Alo? Robu, la DNA pentru un contract de telefonie mobila negociat de Traian Stoia

Primarul Nicolae Robu a fost audiat, miercuri, de procurorii DNA Timișoara, într-un dosar referitor la un contract încheiat de municipalitate cu un operator de telefonie mobilă. De termenii contractuali și bonusurile acordate PMT s-a ocupat, acum trei ani, fostul viceprimar Traian Stoia.

Primarul Timișoarei a dat declarații, miercuri, la DNA Timișoara, unde, spune edilul, ar fi fost citat ca martor. „În 2013 s-a făcut un contract cu un operator de telefonie mobilă, la expirarea celui vechi. S-a ocupat fostul viceprimar Traian Stoia. Contractul a fost făcut cu reduceri considerabile. La DNA există o plângere pe această temă. Voi da, în scurt timp, un comunicat”, a declarat, scurt, Robu. În vara lui 2013, fostul viceprimar PSD Traian Stoia considera exorbitantă suma de 5.200 de euro plătită lunar de municipalitate pentru telefoanele angajaților. Social-democratul anunța că a renegociat contractul, pe care reușise să-l reducă la mai puțin de jumătate. „După negocieri, am ajuns la 2.000 de euro/lună + 202 aparate moderne și dublarea puterii pentru Internet. Am renegociat cu același furnizor, facem o anexă la contract (…) Mă interesează să coste 2.000 de euro pe lună și să fie dublată puterea la Internet. Am redus drastic, vom renegocia totul”, spunea, la vremea respectivă, Stoia.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu a postat, pe Facebook, explicații detaliate despre vizita sa la DNA. „Am fost audiat ca martor de DNA, într-un dosar privind încheierea de către Primăria Timișoara, în 2013, a unui contract pentru servicii de telefonie mobilă cu operatorul Vodafone (…) Ce am declarat eu nu reprezintă nimic spectaculos, și anume: am arătat că inițiativa și demersurile de contractare a unui operator de telefonie mobilă în speță au aparținut d-lui viceprimar Traian Stoia, care a colaborat cu persoanele din Primărie cu atribuții de serviciu pe linia respectivă. Eu nu m-am implicat de niciun fel în ceea ce s-a întâmplat nici pentru demararea procedurii și nici pe parcursul ei, decât cu semnăturile strict procedurale pe documentele aferente, semnături date după ce dl. viceprimar, la întrebările puse de mine privind legalitatea și beneficitatea, mi-a garantat că se respectă legea 100% și că se fac economii de peste un milion de lei la bugetul local. În privința legalității, aveam, în plus, garanția asigurării ei dată de semnăturile directoarei Direcției Economice și reprezentantei Serviciului Juridic (…) În ceea ce mă privește, sunt curat 100%, ca în absolut tot ce fac”, a scris edilul.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago