Lucrările în Cetate sunt gata în mare parte, constructorul a emis facturi, însă primăria nu le-a plătit până la 31 decembrie 2015, astfel încât să le deconteze ulterior din fonduri europene. În aceste condiții, consilierii locali trebuie să fie de acord cu achitarea, din bugetul local pe 2016, a unei sume de peste 1,1 milioane de euro!
La finele anului trecut, Consiliul Local Timișoara vota o hotărâre prin care aproba introducerea în lista de investiţii pe anul 2016 a proiectului „Reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al municipiului Timişoara”. „Până la sfârşitul anului 2015 se estimează că proiectul va fi realizat în procent de peste 95%, în anul 2016 fiind necesară o sumă de 1,89 milioane lei, inclusiv TVA, pentru îndeplinirea integrală a obiectivelor şi indicatorilor proiectului şi asigurarea funcţionalităţii acestuia. Suma reprezintă 2,88 la sută din valoarea aprobată a contractului de finanţare, respectiv 65,5 milioane de lei”, se precizează în HCL 562/2015. Consilierii au aprobat, cu aceeași ocazie, data de 30 iunie 2016, ultimul termen la care se poate trage linie la rebilitarea centrului istoric. Altfel, banii europeni, peste 9 milioane de euro, ar trebui returnați.
În viitorul plen însă, surpriză! Consilierii locali sunt chemați să voteze o suplimentare serioasă a sumei care trebuie acoperită din bugetul local pentru acest proiect. De ce? Pentru că… PMT nu a avut disponibilități financiare să plătească facturi emise anul trecut, astfel încât să-și poată primi ulterior banii înapoi! „Întrucât la sfârşitul anului 2015, din lipsă de fonduri, Municipiul Timişoara nu a achitat toate lucrările efectuate în 2015, sumele, rămase neachitate până la 31 decembrie 2015 şi devenite apoi neeligibile, trebuie acoperite din bugetul local al Timişoarei, fapt care duce la necesitatea suplimentării sumei aprobate prin HCL nr. 562”, scrie, negru pe alb, în referatul care însoțește actualul proiect de hotărâre. Consilierilor li se cere astfel ca, în loc de 1,89 milioane de lei, să aprobe suma de șapte milioane de lei.
Altfel spus, lucrările au fost făcute, dar, pentru că „pușculița” primăriei era goală la finele anului, ele nu au putut fi achitate până la 31 decembrie, pentru ca plățile să fie decontate ulterior din fonduri europene. Șantierul din Cetate a durat peste doi ani. El a inclus 11 străzi și patru piețe, care au devenit exclusiv pietonale. Lucrările au fost executat de firma Romprest. În prezent, se muncește încă la conservarea vestigiilor din Piața Sf. Gheorghe.
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…