturile secretarului Cojocari. Acest dosar a pornit de la un control al Curții de Conturi, care a descoperit un prejudiciu de 31,6 milioane de lei, banii care ar fi fost virați în vistieria clubului pe o perioadă de mai mulți ani.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago