Categories: Timp liber

Garana Jazz Festival, la 20 de ani! Cinci zile de rasfat muzical in Poiana Lupului

Cel mai important festival de jazz open-air din Europa Centrală și de Est, Gărâna Jazz Festival, împlinește 20 de ani și sărbătorește în stil mare această aniversare. Între 7 și 11 iulie va fi mare agitație în satul de munte care a găzduit, de-a lungul timpului, zeci de mii de iubitori de jazz, dar și sute de artiști.

Gărâna Jazz Festival are, în acest an, trei scene: Poiana Lupului, Hanul La Răscruce și Biserica Catolică din satul Văliug. Olandezul Yuri Honing va împărți scena în prima zi a festivalului cu suedezul Magnus Öström și portughezul Carlos Bica. Line-up-ul e însă atât de bogat, încât e greu să faci o selecție. Totuși, printre concertele pe care nu ar trebui să le pierdeți sunt cele cu Wojtek Mazolewski Quintet, Kari Ikonen Trio, Louis Sclavis Trio, Food, KTU, Kurt Rosenwinkel, Arild Andersen, Helge Lien, Nils Petter Molvaer și mulți alții. Și nu uitați: în ultima seară, scena îi va aparține legendarului Jack DeJohnette, unul dintre cei mai influenți muzicieni al lumii. Programul complet poate fi găsit aici.

La Gărâna nu va însă numai concerte. Aici vor fi lansate albumele de jazz „Corindeni”, de Mircea Tiberian și Maria Răducanu (Soft Records), „The Pale Dot”, de Mircea Tiberian și Toma Dimitriu (Fiver Record), și „White Dragon”, de Mircea Tiberian și Liviu Butoi. Duminică, pe 10 iulie, Liviu Butoi va lansa albumul „Three Times Seven”, realizat în colaborare cu grupul French Connection. Își vor deschide calea către public și volumele „Sunetul de referință”, scrisă de Mircea Tiberian, „Vineri seară într-o vale cu lupi”, a timișoreanului Nicu Strâmbeanu, dar și „Jazz Stories”, semnat Adriana Cârcu, sau „Într-o zi nu ne vom mai recunoaște”, de Alex Potcoavă. Sâmbătă, pe 9 iulie, trupa de teatru Auăleu va aduce la Gărâna celebrul „Circus Mundi”, o istorie a lumii de azi, cu bune și rele, care va stârni hohote de râs.

Biletele pentru Gărâna Jazz Festival 2016 pot fi fi cumpărate online, pe site-ul biletmaster.ro, în trei variante: bilet de 1 zi, la prețul de 90 de lei, festival pass pentru 4 zile, la prețul de 320 de lei sau festival pass pentru 5 zile, la prețul de 400 de lei. Biletele și abonamentele pot fi cumpărate și la fața locului, din Poiana Lupului. Nu uitați acasă hainele groase, fiindcă, la Gărâna, până și vremea are personalitate! Dacă nu știți ce și cum, organizatorii v-au pregătit un „ghid” foarte util, pe care îl puteți consulta aici.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

7 minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

17 ore ago