Cum a fost alungat „Robin Hood” din PNL Timis

Nu știu cât este de competent ca detectiv particular, cât este de bun familist, este ori ba apreciat de vecinele de bloc, dacă joacă table cu vecinii, habar n-am, dar Petrică Folică, ca și consilier municipal, va rămâne în istorie ca pionul de pe tabla politică locală care a produs cele mai serioase daune PSD-ului în Timiș, chiar mai mari decât a reușit până acum sucursala DNA. Poate că ăsta n-ar fi un criteriu absolut pentru activitatea unui partid, pentru administrația locală, dar când nu prea ai cu ce impresiona, e bun și Petrică Folică să te lauzi că a răpus balaurul social-democrat cum nimeni n-a mai reușit. Petrică Folică a fost ales consilier local cu votul electoratului retard al PP-DD, dar cu ordonanța traseiștilor a ajuns să poarte tichia de consilier PNL. Faptele sale de vitejie n-au fost făcute cu carnet de liberal, dar omul a lăsat permanent impresia că e mai anti-PSD decât toți liberalii la un loc, inclusiv Nicolae Robu.

Așa a ajuns PSD să nu-și poată cumpăra ditamai sediul de pe Titulescu cu prețul a trei garsoniere pentru că i-a lipsit un vot, votul lui Petrică Folică. Partidele istorice țărănist sau liberal erau în blat cu PSD, anexele de la conservatori, și ele, aleșii electoratului cu retard, și ei. Doar Petrică Folică, pedeliștii și absenteismul au făcut ca PSD să nu cumpere bunăciune de sediu cu puțin peste 100.000 de euro. Apoi, Petrică Folică a scormonit ca un castor prin arhive să vadă dacă PSD e cu plata la zi a chiriei pe sediu, același sediu. Evident că omul a găsit cireașa de pe tort, iar social-democrația a trebuit să-și plătească dările, ceea ce nu le era foarte familiar lui Bojin, Grindeanu și compania. Liberalii nu mai erau pe-o labă cu PSD, așa că Nicolae Robu a fost foarte mândru de activitatea lui Petrică Folică, doar că n-a și zis ce clocotea în sufletul său: că Petrică Folică e figura liberală cea mai eroică în Consiliul Local Timișoara 2012-2016, cel mai pare luptător antipesedist timișean de la Horia Rusu și Ovidiu Drăgănescu încoace.

Dar Petrică Folică a mai salvat liberalismul din rahatul în care s-a băgat singură în 2012. Atunci când, cu o coadă de topor în mână, PSD a vrut să schimbe viceprimarul liberal Dan Diaconu. N-a fost să fie și pentru că Petrică Folică n-a votat cu partidul electoratului cu retard și a părăsit sala, ceea ce l-a făcut pe primarul Robu să constate că Folică este „un consilier local cu conștiință”. E, a venit episodul cu meritocrația în PNL și activarea mecanismului de jurizare a candidaților pentru CLT și CJT 2016, iar Petrică Folică a ajuns pe locul 14 al listei liberale. Nu că ar fi 100% neeligibil, dar cum să nu-ți lase un gust amar trimiterea în coada listei a liberalului cu cele mai frumoase rezultate?

Vasile Rușeț, Radu Dimeca, Grigore Grigoroiu, Ciprian Jichici, Ciprian Bogdan, Vasile Vesa, care dintre aceștia vor rămâne în analele locale cu o aură mai bine conturată decât cea de pe capul lui Petrică Folică? Or fi făcut ei proiecte, or fi dat din cap când vorbea Nicolae Robu, mai alungau o scamă de pe șefu’, dar s-a mai luptat cineva cu balaurul de Simonis cum a făcut-o Folică? Ăsta ți-e mulțamul, asta e meritocrația din PNL?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

x a spus: (aprilie 1st, 2016 at 19:54 )

Petrica Folica merita mai mult decat locul 14… e aiurea, e de la tara, e de porc…

 
Deki a spus: (aprilie 2nd, 2016 at 08:59 )

Penaliștii s-au fosit de voluntarismui și bunul-simț al lui Folică, asta e clar. L-a scos din rahat pe Robu (și nu numai pe el ci și întreg CLT!) de câteva ori. Primarele nostru lansează acum,in privat, ideea „las’ că nici Folică n-a făcut-o pe gratis!” Și dacă ar fi așa domnu Robu, tot nesimțire se numește! Iar dacă aduceți vorba de ceva patrimonial atunci niște instituții ar trebui să se autosesizeze, chiar dacă matale ești de la PNL!

 
Petru a spus: (aprilie 2nd, 2016 at 09:28 )

Tara e plină de tradari. Petru va fi un printre mulți alți Dar el cine este? Un ppdd ordinar care vrea sa fie director la aeroport. Robu e un infractor si păcălești si minte pe toată lumea. Politica, politica

 
Folică a spus: (aprilie 2nd, 2016 at 14:57 )

Am considerat că accesul în funcția de viceprimar a unui colaborator al vocii Rusiei (Bogdan Herzog), simpatizant al lui Putin şi cu opinii eurosceptice, era un pericol real pentru democrație și un fapt inacceptabil în orașul martir Timișoara.
Desigur, pentru că am refuzat să urmez linia de partid a PP-DD (PSD) am fost amenințat, iar conducerea PP-DD a încercat să mă demită. Acestea au fost motivele pentru care, cu tristeţe, am plecat de la un partid fost al poporului, dar care la momentul respectiv era confiscat de către PSD-ul aflat la putere, și am aderat la un partid aflat în opoziţie. Eu sunt un adept al principiilor democrației, iar în PNL mi s-a promis libertatea de a vota în Consiliul Local conform propriei conştiinţe, în interesul cetăţenilor.
Datoria mea este de a administra patrimoniul oraşului în interesul timişorenilor, iar eu am continuat să fac acest lucru și ca membru al PNL.
În plenul CLT, am suspus atenţiei situaţia unei parcele de teren de 9250 mp, care aparţine comunităţii, este situată în centrul Timişoarei pe bld. Revoluţiei la nr. 5 şi are ca administrator o societate privată ce realizează un profit uriaş, nu plăteşte niciun leu către bugetul local, însă este principalul finanţator al PSD și poate și al altor partide. Am singurul consilier care am contestat în plenul PMT cedare parcărilor de la magazinul Bega, Hotel Timișoara( am cerut dl.Robu ca proiectul să fie retras de pe ordinea de zi, dl. Robu a refuzat și drept protest am ieșit din sală) și am solicitat biroului juridic să îți facă datoria față de timișoreni, nu față de un grup de interese
Din păcate, nu am reuşit să atrag colaborarea colegilor, însă mi-am atras antipatia celor care protejează interese private, în detrimentul timișorenilor.
Prefer să fiu neagreat de politrucii care servesc interese private, dar să continui să fiu preocupat de binele public şi să servesc fidel interesul timişorenilor.
Făcând o paralelă cu situația politică existentă înainte de alegerile din 2016, există numeroase similitudini cu cea din anul 2012.
Există un electorat important nemulțumit de modul în care au făcut politică partidele parlamentare, atât cele declarate de dreapta, cât și cele așa zise de stânga. Acest electorat a sesizat că sub aparenta confruntare între docrinele de partid transpar înțelegeri între grupuri pentru ca interesele lor private să fie protejate. Nu mai sunt înghite ușor minciunile electorale, s-a observat că, deși partidele parlamentare s-au rotit la putere, interesele de grup au fost protejate și că nu s-a făcut o politică în slujba cetățeanului. Un număr tot mai mare de alegători sunt conștienți că pe listele de candidați ale partidelor se mențin numeroase personaje cu dosare penale, politruci aflați la al 2-lea sau al 3- lea mandat care nu au făcut nimic în slujba cetățenilor, ci doar au protejat interesele de grup.
Desigur, ca și la alegerile din 2012, și în 2016 partidele mari vor încerca să capteze acest electorat prin folosirea partidelor noi zise anti-sistem. În 2015, în acest scop a fost foarte mult crescut UNPR, care acum este însă destructurat după începerea urmăririi penale a fostului lor lider, Gabriel Oprea.
Se pare însă că ALDE este un partid potrivit pentru a prelua această sarcină de captare a electoratului anti-sistem. Desigur ALDE se prezintă ca un partid de dreapta, dar este în coaliție cu PSD. În acest moment ALDE are o înțelegere cu PNL și după alegeri vom ajunge iar la consensul național și liniștea din vremurile iliesciene.

 
DOMNUL DAN a spus: (aprilie 2nd, 2016 at 17:45 )

PETRICA FOLICA E UNUL DINTR-E NOI

 
anteconbega a spus: (aprilie 8th, 2016 at 08:14 )

E unul dintre voi doi.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

ClimateLaunchPad are finala la Timişoara

Timişoara găzduieşte, joi, o nouă finală națională a competiției de idei ClimateLaunchPad. Cinci echipe se vor bate pentru a trece în faza următoare a competiţiei. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener oficial în România al Programului CLIMATE KIC, organizează în data de 10 octombrie 2019, cu începere de la ora...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ClimateLaunchPad are finala la Timişoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Elena Udrea va avea prefect de Timiş! Alin Popoviciu este prima variantă a PNL Timiş pentru funcţia de prefect, ne-au declarat surse din partid. Secretar general al PNL Timiş, Popoviciu este considerat un apropiat al preşedintelui Nicolae Robu. Figură controversată, Popoviciu a fost unul dintre oamenii de casă ai Elenei Udrea, cu care a şi fost partener de afaceri.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surse: Fost om de casă al Elenei Udrea, Alin Popoviciu se antrenează pentru funcţia de prefect de Timiş
Din 12 octombrie, folosirea telefonului mobil la volan se sancționează drastic. De altfel, folosirea acestor dispozitive a produs, de-a lungul timpului accidente în urma cărora oamenii și-au pierdut viața. Din 12 octombrie a intrat în vigoare noul cod rutier și au venit și primele amenzi în Timiș. Șase șoferi din Timiș au fost sancționați, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amenzi în Timiș pentru folosirea telefonului mobil la volan
Polițiștii locali au fost astăzi la Școala Nikolaus Lenau de pe str. Gh. Lazăr și de pe str. Iosif Nemoianu, unde s-au întâlnit cu elevii, cărora le-au explicat diverse situații legate de modul în care trebuie să se comporte în incinta și în exteriorul unităților de învățământ, să respecte legislația privind protecția mediului, să nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Polițiștii locali – la școală, pentru a le explica elevilor cum să se ferească de substanțele interzise și cum să evite conflictele
O finală în turul II al alegerilor prezidenţiale între Klaus Iohannis şi Dan Barna. Aceasta este evaluarea caselor de pariuri, care au publicat noi cote în perpectiva alegerilor, după căderea Guvernului Dăncilă. Considerată, până în urmă cu o săptămână, ca având şanse egale cu Dan Barna pentru a intra în turul II, Viorica Dăncilă a fost retrogradată pe locul III, cu şanse foarte mici de victorie.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alungată din fruntea Guvernului, Viorica Dăncilă este retrogradată şi la casele de pariuri
Opt comune din judeţul Timiş vor beneficia de sprijin pentru înregistrarea proprietăţilor în Sisstemul integrat de cadastru si carte funciara a imobilelor. Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a lansat procedurile de licitaţie pentru stabilirea firmelor de specialitate care se vor ocupa de proiect.    Toate proprietăţile imobiliare, terenuri sau case, din opt comune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proprietăţile imobiliare din opt comune timişene vor fi înregistrate în Cartea Funciară, cu bani europeni
Primăria Timişoara doreşte să reabiliteze corpul care găzduieşte cantina Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, dar, pentru a pune în aplicare planul este nevoită să adapteze proiectul la cerinţele actuale din domeniul protecţiei la incendii. Pentru aplicarea acestor cerinţe, valoarea proiectului va fi majorată  cu aproape două milioane de lei.    Consilierii locali timişoreni vor trebui...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două milioane de lei în plus. Protecţia la incendii scumpeşte semnificativ reabilitarea cantinei de la Spitalul de Copii
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com