Bani n-are, dar are palmares! ACS Poli e definitiv alb-violeta

Aflat într-o situație critică din punct de vedere financiar, clubul ACS Poli a intrat definitiv în posesia palmaresului și culorilor. Primarul Nicolae Robu a anunțat că vechiul contract care îi dădea drepturi lui Marian Iancu asupra acestora a fost anulat de instanță.

Discuția legată de palmaresul și culorile lui Poli pare să se fi încheiat. În iulie 2014, primarul Nicolae Robu anunța că intenționează să ceară în instanță rezilierea contractului care îi dădea dreptul societății lui Marian Iancu să utilizezez palmaresul vechii Politehnici. „Doresc să luăm dreptul de utilizare a palmaresului de la această societate comercială. Nu sunt dispus să plătim. Dacă administratorul judiciar a făcut o notificare prin care vrea să ne interzică nouă să ne numim până și ACS Poli, eu sunt un om care acționează. Drept urmare, voi cere rezilierea acelui contract de participațiune care dă drept de folosință al palmaresului, pe motiv că nu are activitate fotbalistică. Rezilierea contractului poate fi decisă de instanță”, spunea Robu, în iulie 2014. Conform acestuia, contractul de asociere în participațiune care vizează palmaresul istoric, încheiat între asociația lui Viorel Boiț și SC Politehnica Timişoara SA, este valabil până în 2032. Robu susținea că poate cere rezilierea acestuia, deoarece firma lui Iancu nu are, practic, activitate fotbalistică.

Vineri, Robu a anunțat că procesul intentat de ACS Poli, în numele asociației lui Viorel Boiț, s-a încheiat și că echipa din Liga I a avut câștig de cauză. „ACS Poli, în numele AFC, care a cedat către ACS proprietatea asupra acestor valori, a cerut rezilierea contractului de asociere în participațiune cu societatea comercială a lui Marian Iancu. Am anunțat în 2014 că vrem să facem asta, după care am tăcut, am acționat. Multă lume nu a înțeles că palmaresul și drepturile asupra numelui aparțin clubului ACS poli, dar dreptul de a le utiliza e temporar la ACS, având în vedere un contract încheiat, pe termen foarte lung, între AFC și o societate comercială a lui Marian Iancu. Am primit înștiințarea că s-a încheiat procesul – am sentința definitivă prin care contractul respectiv a fost reziliat. ACS Poli este nu numai proprietarul numelui, culorilor și palmaresul, ci și unicul îndrituit să le utilizeze”, a declarat primarul. Clubul este însă într-o situație financiară dificilă, fără bani pe opt luni de la autorități. Robu susține însă că sentința rămasă definitivă a Tribunalului Timiș ar putea aduce și… bani! „Ne deschide inclusiv perspectiva de a aduce noi investitori. Au mai fost oameni care au spus că dacă drepturile asupra numelui și palmaresului rămân definitiv ale clubului, ar fi interesați”, a conchis edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

12 minute ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

13 minute ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

2 ore ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

20 de ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

23 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

23 de ore ago