Categories: Klaus Vaterland

Cum a fost alungat „Robin Hood” din PNL Timis

Nu știu cât este de competent ca detectiv particular, cât este de bun familist, este ori ba apreciat de vecinele de bloc, dacă joacă table cu vecinii, habar n-am, dar Petrică Folică, ca și consilier municipal, va rămâne în istorie ca pionul de pe tabla politică locală care a produs cele mai serioase daune PSD-ului în Timiș, chiar mai mari decât a reușit până acum sucursala DNA. Poate că ăsta n-ar fi un criteriu absolut pentru activitatea unui partid, pentru administrația locală, dar când nu prea ai cu ce impresiona, e bun și Petrică Folică să te lauzi că a răpus balaurul social-democrat cum nimeni n-a mai reușit. Petrică Folică a fost ales consilier local cu votul electoratului retard al PP-DD, dar cu ordonanța traseiștilor a ajuns să poarte tichia de consilier PNL. Faptele sale de vitejie n-au fost făcute cu carnet de liberal, dar omul a lăsat permanent impresia că e mai anti-PSD decât toți liberalii la un loc, inclusiv Nicolae Robu.

Așa a ajuns PSD să nu-și poată cumpăra ditamai sediul de pe Titulescu cu prețul a trei garsoniere pentru că i-a lipsit un vot, votul lui Petrică Folică. Partidele istorice țărănist sau liberal erau în blat cu PSD, anexele de la conservatori, și ele, aleșii electoratului cu retard, și ei. Doar Petrică Folică, pedeliștii și absenteismul au făcut ca PSD să nu cumpere bunăciune de sediu cu puțin peste 100.000 de euro. Apoi, Petrică Folică a scormonit ca un castor prin arhive să vadă dacă PSD e cu plata la zi a chiriei pe sediu, același sediu. Evident că omul a găsit cireașa de pe tort, iar social-democrația a trebuit să-și plătească dările, ceea ce nu le era foarte familiar lui Bojin, Grindeanu și compania. Liberalii nu mai erau pe-o labă cu PSD, așa că Nicolae Robu a fost foarte mândru de activitatea lui Petrică Folică, doar că n-a și zis ce clocotea în sufletul său: că Petrică Folică e figura liberală cea mai eroică în Consiliul Local Timișoara 2012-2016, cel mai pare luptător antipesedist timișean de la Horia Rusu și Ovidiu Drăgănescu încoace.

Dar Petrică Folică a mai salvat liberalismul din rahatul în care s-a băgat singură în 2012. Atunci când, cu o coadă de topor în mână, PSD a vrut să schimbe viceprimarul liberal Dan Diaconu. N-a fost să fie și pentru că Petrică Folică n-a votat cu partidul electoratului cu retard și a părăsit sala, ceea ce l-a făcut pe primarul Robu să constate că Folică este „un consilier local cu conștiință”. E, a venit episodul cu meritocrația în PNL și activarea mecanismului de jurizare a candidaților pentru CLT și CJT 2016, iar Petrică Folică a ajuns pe locul 14 al listei liberale. Nu că ar fi 100% neeligibil, dar cum să nu-ți lase un gust amar trimiterea în coada listei a liberalului cu cele mai frumoase rezultate?

Vasile Rușeț, Radu Dimeca, Grigore Grigoroiu, Ciprian Jichici, Ciprian Bogdan, Vasile Vesa, care dintre aceștia vor rămâne în analele locale cu o aură mai bine conturată decât cea de pe capul lui Petrică Folică? Or fi făcut ei proiecte, or fi dat din cap când vorbea Nicolae Robu, mai alungau o scamă de pe șefu’, dar s-a mai luptat cineva cu balaurul de Simonis cum a făcut-o Folică? Ăsta ți-e mulțamul, asta e meritocrația din PNL?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago