Categories: Economic

Incepe Programul Rabla! Casa Auto Timisoara e unul din cei patru dealeri autorizati din Timis

Vreți o mașină nouă? Puteți achiziționa una acum cu reducere, prin Programul Rabla Clasic, care va începe efectiv în câteva zile. În Timiș sunt numai patru dealeri auto eligibili, iar unul dintre ei este Casa Auto Timișoara.

În acest an, programul de stimulare a înnoirii parcului auto național este gândit în două direcții: Rabla Clasic, prin care puteți beneficia de o primă de casare pentru achiziția unui autovehicul nou câtă vreme vă casați mașina veche, și Rabla Plus, program nou, prin care este stimulată achiziția unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării un autovehicul vechi. Obligația casării intervine doar pentru cei care doresc să cumuleze finanțarea acordată prin acest nou program cu cea din Programul Rabla Clasic. Pentru acest an, bugetul alocat celor două programe este de 220 milioane de lei. Din aceștia, 75 milioane de lei sunt alocate extensiei Rabla Plus.

Pentru Rabla Clasic rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonusuri pentru următoarele situații: un eco-bonus de 750 de lei care poate fi adăugat primei de casare dacă alegeți o mașină al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, respectiv un eco-bonus în valoare de 1.500 lei pentru situația în care vreți pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.
Dacă mașina nouă respectă ambele criterii, puteți beneficia de ambele eco-bonusuri și puteți ajunge, cu tot cu prima de casare, la o finanțare de 8.750 de lei.
În cazul Rabla Plus, sunt două tipuri de eco-tichete: un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism nou electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru mașinile noi 100% electrice. În județul Timiș au fost aprobați doar patru dealeri auto eligibili în acest program: Casa Auto Timisoara, Autoglobus, Procar Timișoara și Autoclub. Casa Auto Timișoara este singurul dealer auto de la care puteți achiziționa, prin programul Rabla, mașini Ford, Mercedes, Hyundai și Mitsubishi. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor estimează că anul acesta, prin programul Rabla, vor fi scoase din circulație aproximativ 20.000 autovehicule poluante. Mai multe detalii puteți găsi aici.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

17 minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

43 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago