Blaga si Falca au venit la Timisoara sa faca pace intre Robu si primarii PNL

Primarii supărați din PNL Timiș ar fi revenit la sentimente mai bune față de Nicolae Robu. Asta, după ce președintele Vasile Blaga a pus piciorul în prag și a chemat edilii la o discuție. Toată situația, susține Robu, ar fi fost cauzată de o „intoxicare”.

În urmă cu două săptămâni, mai mulți primari au semnat o petiție prin care cereau demisia lui Nicolae Robu din funcția de copreședinte al PNL Timiș. Ei îi imputau acestuia faptul că a refuzat să negocieze cu PMP formarea unei majorități la conducerea CJ și spuneau că, dacă doleanța lor nu va fi acceptată, nu vor mișca un deget în campania pentru alegerile parlamentare. Este vorba despre aceiași edili care l-au votat și susținut pe deputatul Alin Popoviciu drept candidat PNL la funcția de președinte al CJ. Candidatura controversatului politician a fost însă unul din motivele pentru care liberalii au pierdut alegerile în județ. Conducerea națională a partidului a decis, tot atunci, să-l numească pe Nicolae Robu în funcția de președinte al filialei Timiș, secondat de Dan Popa, care a fost desemnat prim-vicepreședinte cu atribuții de coordonare.

Citește și: Soluția primarilor PNL: Dan Popa – presedinte la Judet, Robu – la Municipiu

Lucrurile au rămas cumva în coadă de pește, cu Robu plecat din țară două săptămâni. Asta, până duminică după-amiază, când la sediul PNL a fost convocată o întâlnire între președintele partidului, senatorul de Timiș Vasile Blaga, și primari. La discuție a participat și primarul Aradului, Gheorghe Falcă, desemnat de conducerea națională a PNL să poarte negocierile – eșuate, în cele din urmă – cu PMP, pentru formarea unei majorități la CJ. „A fost foarte bună această discuție. Oricum voiam să le spun primarilor toate diligențele care s-au făcut pentru majoritatea de la CJ. În lipsa unor relatări directe, apar tot felul de păreri, mai mult sau mai puțin conforme cu realitatea. Primarii au fost intoxicați, nu au știut toate demersurile făcute. Vasile Blaga le-a explicat exact ce s-a întâmplat la nivel național în relația cu PMP. Nu a fost o discuție încrâncenată, ci una lămuritoare și absolut necesară. Gheorghe Falcă le-a detaliat și el care a fost situația la momentul respectiv. Nu s-a pus problema ca eu să nu vreau să negociez cu PMP”, a declarat, pentru deBanat.ro, Nicolae Robu.

La discuție ar fi participat în jur de 25 din cei 38 de primari PNL din Timiș, asta și pentru că e perioadă de concedii. Șeful liberalilor din Timiș spune că primarii nu-și vor pune în practică amenințarea legată de neimplicarea în campania pentru alegerile parlamentare. „Au spus la întâlnirea cu președintele Blaga că nu sunt supărați pe mine, că mă apreciază, dar sunt nemulțumiți că nu suntem la putere la consiliul județean. Ei își dau seama foarte bine ce se întâmplă dacă nu se implică în campanie. Gândiți-vă doar la instituțiile deconcentrate, unde numirile nu se fac de la consiliul județean”, mai susține Nicolae Robu. Conform acestuia, nici demisii ale primarilor din funcțiile deținute în partid nu au fost depuse la sediul PNL, dar Robu admite că, proaspăt revenit la muncă, nu e încă pus la punct cu toate detaliile. Rămâne de văzut cât de convingătoare au fost explicațiile oferite de senatorul Blaga…

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

9 minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago