Categories: Zâmbete amare

Ipocrizie sa fie, dar sa stim si noi! Cat de nou si neprihanit e PMP in Timis

PNL și PSD sunt partide de rahat, necredibile și reprezintă trecutul. În schimb, PMP e un partid imaculat, format din oameni noi și reprezintă viitorul. Sunt două lucruri decretate la Timișoara de „noul” Traian Băsescu, palida umbră a fostului președinte cu același nume, care, în anul 2004, reușea aproape de unul singur să înfrângă regimul Adrian Năstase. Acum, fostul președinte vorbește cu aceeași emfază, fiind la fel de gol precum Tache Farfuridi, decretând, într-un anume fel, același lucru pe care îl spunea și personajul lui Caragiale: „Trădare să fie dacă o cer interesele partidului, dar s-o știm și noi (…) Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători”. Fiindcă, așa nou-nouț și neprihănit cum îl prezintă Băsescu, PMP este un partid format prin trădare, din trădători și traseiști politici.

Când construiești o casă din bârnele putrezite și cărămizile uzate ale unei construcții prăbușite, nu se cheamă că îți faci o casă nouă. Eventual, poți să spui că e un adăpost. Pentru lotri sau ce or fi. Cum poți să spui că PMP e partid nou, atâta timp cât e format din oameni care au mai trecut pe la alte partide, uneori alungați din alte partide, iar mulți dintre ei au mai cochetat puternic și cu instanțele de judecată?! Nu mai vorbesc că mulți dintre liderii săi sunt trimiși în „misiune” în PMP de partidele alea necredibile, care reprezintă trecutul.

Și hai să vedem pe scurt cine conduce filiala PMP Timiș. Președintele informal este Dorin Cândea, trecut prin PDL și PSD, cu două condamnări penale plus alte multe matrapazlâcuri. E trimis în „misiune” la PMP de liderul PSD Titu Bojin, al cărui valet este. Pentru Primăria Timișoara va candida Marius Dugulescu, ex-PDL, ex-PNL, ex-PP-DD. Așadar, un „neprihănit” într-ale politicii. Ce-i drept, despre el e greu să spui că ar fi trimis în PMP de vreun alt partid. În schimb, un alt lider important, Sorin Cociobea, ex-PDL, ex-PSD, cu încercări de-a intra în PNL, este trimis aici de liberalul Alin Popoviciu. La fel, se pare că și o anume Georgeta Rus, ex-PDL. Nu mai vorbesc de șeful PMP din Sânnicolau Mare, care a „ras” vreo patru partide până acum. Acesta măcar nici nu disimulează slugărnicia față de Popoviciu. Cât de nou în politcă poate fi și proaspătul membru PMP, fostul senator PDL Gheorghe David, care, la un moment dat, era cu un picior în PSD? Sau candidata la Primăria Ghizela, pe care PSD a trimis-o la plimbare după ce a fost condamnată într-o primă instanță? Doar spațiul nu-mi permite să-i trec în revistă pe toți acești lideri cu care Băsescu cică face un partid nou, curat, de viitor.

Chiar așa proști îi crede Băsescu și PMP pe români în general și pe timișeni/timișoreni în special? Altfel, ce poți să spui despre PMP? Că n-are doctrină? Că încearcă acum să captiveze electoratul mai sărac cu duhul care înainte era cu PRM, apoi cu PNG și, ulterior, cu PP-DD? Că de la discursul pro-european, anti-corupție al lui Traian Băsescu, vedem acum euro-scepticism și constante atacuri la adresa Justiției? Nu mai vorbesc de discursul retardo-naționalist și demagogic al fostului președinte. Nu, partidul acesta „nou” parcă l-am mai văzut cândva. Tot cu populisme, tot cu oameni infiltrați de alte partide, tot cu traseiști sau indivizi care-și doreau parvenirea politică, dar erau refuzați de partidele normale. Parcă îi spunea PP-DD, iar fostul lui lider scrie acum cărți pentru care beneficiază de scurtarea „cantonamentului” forțat. Nu că aș face un previziune, e doar o constatare.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

7 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

10 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

11 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

11 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

11 ore ago