Categories: Primăria Timişoara

Multi vandali, putini politisti locali in Timisoara! Robu spune ca legea e prea blanda

Vandalii și hoții de buzunare își fac de cap prin Timișoara, dar nu pot fi ținuți în frâu. Pur și simplu, legea e prea permisivă, așa că autoritățile nu prea au ce să le facă. Asta crede primarul Nicolae Robu, care admite însă că a trimis polițiștii locali să păzească jardinierele și pasajul Michelangelo.

Coșuri de gunoi luate pe post de saci de box – s-a întâmplat recent în Complexul Studențesc. Busturi din bronz furate efectiv de pe socluri, în zone centrale – s-a întâmplat în acest an, tot la Timișoara. Oameni luați la bătaie de hoții de buzunare surprinși de păgubiți – întâmplare de 1 Decembrie, în orașul de pe Bega. Rețelele de socializare sunt pline de mesaje ale unor timișoreni care au rămas fără portofele în mijloacele de transport în comun. Primarul Nicolae Robu admite că se înregistrează o creștere a activității răufăcătorilor, dar spune că nu prea sunt soluții. „Noi avem foarte mari probleme de legislație în România. Uitați-vă la ce nivel a ajuns vandalismul în Timișoara! Pe Aleea Studenților au fost distruse toate coșurile de gunoi într-o noapte. Am văzut luni dimineață, pe Aleea FC Ripensia, un alt coș de gunoi, dat jos de pe un stâlp. Sunt demenți care, pur și simplu, se dedau la astfel de acte, pentru că nu poți să folosești cuvinte mai blânde la adresa lor. Unii muncesc, produc bani la bugetul local, din acei bani se fac lucruri pentru mai binele cetățenilor și vin astfel de indivizi și distrug totul. E foarte greu să-i prindem”, afirmă edilul.

Sunt deranjat de hoții din tramvaie, hoții zburdă, că nu ai mare lucru ce să le faci, și ei știu asta în ticăloșia lor. Cetățenii cinstiți care se deplasează cu tramvaiul sau cu alt mijloc de transport în comun trebuie să fie tot timpul stresați și preocupați să nu li se fure din buzunare, din poșete, mai știu eu de unde… Nu pot să fie liniștiți. Legea nu-ți permite să faci mare lucru împotriva lor. Și încă o dată o spun: ei chiar reduși fiind, din punct de vedere al educației, atâta lucru știu, că nu poți să le faci mai nimic și profită”, continuă edilul. Deși la Poliția Locală a fost înființată Poliția Transporturilor, aceasta nu pare să facă față… provocărilor. „Nu pot da dispoziție nimănui să acționeze abuziv. Sunt patru oameni, sunt puțini. Patrulează, dar nu avem polițiști suficienți, nu putem să punem la fiecare colț de stradă câte un polițist. Unii răufăcători sunt organizați, alții au un simț al contextului și acționează”, mai spune Robu.

Întrebat de ce, în condițiile în care și așa numărul polițiștilor locali e prea mic, e nevoie ca unii agenți să fie cantonați permanent în zona Michelangelo, primarul spune că acest lucru este obligatoriu. Tot din cauza răufăcătorilor! „I-am trimis să păzească, da. Acele jardiniere care dau farmec Timișoarei pe toată zona Michelangelo nu sunt un bun public? V-a convenit că au fost distruse de nouă ori? Sunt alte lucruri, facem și asta. Trebuie să păzim bunurile publice. Unii ar vrea în orașul acesta să-i lăsăm pe răufăcători să zburde… să-i lăsăm să distrugă pasajul Michelangelo, să distrugă jardinierele… Toate sunt valori publice, nu sunt proprietatea privată a lui Robu”, a conchis edilul. Ca și cum nu ar fi fost puțini, 10% din polițiștii locali trebuie să participe permanent la cursuri de pregătire…

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

11 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

15 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

15 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

16 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

16 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

16 ore ago