Categories: PoliticieniUltima ora

Robu: PNL nu e partid de yesmani, nu e in regula cum a fost ales Marian Munteanu

Vicepreședinte al PNL la nivel național, Nicolae Robu e nemulțumit de felul în care a fost decisă candidatura lui Marian Munteanu la Primăria București. Robu crede că „într-o instituție serioasă cum e PNL” nu ar fi trebuit să se procedeze în acest fel și spune că în partid sunt mai mulți nemulțumiți.

Desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria București a agitat apele în partid. Decizia a fost luată la foc automat, după ce Ludovic Orban a ajuns în vizorul DNA și pus ulterior sub control judiciar, pentru că i-ar fi cerut unui om de afaceri 50.000 de euro, pentru campania electorală. Nicolae Robu a declarat, vineri, că felul în care a fost anunțată această candidatură este contrat spiritului liberal. „Nu vreau să discut despre persoana sau personalitatea Marian Munteanu. Câtă vreme este candidatul PNL la Primăria Generală a capitalei, va avea parte de tot suportul meu în orice împrejurare în care pot să ofer acest suport. Vreau însă, pentru că nu suntem un partid de yesmani, să spun foarte clar că modul în care s-a întâmplat lucrurile în această ultimă perioadă la nivelul conducerii naționale nu e în regulă. Există foruri statutare în acest partid și aceste foruri trebuie consultate înainte de a se anunța public ce decid un număr de persoane (…) Se puteau lăsa cinci zile pentru a se vedea cine din partid dorește să candideze la funcția de primar general al capitalei, cine din afara partidului vrea să vină alături de PNL și să-și asume cine va fi candidat, printre aceștia putea fi și Marian Munteanu”, a declarat primarul Timișoarei.

Robu, care este și vicepreședinte național al partidului, admite că nu ar fi fost prea mult timp pentru o procedură complicată de alegere a unui candidat, dar, dacă s-ar fi vrut, s-ar fi găsit o soluție. „Nu ar fi fost timp pentru o abordare ultraelaborată, dar, în câteva zile, s-ar fi putut proceda, consider eu, puțin mai deschis. Nu este un sentiment confortabil pentru foarte mulți colegi, membri PNL, să vadă cum se iau deciziile importante în PNL de azi. Nu discutăm de persoană, Marian Munteanu are parte de aprecierea mea. Nu discut personalizat. Noi suntem o instituție serioasă, PNL. Într-o instituție serioasă nu se procedează în maniera în care s-a procedat. Înțelegem că nu trebuie să primeze orgolii personale, că nu trebuie să ne apucăm acum să creăm tensiune în partid, trebuie să fim uniți, să ne pregătim campania electorală. Dar a fi uniți nu înseamnă să nu spunem ceea ce, în anumite momente, chiar este de spus. Acum eu am considerat că trebuia spus ceea ce am spus”, a conchis Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago