Categories: Politicieni

CJ Timis merge ceas de cand are sefi PSD, Dobra face inventarul realizarilor

PSD a reușit, în 2014, grație ordonanței „traseiștilor” să preia întreaga conducere a Consiliului Județean Timiș. Reprezentanții partidului spun că această schimbare a fost benefică pentru județ, iar vicepreședintele Călin Dobra a prezentat o lungă listă de realizări ale instituției, de când aceasta se află sub conducere „roșie”. Niciun cuvânt însă despre eșecuri.

 Zeci de kilometri de drumuri județene, investiții în unitățile spitalicești și multe alte proiecte aflate în derulare. Sunt doar câteva dintre realizările Consiliului Județean Timiș din anul 2015, în viziunea social-democraților. La șefia CJ se află o „troică” PSD, formată din Titu Bojin, Călin Dobra și Florin Zanfir, cel din urmă aterizând în PSD cu ajutorul „Ordonanței traseiștilor”. Călin Dobra a făcut o listă, din care reiese că, în Timiș, în ultimul an, a cam curs lapte și miere. „Îmi permit să dau citire unui scurt bilanț al anului 2015 (…) Este vorba despre aproximativ 100 de kilometri de drumuri județene, în valoare totală de aproximativ de 140 de milioane de lei. Cinci obiective au fost deja inaugurate și vor urma alte cinci. S-a obținut o sumă de 52,6 milioane de lei privind Programul Național de Dezvoltare Locală, care încă plătește din datoriile fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, și prin care am reușit să introducem proiecte de investiții noi, atât pentru primăriile social-democrate, cât și pentru cele PNL-iste sau de altă culoare. Au fost distribuite 50 de microbuze școlare, la ora asta fiind încheiată situația legată de transportul elevilor. S-au alocat șase milioane de lei pentru Spitalul Județean, strict pentru investiții, plus încă patru pentru reparații. S-a demarat mutarea Clinicii de Psihiatrie de pe Văcărescu, la ora asta se realizează proiectarea plus execuția, iar anul viitor vor demara lucrările propriu-zis pentru construirea unei noi clădiri în zona Girocului. Se demarează proiectul privind maternitatea nouă de lângă Casa Austria. Suntem printre puținele consilii județene care realizează asemenea proiecte privind locuințele sociale. Avem în finalizare, în perioada imediat următoare, un bloc pe care l-am preluat de la Institutul de Medicină Legală. Avem un bloc de la Ministerul Apărării Naționale și lucrăm la studiul de fezabilitate pentru a demara după aceea lucrările privind locuințele sociale prin programul ANL, în zona Girocului”, a declarat Dobra.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

59 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago