Categories: Primăria Timişoara

E voie cu bicicleta in Cetate! Primaria a ridicat interdictia pe mai multe strazi

Primăria a revenit la sentimente mai bune față de bicicliști. De câteva zile, pe unele străzi din Cetate s-a dat din nou liber la pedalat. Asta, după ce, în toamna trecută, mersul pe două roți a fost interzis total în centrul Timișoarei, spre nemulțumirea bicicliștilor, care au și protestat împotriva acestei măsuri. Totuși, în piețele Unirii și Libertății nu e voie cu bicicleta.

La finele lunii octombrie 2015, în zona Cetate au fost montate indicatoare pe care scria, mare, „Accesul interzis oricăror vehicule”. Decizia a fost luată de Comisia de circulație a primăriei și afectează toate vehiculele, de la mașini la biciclete. „Măsura a fost luată ca urmare a nenumărate semnalări din partea pietonilor – de departe majoritari! – că nu se pot plimba niciunde relaxaţi în oraşul nostru, că (…) mulţi au fost loviţi sau cel puţin speriaţi – cât pe ce să fie loviţi- de biciclete şi diverse alte vehicule, ei sau, uneori, copiii lor”, explica, pe Facebook, primarul Nicolae Robu. Bicicliștii s-au revoltat, au făcut un protest prin centrul Timișoarei, dar n-au reușit, la vremea respectivă, să întoarcă decizia. Amenzile pentru cei care nu se conformau erau piperate, fiind cuprinse între 600 și 810 lei.

În decembrie 2015, la închiderea șantierului din Cetate, primarul Nicolae Robu spunea că restricția pentru bicicliști ar putea fi ridicată, măcar parțial, urmând să fie găsit un traseu care să le permită acestora să traverseze centrul. De altfel, de la instituirea interdicției totale și până la finele anului trecut, adică în peste trei luni, polițiștii locali au dat numai 66 de amenzi, semn că „bicicliștii răi”, cum i-a catalogat primarul Nicolae Robu, nu sunt atât de numeroși. În aceste condiții, „Comisia de circulație a primăriei a decis, în urmă cu câteva zile, să ridice restricția pentru pedalat pe unele străzi din Cetate. Astfel, este deja permisă circulația mixtă pietoni-bicicliști pe străzile E. Ungureanu, A. Pacha, Radu Negru, E. Carusso, Victor Vlad Delamarina, Gheorghe Lazăr, de la intersecția cu str. E. Ungureanu spre Piața Unirii, Lucian Blaga, J. Bolyai, Dimitrie Cantemir și Palanca”, a spus, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu. Piețele Libertății și Unirii rămân însă, în continuare, tabu pentru bicicliști.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago