In Padurice nu e voie cu cainii! Timisorean revoltat: Am pierdut un parc, ne-am ales cu un stat politienesc / FOTO

Parcul Pădurice nu a fost inaugurat, dar au fost montate indicatoarele de acces. Sunt interzise bicicletele, nu e voie să mâncați semințe și nici să vă plimbați câinii! Cum ajungeți cu patrupedele la canisită, dacă nu locuiți pe strada Uranus, e altă discuție. Primăria promite că va face… trasee și va monta indicatoare. Nu toată lumea apreciază însă situația.

Primarul Nicolae Robu spunea, în urmă cu câteva săptămâni, că are serios în vedere interzicerea câinilor în Parcul Pădurice. Acest lucru a devenit certitudine odată cu montarea indicatoarelor de acces în parc. Se precizează clar care sunt interdicțiile: acestea se referă la biciclete, semințe și câini. În parc a fost amenajată și extinsă canisita, dar… cum ajunge câinele la ea? Dacă proprietarul nu locuiește pe strada Uranus sau pe cele adiacente acesteia, are practic de ocolit întregul parc. Primarul Nicolae Robu afirmă însă că lucrurile sunt clare. „La canisită se poate ajunge pe aleea pe care accesul câinilor este permis. Există trasee care pot fi folosite de cei cu câini, pentru a ajunge la canisită. Dacă indicatoarele nu sunt puse încă, se vor pune. Am extins canisita, așa cum le-am promis celor care vin cu câini acolo și am extins-o destul de mult. Am împărțit-o în două, o parte dedicată câinilor mici, o parte dedicată câinilor mari. Am făcut o alee de promenadă în jurul canisitei, dedicată exclusiv celor cu câini și este o alee de doi metri lățime, deci o alee considerabilă. Evităm în modul acesta conflictele interminabile între cei cu câini și cei cu câini. Dacă nu sunt puse indicatoare peste tot, se vor pune, să fie foarte limpede și să scăpăm de aceste dispute care stricau bucuria oamenilor”, afirmă edilul.

Aleea de promenadă este în afara parcului, înspre strada Uranus, deci nu-i ajută cu nimic pe cei care locuiesc pe cealaltă parte a Păduricei. Totuși, Robu spune că decizia de a interzice accesul câinilor a fost foarte bine primită de timișoreni. „Cetățenii sunt foarte mulțumiți de modul în care s-a procedat în Parcul Pădurice. Oamenii se duc în parc să se simtă bine și veșnic au apărut scandaluri. Am fost acolo și după ce am introdus aceste restricții, m-au oprit o mulțime de oameni să-mi spună că este foarte bine și că e liniște”, a mai declarat primarul. Există însă și voci critice. Sunt cei pentru care Parcul Pădurice a fost, dintotdeauna, un loc în care oameni și câini au conviețuit în liniște. Ei susțin acum că, tocmai din cauza noilor reguli, au apărut conflictele. „Tot felul de țoape, jalnice rămășite ale unor vremuri de mult trecute, își permit să agreseze oamenii care se plimbă liniștiți împreună cu animalele de companie, așa cum o fac dintotdeauna. Strigă la ei, îi agresează verbal sau aruncă în parc momeli otrăvite. Autoritățile, prin interdicțiile impuse, încurajează acest comportament, sădind germenii unei societăți în care pegra primitivă și lipsită de cel mai elementar simț civic va face legea. (…) În schimbul a 1.2 milioane de euro, plătiți din banii lor, cetățenii care locuiesc în zonă de zeci de ani au pierdut un parc care a fost dintotdeauna al lor, în care s-au putut plimba și cu bicicletele, și însoțiți de animalele lor de companie și s-au ales cu un ministat polițienesc (…) Acestor cetățeni li s-a furat, chiar de către cel care trebuia să le apere modul de viață, dreptul de a trăi așa cum doresc, cum au trăit ei și părinții lor și bunicii lor în acest oraș. Poate ar fi timpul să facem ceva”, a notat un timișorean. Întregul text despre revolta sa poate fi citit aici.

Parcul Pădurice a intrat în șantier în primăvara lui 2015 și nu a fost încă deschis oficial. Asta, pentru că lucrările nu sunt încă finalizate. „În parc nu mai este foarte mult de făcut, dar nu se poate lucra aproape deloc. De vreo două săptămâni s-a lucrat foarte puțin, cred că au fost trei sau patru zile în care s-a putut lucra. A plouat enorm”, explică Robu întârzierea. Termenul de finalizare a fost prelungit de mai multe ori până acum, motivele invocate fiind, de fiecare dată, cele legate de condițiile meteo. Reabilitarea parcului a scos de la bugetul local 4,6 milioane de lei, fără TVA.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

25 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago