Categories: JustitieUltima ora

Inculpatii din dosarul Poli rasufla usurati: procurorul de caz a plecat din DNA

Procurorul Ciprian Dorobanțu devenit celebru pentru instrumentarea dosarului privind finanțarea echipei de fotbal Poli Timișoara, a demisionat din DNA. Acest lucru a fost trecut pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Superior al Magistraturii de marți, 17 mai.

„Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de domnul Dorobanțu Ciprian de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timiş şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş”, se arată în documentul amintit. Acest lucru se întâmplă după ce pe numele lui Dorobanțu a fost deschis un dosar penal pentru conducerea automobilului sub influența băuturilor alcoolice. Dosarul în cauză, extrem de secretizat, se află acum la Parchetul de pe lângă ÎCCJ. Prin urmare, DNA va trimite un alt procuror de caz în dosarul privind finanțarea clubului de fotbal Poli Timișoara. Gheorghe Ciuhandu, fost primar al municipiului Timișoara, Ioan Cojocari, secretar al Consiliului Local Timișoara, Delia Ileana Dumitru, consilier juridic la PMT, Smaranda Haracicu, director al Direcţiei Economice și Violeta Mihalache, fost director al Direcţiei Comunicare, sunt acuzați de abuz în serviciu. Adrian Orza, fost viceprimar și candidat independent la Primăria Timișoara, Mirel Munteanu și Mariana Dimitriu, la data faptelor economiști în cadrul Direcţiei Economice, Martin Staia, la data faptelor şef Serviciu Administrare Baze Sportive, și Nicușor Miuț, fost director al Direcţiei Patrimoniu, sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu. Alina Pintilie, funcționar public în cadrul Primăriei Timișoara, este acuzată de două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit de Ciprian Dorobanțu se precizează că, în 2008, Ciuhandu și Cojocari au încălcat normele legale în vigoare ce reglementează posibilitatea virării unor sume de bani de la bugetul CL Timișoara în contul S.C. Politehnica Timișoara S.A., fostă S.C. Fotbal Club Timișoara S.A., fostă S.C. Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A. În acest context, Gheorghe Ciuhandu și Delia-Ileana Dumitru, Smaranda Haracicu și Violeta Mihalache au semnat un contract de asociere, în baza căruia a fost alocată anual, pe o perioadă de trei ani, suma de 9 milioane de lei, „pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Știința Timișoara”, iar secretarul Cojocari a avizat pentru legalitate H.C.L. nr. 127/2008 în baza căreia era alocată anual suma respectivă. Procurorii susțin că banii nu erau destinați sprijinirii activităţii sportive, ci pentru „sprijinirea” efectivă a acestei firme pentru redresarea financiară.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

O oră ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago