CFR a dat unda verde santierului de la Pasajul Jiul, dar mai trebuie un aviz

Lucrările de extindere de la Pasajul Jiul ar putea începe în două săptămâni. Condiția este ca Autoritatea Feroviară Rutieră să emită și ea un aviz pentru acest șantier. Vestea bună este că avizul de la CFR a venit. Primăria a predat amplasamentul la jumătatea lunii aprilie.

Primăria a predat, acum două luni, amplasamentul către firma care se va ocupa de extinderea Pasajului Jiul. Conform proiectului scos la licitație în toamna anului trecut, Pasajul Jiul va avea cinci benzi de circulație, trotuare pe ambele părți, dar și piste pentru biciclete. Urmează să fie lărgită și strada Jiul, care va avea patru benzi. Prețul estimat la începerea licitație era de 28 milioane de lei, fără TVA, însă câștigătorul acesteia, SC Porr Construct SRL, a oferit un preț mult mai mic, de 17,69 milioane de lei, tot fără TVA. Șantierul ar trebui să dureze 14 luni, dar el nu a început încă. Asta, pentru că lipseau unele hârtii care să avizeze strict începerea lucrărilor. Reprezentanții primăriei au susținut, de la bun început, că proiectul are aprobarea CFR, iar acum era doar o chestiune de formalitate.

În sfârșit, avizul de la CFR a ajuns la Timișoara. „Am primit săptămâna trecută avizul pentru Pasajul Jiul, așteptăm acum să vină și de la AFER, de la Autoritatea Feroviară, ar trebui ca asta să se întâmple foarte repede. Estimarea mea este că în cel mult două săptămâni va veni și avizul de la AFER. După aceea vom începe lucrările. Îmi doresc să lucrăm din plin în perioada de vară, când sunt mult mai puțini cetățeni în oraș și mult mai puține mașini”, spune primarul Nicolae Robu. Confrom edilului, traficul va fi închis complet câteva zile. „Sunt anumite lucruri pregătitoare, nu de la început va fi perturbarea mare. Este nevoie să se închidă și câteva zile completamente traficul. De asemenea, strada Jiul se va închide complet, va fi organizare de șantier. Pe parcurs vor fi lucrări de intervenție mai mari, pentru că se umblă și la rețeaua de utilități”, a mai declarat edilul. Conform acestuia, pentru Pasajul Popa Șapcă a fost emis avizul „de la CFR Regional”. Urmează ca actele să fie trimise la București și să se meargă pe aceeași procedură ca la Pasajul Jiul. Reprezentanții municipalității trebuie să stabilească exact și cum se va putea circula pe durata lucrărilor de la Jiul. În aprilie, ei anunțaseră că șoferii care vin de pe Circumvalațiunii și vor să facă stânga după pasaj nu vor mai avea voie. Ei vor putea vira stânga însă pe strada Coriolan Brediceanu, care își schimbă sensul, și vor ajunge pe acolo la strada Paris. Dacă veniți de pe Circumvalațiunii și vreți să ajungeți la gară, veți putea vira la dreapta doar de la semaforul de după pasaj. Pentru că strada Jiul va fi închisă, dacă veniți pe Splaiul Tudor Vladimirescu și vreți să ajungeți pe Circumvalațiunii, veți putea face dreapta doar pe strada Andrei Mureșanu, apoi dreapta din nou, pe Bd. Republicii, și apoi stânga, pe sub pasajul de cale ferată.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago