Lumină pe străzi avem în funcție de noroc: azi da, mâine ba. Penele de curent continuă să le facă zile negre timișorenilor, dar, în ciuda evidenței, reprezentanții Enel susțin că durata întreruperilor e în continuă scădere. Pentru prestația „excelentă”, compania de furnizare a energiei electrică a primit, de la bugetul local, peste 3,4 milioane de euro, iar contractul este pe perioadă nedeterminată.
Bezna de pe străzile din Timișoara nu se dă dusă. În această săptămână, spre exemplu,, ea a acoperit cel puțin zona Bălcescu, trecând prin centru – fără Piața Victoriei – mergând spre Piața Maria, Iosefin, zona Gării de Nord, apoi strada Iuliu Maniu, Calea Șagului. Bd. Rebreanu și Bd. Dâmbovița. Dacă ar fi o situație izolată, probabil că timișorenii s-ar mira că trebuie să umble cu teamă pe întuneric, Dar… nu e! Cel puțin o dată pe săptămână, diverse cartiere se scufundă în beznă. În unele zone, iluminatul stradal nu se aprinde cu săptămânile, așa cum s-a întâmplat în acest an, de exemplu, pe o bună bucată din Calea Șagului, aceeași pe care, în lunile noiembrie și decembrie 2015, nu s-a văzut un bec. Ca și cum n-ar fi de ajuns, în alte zone, iluminatul funcționează la capacitate maximă… ziua în amiaza mare! În urmă cu câteva săptămâni, reprezentanții Enel declarau, pentru deBanat.ro, că durata întreruperilor a scăzut semnificativ.
„Enel Distribuție Banat investeşte constant în calitatea rețelei de distribuție, iar aceasta a fost confirmată şi de rapoartele oficiale emise de autorități. Conform raportului cu privire la indicatorii de performanță ai distribuitorilor de energie electrică emis de ANRE, indicatorul SAIDI (durata medie de întrerupere a energiei electrice per utilizator/an) a scăzut simțitor, datorită investițiilor făcute în dezvoltarea şi modernizarea rețelei. Dacă în anul 2010 durata medie a unei întreruperi neplanificate pentru Enel Distribuție Banat era de 594 minute/an (în timp ce media pe țară era de 639 minute/an), în anul 2014 aceasta a scăzut la 301 minute de întrerupere/an”, precizau cei de la Enel.Deși bezna de pe străzi durează cu orele, și asta o poate vedea oricine, conform reprezentanților Enel, în primele două luni din 2016, în Timișoara, durata medie de întrerupere a energiei electrice per utilizator a fost de numai 16,51 minute! Dacă vă întrebați când am putea scăpa de acest „eficient” furnizor, trebuie să știți că Primăria Timișoara și Enel Energie SA au un contract de furnizare a energiei electrice încheiat pe o perioadă nedeterminată. În ultimii doi ani, municipalitatea a plătit, inclusiv pentru penele extinse de curent care afectează orașul, exact 15,4 milioane de lei: 7,9 milioane în 2014, respectiv 7,5 milioane în 2015.
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…