Categories: Zâmbete amare

Primarul Robu, victorie neconvingatoare; presedintele Robu, esec dezastruos

Ploaia, alinierea planetelor, finala de la Roland Garros, filmul de pe PRO TV sau telenovela de pe Kanal D vor constitui probabil pentru liberali tot atâtea motive prin care vor explica prezența mică la vot și, implicit, scorul slab obținut de PNL la alegerile pe Timișoara și județul Timiș. Liderii PNL Timiș au condus o campanie „magistrală”, dar… ghinion. De data asta n-a fost să fie. Liberalii au avut un rezultat mai mult decât rușinos în Timiș, ba chiar și în Timișoara. Și asta, în condițiile în care PNL a câștigat șapte primării de orașe dintr-un total de opt. Mai mult, PNL a obținut victoria în câteva vechi fiefuri PSD-iste, precum Buziaș, Moșnița Nouă sau Banloc. De unde rezultă că nu candidații liberali au fost o problemă, ci, ,pur și simplu, lista partidului și conducerea filialei.

O listă pe care probabil nici PSD-iștii n-o puteau face mai la mișto. Prima greșeală a fost în mod evident desemnarea lui Alin Popoviciu drept candidat la șefia CJ Timiș. Acesta a reușit rara „perfomanță” de-a fi o imensă piatră de moară legată de picioarele PNL. Fiindcă peste tot lista CJT a PNL a avut mult mai puține voturi decât listele pentru consiliile locale. Popoviciu a îngropat PNL inclusiv la Consiliul Local Timișoara. Probabil acum copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, o să ridice din umeri, susținând că nu el l-a pus pe Popoviciu. E adevărat că nu el, ci criteriile „meritocratice” pe care le-a impus. Nu mai puțin adevărat e că pe liberali i-a costat inclusiv atitudinea de superioritate, pe alocuri arogantă, a candidatului Nicolae Robu. Cel care, adevărat, a câștigat alegerile, dar în niciun caz la scorul pe care îl aștepta. Ca să nu mai spun că a fost dezastru la CLT, Robu fiind obligat să poarte negocieri pentru a forma o majoritate în consiliu și, implicit, să cedeze unul sau chiar ambele scaune de viceprimar. Și asta dacă nu cumva PSD-iștii vor reuși să facă ei majoritate și să-l țină pe Robu în opoziție, ipoteză totuși puțin plauzibilă.

Nu știu dacă politicianul Robu conștientizează dezastrul PNL pe județ. Și asta fiindcă primarul Robu e fericit fiindcă a mai obținut un mandat. Eșecul de la CJT va fi aruncat pe spatele lui Popoviciu sau Dan Popa, iar pentru scorul mic la CLT, țap ispășitor o să fie găsit Dan Diaconu. Robu n-are nicio vină. Împreună cu Nasleu, Țoancă sau Sanda Greblă, e un învingător. Nu vedeți că PNL a obținut în Timiș și Timișoara scoruri mai mari decât la București, Craiova sau Vaslui? Că doar nu se va raporta la Oradea sau Cluj, acolo unde primarii liberali sunt și adevărați lideri de partid… Dacă se va ține de cuvânt, Dan Popa ar trebui să demisioneze azi din fruntea PNL Timiș, fiindcă, în orice fel de combinație, Popoviciu nu va câștiga șefia CJ. Dacă însă ar da dovadă de nițică responsabilitate, și Robu ar trebui să facă același gest. Măcar o demisie de onoare. Și să rămână doar primar. Nimic mai mult, fiindcă politica s-a dovedit a fi prea grea pentru el, Robu urmând să intre în istorie drept omul care a pus Timișul la picioarele PSD.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago