Categories: Zâmbete amare

Ce legatura exista intre pierderea Primariei Capitalei de catre PNL si bugetul Timișoarei

Primele sondaje de opinie făcute în Capitală confirmă ceea ce orice om de bun simț putea anticipa. Și anume că șansele candidatului Antena 3 și PNL la Primăria București sunt egale cu ale lui Cristi Borcea să câștige Premiul Nobel pentru literatură cu cărțile scrise în pușcărie. Insipidul și inodorul Cristian Bușoi se situează cu multe procente chiar sub candidatul independent Nicușor Dan, având de trei ori mai puține opțiuni de vot decât propriul partid. Se poate spune așadar nu doar că Bușoi n-are nicio șansă la câștigarea primăriei, dar mai trage în jos și lista PNL. Iar în condițiile în care alegerile locale la Capitală dau un semnal important pentru scrutinul parlamentar, opțiunea PNL pare chiar masochistă. Nu mai discut că PNL trebuia să-l mazilesacă pe acesta după ce s-au făcut de râs cu manechinul promovat de Bușoi pentru Ministerul Sănătății. Oricum, dacă îi puneai pe PSD-iști să găsească cel mai convenabil adversar din PNL, nu puteau găsi unul mai prost ca Bușoi.

Dacă doar banii lui Bușoi au cântărit în desemnarea acestuia drept candidat (alte calități e greu de descoperit la el), înseamnă că între PNL și PSD chiar nu există vreo diferență. Ba, aș îndrăzni să spun că PSD nu s-ar compromite cu astfel de candidat care nu spune nimic. Având carisma unui fund de maimuță, discursul unui fost șef de CAP și șters ca o cârpă de praf, Bușoi are totuși ceva. Și anume, bani. E putred de bogat, cu toate că toată viața a lucrat la stat. N-a explicat niciodată cum a ajuns în posesia unei fabuloase averi, dar lucrurile încep să se devoaleze acum. Ca de exemplu tunul cu ANRP-ul al celor doi fini ai săi. Care au cumpărat de la o timișoreancă drepturile litigioase pentru un teren cu 390.000 de lei, primind în contul lor de la ANRP (condus la acea vreme de liberali) 77 de milioane de lei. Asta, pentru un teren de 2,5 hectare. Trebuie spus că, în pofida mai multor demersuri, timișoreanca n-a primit nicio despăgubire, fiind astfel obligată să cedeze în fața samsarilor lui Bușoi. Ulterior tranzacției, Bușoi s-a trezit în cont cu acțiuni la Fondul Proprietatea în valoare de 15 milioane de lei.

Acum, sinuciderea programată a PNL mai poate fi oprită doar de DNA care a demarat o anchetă în cazul finilor lui Bușoi, o anchetă care ar putea ajunge și la fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, implicat, se pare, în acest tun. Nu mai discut acum de începutul campaniei electorale a lui Bușoi, care s-a urcat cu bocancii pe victimele tragediei de la Colectiv. El, care reprezintă, poate ce are mai detestabil clasa politică: ipocrizie, minciună, impostură. Cât despre faptul că își face campanie pe o televiziune al cărei public este captiv PSD e o chestiune de IQ. Că individul trezește repulsie o dovedesc și alegerile europarlamentare din 2014 din Timiș. Când liberalii au avut cel mai mic scor din istorie, în condițiile în care Bușoi s-a ocupat direct de alegeri și avea și loc eligibil pe listă. De altfel, tot după niște alegeri europarlamentare a fost obligat în 2009 să demisioneze din poziția de președinte al PNL Timiș. Fiindcă, da, Bușoi a avut și această funcție.

Și acum e momentul să ajung și la explicația titlului. Evident că, după alegerile în care va arunca o sumă fabuloasă de bani, Bușoi va trebui să-și recupereze investiția. În cazul doar ipotetic, fără legătură cu realitatea, că va câștiga, evident că-și va recupera banii în București. Dar problema este că nu va câștiga, iar nota de plată o vor achita timișorenii. Cum? Prin tot felul de contracte cu Primăria Timișoara, Spitalul Județean etc. prin firme gen Tradecomia sau altele pe care le controlează. Fiindcă o bună perioadă de timp, Bușoi a controlat mai toate achizițiile pe sistemul sanitar din Timiș. Iar dacă PNL se întoarce la guvernare, oamenii și firmele lui Bușoi se vor extinde să căpușeze și o grămadă de instituții deconcentrate din Timișoara. C-așa se manifestă în politică principiul vaselor comunicante. Ce câștigă Bucureștiul că nu va fi Bușoi primar pierde Timișoara că se întoarce el aici.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

8 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

11 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

11 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

11 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

12 ore ago