Categories: SocialUltima ora

Stefan Popa Popa’s o reclama din nou pe… bunica la Primaria Timisoara

Ștefan Popa Popa’s continuă războiul cu restaurantul care funcționează în imediata sa vecinătate. Artistul cere explicații de la primărie, pentru că este deranjat atât de gălăgia din curtea localului, cât și, susține el, de atitudinea polițiștilor locali, care nu fac nimic.

În urmă cu exact un an, un local foarte popular din Timișoara a fost închis de primărie. Era vorba despre restaurantul Casa Bunicii 1, din zona Mihai Viteazul, care nu avea toate actele în regulă. Proprietarii acestuia susțineau că activitatea le este blocată de un vecin. N-au vrut să spună cine este vecinul, dar au făcut-o clienții lor. Era vorba despre caricaturistul Ștefan Popa Popa’s, care a și recunoscut că nu este de acord cu funcționarea restaurantului. „Am spus mereu că în ţara asta 80% din oameni sunt imbecilizaţi, 20% sunt normali. Ce poate fi mai evident decât faptul că pentru unii e mai importantă păpica, nu dreptul unui om de a avea linişte? Nu mai vorbim de faptul că Popa’s e unul singur în lumea asta, restaurante găseşti la tot pasul (…) Nu am nimic cu activitatea din partea interioară a restaurantului, dar pe terasă s-a amenajat o grădiniţă iar sâmbătă şi duminică este o gălăgie de nedescris. Cum pot să creez în aceste condiţii? (…) Unii spun că dacă nu îmi place, să mă mut. Să mă mut pentru că aşa vor ei? (…) Dar ce poţi să ceri de la comentatorii mâncători de ciorbe?”, spunea Popa’s. Radu Ianăș, proprietarul Casei Bunicii, susținea, la rândul lui, că au fost făcute, la cererea instanței, 18 măsurători de sunet, atât în curtea restaurantului, cât și în cea a artistului, toate având rezultate bune.

Citește și: Popa’s: Nu pot crea din cauza galagiei de la Casa Bunicii! 18 masuratori il contrazic

Lucrurile au părut că se liniștesc, cel puțin la nivel public, iar restaurantul a fost redeschis. Acum, la un an distanță, Popa’s continuă războiul. El a trimis, săptămâna trecută, către Primăria Timișoara o solicitare în baza Legii 544, a liberului acces la informații de interes public. Artistul a cerut să i se răspundă la mai multe întrebări, printre care următoarele: „În zona Elisabetin, zona rezidențială, cum este posibil să transformi un imobil de patrimoniu cu funcțiune de spațiu locativ în restaurant și club pentru copii, fără acordul tuturor vecinilor? Cum este posibil ca, timp de 8 ani, restaurantul Casa Bunicii de pe strada Virgil Onițiu să funcționeze fără aviz legal de funcționare?Cum este posibil ca agenții Poliției Locale Timișoara, când sunt chemați la Restaurantul Casa Bunicii să constate ilegalitățile (…) nu fac nimic întru respectarea legii?”.

Povestea a fost făcută publică pe Facebook de un contestatar al administrației Robu și unul dintre cei doi amendați de Poliția Locală după ce au afișat bannere anti-primar pe Podul Mihai Viteazu, chiar de ziua acestuia. „Am avut onoarea să consiliez pe cel mai mare artist al Timișoarei în persoana Maestrului Stefan Popa Popa`s care după peste 40 de ani în slujba României, a suferit cel mai mare șoc al vieții lui – umilirea și hărțuirea de către autoritățile locale”, a scris Lucian Mugur Serdean. Acesta susține că „șeful Poliției Locale, Dorel Cojan, asmute toate instituțiile aflate în subordine (Poliția Locală nu are instituții în subordine – n.r.) să-l amendeze pe Maestrul Popa`S și să-l terorizeze cum știu ei mai bine. Așa că începând cu Poliția Sanitar Veterinară, Directia de Sănătate Publică și Poliția Locală s-au încordat toți la semnal”.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

9 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

12 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

12 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

13 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

13 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

13 ore ago