Categories: PartideUltima ora

PSD a stabilit cu cine vrea sa atace Consiliul Local Timisoara / LISTA COMPLETĂ

PSD Timișoara și-a anunțat, oficial, lista de candidați pe care o va înainta pentru Consiliul Local Timișoara. Candidații au fost validați sâmbătă în Biroul Municipal al PSD Timişoara. Pe listă ar fi trebuit să se regăsească, pe locuri eligibile, și doi reprezentanți ai societății civile. Nu însă decât unul, a cărui prezență deBanat.ro o anticipa de acum o lună.

PSD are, în sfârșit, o listă completă de candidați pentru CL Timișoara. Aceasta este deschisă de Florin Bîrsăşteanu, candidat la Primăria Timișoara, urmat de Dan Idolu și Marius Craina. Lista continuă cu Alfred Simonis, Gabriela Popovici, Sorin Ionescu, Luminiţa Ţundrea, Alexandru Jude, Ion-Ardeal Ieremia, Ioan Mateescu, Lucian Taropa, Ioan Szatmari, Cristian Anton, Octavian Mazilu, Andra Bloţiu, Miruna Sav, Horea Voişian, Bogdan Stanoiev, Nicoleta Roşu, Claudiu Petre Străin, Ivona Turnagiu, Daniel Ciancă, Abel Ţucu, Roxana Boldiş, Ionel Bungău, Puiu Jurescu, Alin Lăpădatu, Gheorghe Peti, Voichiţa Matei, Alexandru Moldovan, Adrian Zbercea, Slaviţa Miatov, Mihai Băduş și Lavinia Vucea. Ordinea este cea în care candidații se vor regăsi pe listă.

La începutul lunii aprilie, Bîrsășteanu anunța că partidul pune la bătaie două locuri eligibile pentru membri ai societății civile. „Ca răspuns la apelul unor personalități, noi, ca partid, și eu personal, vrem să deschidem porțile societății civile către Consiliul Local Timișoara. Din păcate, singura modalitate legală de a ajunge în CL este apartenența la un partid politic. Dar promit că nu vom fi decât un vehicul care să putem trimite în «parlamentul local» pe cei mai reprezentativi dintre cei care doresc să-și asume această responsabilitate (…) Am decis să oferim două locuri eligibile societății civile, într-un mod democratic, pentru ca această societate civilă care are atâtea idei bune și este atât de atentă la fenomenul politic și administrativ să aibă două voci în CL”, declara deputatul PSD, pe 7 aprilie. Timișorenii erau așteptați să facă propuneri, care să fie ulterior jurizate. Pe lista PSD făcută publică, pe locul nouă, eligibil, se află regizorul Ion-Ardeal Ieremia, a cărui candidatură deBanat.ro a anunțat-o încă de la finele lunii martie. Următorul candidat provenit din afara partidului ar fi Horea Voișian, de la una dintre marile companii IT din vestul României. El se află însă pe locul 17 și e aproape imposibil să ajungă consilier, în condițiile în care CL Timișoara are 27 membri.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago