Categories: Primăria Timişoara

Reguli noi: reclamele din Cetate, puse cum vrea primaria, nu cum vor comerciantii

Reguli noi pentru magazinele din centru. Asta pregătesc, în perioada următoare, reprezentanții primăriei, care vor să facă ordine în… reclamele amplasate pe clădiri! E mult mai ieftin decât renovarea imobilelor istorice și, spune primarul Nicolae Robu, va îmbunătăți aspectul zonei Cetate.

Clădirile din centrul istoric „plâng” cel puțin după o zugrăveală sănătoasă, pe care mulți dintre actualii proprietari susțin că nu și-o permit. Ei nu pot fi însă obligați să facă renovări, așa cum nici primăria nu are cum să intervină în cazul imobilelor aflate în proprietate privată. Nicolae Robu a găsit însă o soluție… de avarie. „Ce putem face, întrucât comportă costuri mai mici, este să facem ordine de urgență la firmele puse pe clădiri. Este o debandadă totală. Am cerut directorului Direcției de Urbanism (Sorin Ciurariu – n.r.) să convoace, săptămâna viitoare, Comisia de estetică urbană și să genereze un regulament pentru reclame, pentru firmele diverselor unități comerciale, instituții de orice natură ar fi ele, existente în centrul istoric și în Piața Victoriei. Imaginea este afectată negativ în mare măsură nu numai de starea zidurilor, ci și de aceste firme”, a afirmat, vineri, primarul Timișoarei.

Nu e o problemă că proprietarii afacerilor din centrul istoric au, în multe cazuri, autorizații pentru firmele amplasate pe clădiri. „Nu înseamnă că dacă s-a greșit o dată trebuie să se persiste în greșeală. Se adoptă un nou regulament de estetică urbană și va exista un termen în care trebuie să-și schimbe firmele. Nu mai contează că au obținut cândva o autorizație într-un alt context. Vrem să reașezăm lucrurile și să le reașezăm la nivel de normalitate”, a completat Robu. Practic, firmele și reclamele vor fi refăcute, în așa fel încât să corespundă noului regulament, despre care nu se știe când va fi gata și nici ce va conține. Evident, nu este cunoscută nici data la care va intra în vigoare. În centrul Timișoarei sunt baruri și restaurante, farmacii, librării, covrigării și diverse magazine mai mici sau mai mari. În luna decembrie 2015, consilierii locali au adoptat un alt regulament care se adresează acelorași proprietari de afaceri, obligați să monteze, de exemplu, numai vitrine cu ramă de lemn, dacă magazinul sau localul lor funcționează în Cetate.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago