Categories: Politicieni

De ce nu face Robu concesii: Exterioritatea sa ii spune ca are constiinta

Face foarte bine ce face și are confirmarea din… „exterioritatea” sa. Primarul Nicolae Robu e categoric: nu intenționează să schimbe nimic din atitudinea sa, pentru că nu are de ce. Totuși, edilul admite că ar putea face unele mici compromisuri, dar numai „pentru binele timișorenilor”.

Nu ascultă de nimeni. Le știe pe toate. Nu face decât ce vrea. E un mic dictator. Toate s-au spus, mai mult sau mai puțin pe față, în ultimii patru ani, despre primarul Nicolae Robu. Acesta nu pare însă deloc impresionat și spune că și-a asumat, la alegeri, posibilitatea de a pierde din voturi. În plus, cei care își imaginează că liberalul ar putea avea o altă abordare a lucrurilor în viitorul mandat trebuie să se mai gândească o dată. „Sunt multe moduri de a face politică și eu nu am de gând să mi-l schimb pe al meu, să fie foarte clar. Nu fac compromisuri, nu fac concesii, fac doar ceea ce-mi spune conștiința mea că trebuie făcut în fiecare context. Slavă Domnului, pe parcursul vieții am confirmarea că sunt un om cu conștiință, am confirmarea din partea exteriorității mele. Nu fac compromisuri, dar, dacă va trebui ceva făcut pentru oraș, cu prețul unor prejudicii de imagine pentru mine, dar pentru binele orașului, eu fac (…) Eu pentru Timișoara și timișoreni am făcut tot ce am considerat că trebuie”, a declarat Robu. Noul/vechiul primar a câștigat alegerile din 5 iunie cu un procent de aproximativ 53%, despre care crede că ar fi putut fi mai mare, dar… și-a asumat niște riscuri. De exemplu, spargerea întregului oraș, pentru montarea semafoarelor. „Mi-am asumat să pierd voturi – în paranteză fie spus, eram sigur că am de unde pierde – pentru binele Timișoarei și al timișorenilor. Niciodată nu o să fac compromisuri de niciun fel care să mă apese pe conștiință. Sunt compromisuri care pot fi făcute și sunt lucruri care, în ceea ce mă privește, nu vor fi făcute niciodată. Sunt al treilea primar liberal după numărul de voturi în țară și al patrulea, după procente, despre ce vorbim? Eu am tras în sus partidul, alții au tras în jos, au fost diverse contribuții”, a conchis Nicolae Robu. PNL are, în CL Timișoara, 12 consilieri. Pentru a avea majoritate simplă, ar fi fost nevoie de 14.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

2 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

9 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

9 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

11 ore ago