Categories: Partide

Dan Popa: A inceput vanatoarea de liberali, noi nu tinem pe nimeni cu forta

Demisia consilierului județean Georgeta Rus i-a lăsat mască pe copreședințiiPNL Timiș. Asta, cu atât mai mult cu cât Rus a discutat chiar vineri dimineață cu Nicolae Robu și pregătea un eveniment al Organizației Femeilor Liberale, programat sâmbătă. Dan Popa nu înțelege mișcarea, dar spune că s-a dat startul „vânătorii de liberali”.

Medicul Georgeta Rus a plecat din PNL Timiș, cu direcția Mișcarea Populară, fără să-i anunțe pe șefii partidului, trimițând, în schimb, o scrisoare deschisă în care acuză felul în care sunt tratați în filială foștii „portocalii”, pe care îi îndeamnă să-I urmeze exemplul și să nu se lase călcați în picioare. „Iar voi, dragii mei primari, nu acceptați să vi se impună cine să vă reprezinte la președinția CJ. Stabiliți voi singuri acea persoană, pentru că vreau să vă aduc aminte doar un aspect: ce s-a întâmplat când o singură persoană dintre voi a fost la București pentru negocierea banilor pentru comunele voastre, dar le-a negociat doar pentru primarii din componenta PNL sau chiar PSD!”, susține Rus.

Copreședintele Dan Popa, și fost șef de partid al lui Rus în perioada PDL, respinge această afirmație. „Nu s-au întâmplat astfel de lucruri. Nu înțeleg decizia Georgetei Rus, este absolut surprinzătoare. Nu m-a anunțat că pleacă, am sunat-o și mi-a spus că nu se mai regăsește în partid. Am înțeles că a trimis o scrisoare foarte cuprinzătoare presei, nouă nu ne-a comunicat toate acele lucruri. Mai mult, vineri dimineață, la ora 11, a avut o discuție constructivă cu colegul meu, Nicolae Robu, și totul părea în regulă”, a declarat, pentru deBanat.ro, Popa. „Nu ținem pe nimeni cu forța. Nu mă așteptam, mai ales că era un candidat cu șanse la CJ Timiș, era copreședintă la organizația de femei… Îmi pare rău că a ales să facă acest gest”, a continuat copreședintele liberal. Dan Popa a găsit totuși unele explicații, măcar parțiale. „Poate fi o supărare de moment a doamnei Rus, însă, de pe altă parte, e clar că a început vânătoarea de liberali”, a conchis acesta.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

2 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

5 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

5 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

8 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

9 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

10 ore ago