Popa’s: Nu pot crea din cauza galagiei de la Casa Bunicii! 18 masuratori il contrazic

Ștefan Popa Popa’s recunoaște că restaurantul Casa Bunicii îi provoacă disconfort! Artistul spune că nu poți să ai pretenții ca „mâncătorii de ciorbă” să înțeleagă ce e arta. Proprietarul restaurantului îi transmite, politicos, că toate cele 18 (!!) măsurători de sunet cerute de o instanță au ieșit bine și susține că Popa’s a pierdut deja un proces.

terasa casa bunicii

Restaurantul Casa Bunicii a primit decizie de suspendare temporară a activității, deoarece nu are autorizație de funcționare de la primărie. Nici n-o poate primi momentan, deoarece, așa cum recunosc proprietarii lui, clădirea în care stau cu chirie este spațiu de locuit. Pentru schimbarea destinației este nevoie de acordul vecinilor, dar unul dintre ei se împotrivește. Situația a iscat discuții pe rețelele de socializare, unii clienți ai Casei Bunicii spunând că vecinul cu pricina este faimosul caricaturist Ștefan Popa Popa’s. Deși proprietarul restaurantului susținea, într-un drept la replică adresat redacției deBanat.ro, că nu e vorba despre celebrul artist, chiar Popa’s îl contrazice!

popas1

Am spus mereu că în ţara asta 80% din oameni sunt imbecilizaţi, 20% sunt normali. Ce poate fi mai evident decât faptul că pentru unii e mai importantă păpica, nu dreptul unui om de a avea linişte? Nu mai vorbim de faptul că Popa’s e unul singur în lumea asta, restaurante găseşti la tot pasul. Atelierele mele sunt în zona unde se află şi terasa de la Casa Bunicii. Nu am nimic cu activitatea din partea interioară a restaurantului, dar pe terasă s-a amenajat o grădiniţă, iar sâmbătă şi duminică este o gălăgie de nedescris. Cum pot să creez în aceste condiţii?”, afirmă Popa’s. El susține că știa că restaurantul nu are autorizație, dar nu a făcut niciodată vreo sesizare. „Dacă eram de rea-intenţie, făceam plângeri până îl închideau. Ei m-au dat pe mine în judecată, fiindcă nu am vrut să semnez pentru schimbarea destinaţiei spaţiului de locuit… Unii spun că dacă nu îmi place, să mă mut. Să mă mut pentru că aşa vor ei? Sunt pe proprietatea mea, nu în chirie, cum este restaurantul. Sunt proprietar de ani de zile şi era linişte. Dar ce poţi să ceri de la comentatorii mâncători de ciorbe, cei de pe Facebook, care îşi urmăresc doar propriul interes?”, a mai spus Popa’s.

terasa casa bunicii

Radu Ianăș, proprietarul Casei Bunicii, e uimit de reacția artistului. „Regretăm că domnul Popa a ales să dea această turnură lucrurilor, întrucât mereu am evitat situațiile ce pot duce la jigniri. Printre clienții noștri «mâncători de ciorbă» se numără și oameni simpli, dar și mari personalități ale orașului nostru, ale țării noastre, dar și de peste hotare (…) Noi nu l-am dat în judecată, ci am încercat și vom încerca mereu să ne înțelegem cu dânsul. Dl Popa a fost dat în judecată de proprietarul imobilului închiriat de noi, sub acuzația de abuz de drept prevăzută de Codul Civil. La cererea instanței s-au realizat nu mai puțin de 18 măsurători de sunet, la Casa Bunicii în curte, dar și la dl. Popa în curte, și toate au rezultate bune (…) Din câte cunoaștem, proprietarul a câștigat procesul, însă sentința nu este încă definitivă”, ne-a declarat Ianăș.

zona casa bunicii

Acesta susține, în plus, că zona în care funcționează Casa Bunicii 1 nu este una rezidențială, aducând în sprijinul afirmațiilor sale o imagine din satelit, în care spațiile comerciale sunt marcate cu galben, iar cele publice de mare trafic – școală, biserică, loc de joacă – sunt trecute cu albastru. Punctul verde este casa lui Ștefan Popa Popa’s. „Toate acestea există dinaintea venirii noastre în acea zonă. De-a lungul anilor am propus în nenumărate rânduri soluții în favoarea domnului Popa: supraînălțarea gardului dintre noi sau chiar renunțarea la majoritatea activităților ce implică copii. Toate acestea, pentru a-și da acordul de schimbare a destinației spatiului”, a mai spus Radu Ianăș.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

45 comentarii pentru acest articol

Patrick a spus: (iulie 21st, 2015 at 18:40 )

Dl. Popa are dreptate: „locul de joacă” din curtea din spate, plin de puradei, în special în weekend, plus părinții lor tembeli care, în mare majoritate, habar n-au să-și crească progeniturile, au făcut din Casa Bunicii un loc nefrecventabil chiar și pentru cei cărora nu le displăcea acolo, în alte condiții.

Rodica a spus: (iulie 21st, 2015 at 19:37 )

Cunosc foarte bine această poveste și regret că nu există înțelegere pentru un om tânăr care s-a ridicat prin propriile puteri, fără ajutoare de nici un fel . Este adevărat că nu toți oamenii pot fi artiști dar ce s-ar face lumea fără mâncare? Cei care au frecventat restaurantul au avut ocazia să vadă că există și artă culinară care nu este ușor de obținut .Nu cred că dl. Popas nu mănâncă ciorbă niciodată..Comentariul lui este jignitor la adresa clienților localului care sunt oameni onorabili chiar dacă nu sunt artiști. Activitatea copiilor pe terenul de joacă există doar atunci când vremea permite și niciodată nu se prelungește în noapte . Cât de ușor uită oamenii că au fost odată copii ! Aceștia sun veseli, se bucură de ce li se oferă alături de părinții lor . Cel care îi numește PURADEI, a fost și el cândva la fel . Toată lumea are dreptul la opinie .Cred că vorbele grele , jignirile , necunoașterea situației , spune multe despre educație . E multă invidie la mijloc si n-am fi români dacă nu ne-am ghida după zicala : dacă moare capra mea , să moară și a vecinului .

Ciorba a spus: (iulie 21st, 2015 at 23:46 )

Voi l-ati vazut in viu pe stimabil? Are 200 de kg deci are mare grija de burtica si papica si are tupeul sa se ia de altii.
Se pare totusi ca cultura ingrasa :)))))

Costica a spus: (iulie 22nd, 2015 at 00:51 )

Toate aceste restaurante conduse de flegme ale societatii ar trebui inchise. Nu se poate sa existe comunitati intregi care stau la cheremul clientilor care fregventeaza astfel de restaurante, care fac galagie pe strada si pe care o blocheaza cu masinile lor personale. Vad ca exista o doamna care mentioneaza ca e vorba de niste copii. Si noi am fost copii, nu-i asa? Parintii sa-si distreza copiii la ei acasa, nu la casa altuia, s-au intr-un loc in care nu deranjeaza pe nimeni. Aceste restaurante n-au decat un singur scop, sa-l imbogateasaca pe patronul smecher si infect. Este clar ca sunt toti mana in mana, angajatii din politie, cei din primarie si patronii unor astfel de infectii sociale.
Este foarte usor sa comenteze niste oameni care nu s-au confruntat cu astfel de probleme, dar care cred ca au dreptul de a-si da cu parerea. Nu e posibil sa nu poti trai in liniste in propria ta casa din cauza unui infect care si-a facut un birt, ca asa vrea el, pentru interesul lui personal.

INO a spus: (iulie 22nd, 2015 at 02:08 )

BEY -!POPA S POPA EU ȘTIU CÂCI LINIȘTEA TA ORICUM NU VA EXISTA NICIODATĂ DECI MUTÂȚI CASA POPO!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Marcel a spus: (iulie 22nd, 2015 at 03:06 )

Urmaresc, cu dezgust, ce pot scrie unii oameni, daca-i putem numi asa!
Stimate dom’ Costel, era indeajuns sa va exprimati dezacordul dar a merge pana la a folosi cuvinte precum „flegme” sau „infect” e cale lunga. Eu frecventez destul de des restaurantul Casa Bunicii, asta o spun pentru a va sporii frustrarea si pot sa spun ca nu este deloc un birt infect, asa cum scrieti dumneavoastra. Pe langa asta imi face mare placere sa-mi distrez copilul si in alte locuri decat acasa iar Casa Bunicii este unul dintre locurile preferate ale fetitei mele tocmai pentru locul joaca si pentru ”zupa cu galusce” a bunicii.
E normal ca fiecare antreprenor care-si deschide o afacere are scopul de a face profit si pana la a da cu parul ganditiva cati oameni lucreaza in acest domeniu doar in Timisoara. Ce s-ar intampla daca am inchide toate restaurantele?! Ce ar face angajatii acelor restaurante?! Isi vor hranii copii cu arta?! Cu liniste?!
Va asigur ca oricate restaurante, baruri, cafenele, etc s-ar inchide tot atatea masini vor fi pe strada!
De ce nu va mutati intr-o rezervatie? Ati fi un specimen de seama la cata cultura si bun simt reiese din textul scris mai sus. Probabil v-au distrat prea mult parintii la dumneavoastra acasa de ati ajuns sa scrieti asemenea tampenii!

Bafta multa Casa Bunicii!!!

VASILIU MIRCEA PAUL a spus: (iulie 22nd, 2015 at 07:04 )

Infatuarea personajului e colosală ! Ținînd cont și de gabarit, în mod cert nu disprețuiește ciorba numai că pare a o consuma cu… butoiul (ceea ce la restaurant nu-i posibil). Oare nu cumva a pretins să fie hrănit contra avizul necesar și patronul, speriat, l-a refuzat ?
Referitor la ”artă”: dacă noi, ceilați (ciorbagii), nu o ”înțelegem”, mă întreb cine-i cumpără ”operele”, adică cine are bani pentru asta. Domnișoare clorotice sau borțoși cu lanț la gît ? Oricum, pentru un auto-declarat ”caricaturist” n-am văzut să șarjeze niciodată, pe nimeni (mă refer la politicieni).
Și dacă avea un vecin cu 5 copii, ce făcea ? Îl expulza ?

Mare tristețe că în spatele darului primit din partea divinității lipsește educația (cu ”e” mare).

Oricum ”Bunica” este o oază de civilizație și nu merită să fie persecutată din cauza unor bîzdîcuri de artist nevricos.

flo a spus: (iulie 22nd, 2015 at 09:33 )

Auuuu…interesante comentarile…ok am inteles Casa Bunicii e o oaza de civilizatie unde mancarea e foarte buna(nu contest asta) si Popas e un gras de 200kg care nu mai suporta galagia…..super interesant….acuma hai sa lasam ipocrizia la o parte…cati dintre voi ar fi de acord sa locuiti langa un local unde exista un loc de joaca pentru copii si e tot timpul galagie?…serios vorbesc..si nu ma refer la suportat galagia cateva ore….ci in fiecare zi…cati din voi ati incercat sa lucrati ceva care implica concentrare in timp ce copilul vostru propriu face galagie cu prietenii lor?…si pana la urma Popas a spus ca nu activitatea localului l-a deranjat…ci chiar acel loc de joaca facut pentru copii clientilor…cat despre „Am spus mereu că în ţara asta 80% din oameni sunt imbecilizaţi, 20% sunt normali”…e mai mult decat adevarat….probabil astia revoltatii sunt si din aia care nu erau de acord cu inchiderea capitelor…pe sistem de respectat legea

VASILIU MIRCEA PAUL a spus: (iulie 22nd, 2015 at 10:43 )

@flo
Așa o gălăgie teribilă i-ar deranja în primul rînd pe clienții localului. Nici nu mai vorbesc de faptul că nu pot fi prea mulți prichindei înainte de miezul zilei, după care mai urmează o pauză zdravănă pînă spre 7-8 seara. Toamna-iarna-primăvara problema dispare cu totul. De altfel în sezonul cald ”maestrul 20% normal” dispune de o casă de vacanță la Gărîna (unde răcoarea montană face mult bine circulației sîngelui prin… slănină). Și, lărgind cercul, nu prea cred că amatorilor de ”Căpițe” le place foarte tare la ”Bunica”. Plus că nici copii prea mulți nu cred să aibă cocalarii.

După cum observați acel ”80%” înseamnă chiar datul cu părerea fără nici un efort intelectual (și ascunderea sub nick name-uri).

radu a spus: (iulie 22nd, 2015 at 10:53 )

Alo, domnu Ciorbă, cu formulări de genul „că cultura” intri sigur în procentul de 80%. mai pune mana pe carte, după aia poţi să-ţi dai cu părerea despre cultură!

Adi a spus: (iulie 22nd, 2015 at 11:06 )

Nu stiu cati va mai amintiti dar in acea cladire inainte de Casa Bunicii au locuit cateva familii de tigani. Casa era in stare jalnica, o mizerie de nedescris, puradei, scandaluri. Era mai bine atunci?
Din articol deduc ca oamenii au cautat mereu sa se inteleaga cu Popas asa cum s-au inteles si cu restul vecinilor.

flo a spus: (iulie 22nd, 2015 at 11:11 )

@Vasile….daca eu am copil si tu ai copil…si mergem la bunica sa mancam..si princhideii nostri se joaca si fac galagie…ne simtim noi deranjati?…eu zic ca nu…a si clientii vin mananca si pleaca…nu stau toata ziua acolo sa auda diferite tipuri de galagie de la diferiti prichindei…ce conteaza intervalul orar.
Vorbesti de efort intelectual si dat cu parerea..si zici asta „”De altfel în sezonul cald ”maestrul 20% normal” dispune de o casă de vacanță la Gărîna (unde răcoarea montană face mult bine circulației sîngelui prin… slănină).””…pai omule cum sa plece din TM doar ca sa scape de galagie??..pe bune vorbesti serios?..cum sa zici asa ceva…pai omul acolo locuieste si e dreptul lui sa aibe liniste.
Am stat o saptamana intr-o pensiune unde erau familii cu copii…credema ca a fost crunt de dimineata pana seara….pentru ca ai mici sunt copii se joaca,tipa,chiuie.etc. e de inteles.

Eu stiu ca e greu sa acceptam unele lucruri daca nu ne-am lovit de ele…dar sa gandim putin nu e imposibil.O solutie probabil se v-a gasi doar ca victimizarea asta e trade mark la noi…toti sunt de vina mai putin noi.

Sorin a spus: (iulie 22nd, 2015 at 11:30 )

Buna ziua,
Am citit cu atentie articolul si comentariile aferente….sentimentul care m-a incercat la final a fost unul care din pacate ne incearca pe multi in aceasta tara…LEHAMITEA. Din pacate acest sentiment in loc sa dispara din vocabularul nostru, tinde sa se perpetueze si sa devina sinonim cu tara in care traim.
Nu as dori sa ma cobor si sa comentez toate jignirile de mai sus, deoarece nici un om cu o minima educatie nu cred ca ar fi in stare sa scrie astfel de aberatii. In concluzie, in loc sa incurajez astfel de dialoguri prefer sa le ingnor, in speranta ca vor disparea in viitorul cat mai apropiat.
Fiind absolvent de matematica imi place sa simplific lucrurile si sa le transform intr-o forma cat mai usoara. Folosind aceasta gandire am ajuns la urmatoarele concluzii:
Popas
– casa in vecinatatea unui restaurant
– reclama functionarea din timpul verii a locului de joaca pentru copii; in weekend dorind sa stea in curtea proprie copii fac un zmogot mult peste cel tolerabil
– nu reclama functionarea interioara a locatiei
Sincer va spun, nu inteles care anume este problema si care dintre oamenii care citesc acest articol nu este de acord cu aceste doleante? Orice om din lumea aceasta are dreptul sa se bucure de linistea caminului sau. I se pare cuiva o cerere neintemeiata?
Casa bunicii
– sustin ca au facut 18 masuratori in care nivelul de zgomot nu este depasit.
Nu stiu care au fost conditiile in care s-au facut aceste masuratori si nici nu vreau sa intru in aceasta polemica. Nu cred ca este cineva intreg la cap sa creada ca 15-20-25 sau cati copii participa la un party nu creaza un disconfort auditiv.
– vor contesta decizia de suspendare a activitatii dar ei nu au aviz de functionare.
Dragi romani, te doare minte doar cand citesti randul de mai sus…si pararoxal afirmatia este reala.
Cum poti sa functionezi ani de zile daca nu ai autorizatie de functionare? Nu inteleg cum se poate intampla acest lucru si de ce anume in 2015 mai exista astfel de situatii? Cand legislatia iti cere sa indeplinesti anumite conditii iar pe tine pur si simplu nu te intereseaza?
Nu am nimic cu proprietarul restaurantului dar nu poti sa emiti nici un fel de pretentie daca tu ca societate comerciala nu ai dreptul de a functiona in acea locatie. Nu vreau sa ma gandesc cum poti functiona atatia ni de zile fara a fi dernajat de cineva…iar acum cand vine cineva la tine si iti suspenda un drept pe care niciodata nu l-ai avut mai ai tupeul sa faci comentarii.
Tupeu, nesimtire si LEHAMITE sunt cuvinte care domina plaiul nostru mioritic. Sper din tot sufletul ca lucruri de un bun simt elementar sa se regaseasca cat mai curant in in fiecare dintre noi.

P.S. Ca sa intelegi exact situatia de fata, va voi da un scurt exemplu:
Un om de afaceri detine o rulota cu care merge la balciuri si festivaluri si din care vinde mancare si bautura. In fata rulotei are 5 masute cu umbrele iar oamenii sunt fericiti ca mananca bine si beau o bere la halba….ca asa-i romanul; daca e mancare, bere si mai este si o muzica toata lume-ai fericita. Omul are autorizatie de functionare pentru rulota, taie bonuri fiscale si are toate avizele. Problema apare ca balciurile si festivalurile sunt tot mai putine si rulota sa sta in fata casei prea multe zile. Astfel ca se duce la primarie, inchiriaza 50metri patrati cu scopul declarat de a vinde lubenita vara. Obtine spatiul iar in urmatoarea zi va treziti cu rulota, 6 masute, un gratar pentru mici si bineinteles tapul de bere sub geamul dumneavoastra.
Este exact aceasi situatie….omul are toate aprobarile, taie bonuri fiscale, multi se jura ca a descoperit reteta perfecta a micilor ….doar ca acel mic aspect legat de autorizatia de functionare ii lipseste…Faceti reclamatii vine politia masoara zgomotul, dar ce sa vezi…..intre timp muzica este oprita si singurul zgomot facut este cel al masinilor de pe strda care din fericire este estompat de rulota dansului impunatoare…iar daca nu o putea in fata geamului dumneavoastra nu v-ati mai fi putut odihni din cauza masinilor.
Cand veti ajunge la capatul rabdarii ca nu veti mai suporta situatia, veti bate pe la toate usile pentru a rezolva aceasta situatie si veti primi raspunsuri de genul: idiotule in loc sa te bucuri ca ai cei mai buni mici sub geamul tau iar tu vii si ne deranjezi cu astfel de aspecte; va ramane doar sa plecati din tara sau sa va puneti streangul la gat ca nu intelegeti cum de nimeni nu realizeaza ca ceea ce se intampla nu este normal….ca ceea ce vedeti dumneavoastra ca si un lucru de un minim bun simt(linistea caminului dumneavostra) este calcat in picioare de altii.

Pe cat de ireala pare aceasta situatie in Romania zilelor noastre, pe atat de posibila este. Este exact aceeasi situatie.
Domnule Popa’s conform recomadarilor, va ramane sa va cumparati alta casa sau sa emigrati….eu sper insa ca lupta dumneavoastra in acest moment cu morile de vant, sa se transforme intr-o lupta generala a romanilor de bun simt cu sistemul ticalosit in care nesimtirea si tupeul sunt cuvintele dominante. Din pacate cei 20% despre care vorbeati sunt poate 5%….si aceeia zgarbiti si vlaguiti de puteri pentru a putea sa schimbe o mentalitate colectiva.
Cu cat credem ca ne apropiem mai mult de luminita de la capatul tupelului cu atat realizam ca nu vom ajunge niciodata. Este o lupta intre dorinta interioara de a schimba ceva si gandirea pragmatica care ne spune ca nu vom reusi niciodata….se pare ca in cazul dumneavoastra dorinta interioara este mai puternica decat gandirea pragmatica….sper insa ca acesta goana sa nu va vlaguiasca de toata energia.

Sorin a spus: (iulie 22nd, 2015 at 11:33 )

Pe cat de ireala pare aceasta situatie in Romania zilelor noastre, pe atat de posibila este. Este exact aceeasi situatie.
Domnule Popa’s conform recomadarilor, va ramane sa va cumparati alta casa sau sa emigrati….eu sper insa ca lupta dumneavoastra in acest moment cu morile de vant, sa se transforme intr-o lupta generala a romanilor de bun simt cu sistemul ticalosit in care nesimtirea si tupeul sunt cuvintele dominante. Din pacate cei 20% despre care vorbeati sunt poate 5%….si aceeia zgarbiti si vlaguiti de puteri pentru a putea sa schimbe o mentalitate colectiva.
Cu cat credem ca ne apropiem mai mult de luminita de la capatul tupelului cu atat realizam ca nu vom ajunge niciodata. Este o lupta intre dorinta interioara de a schimba ceva si gandirea pragmatica care ne spune ca nu vom reusi niciodata….se pare ca in cazul dumneavoastra dorinta interioara este mai puternica decat gandirea pragmatica….sper insa ca acesta goana sa nu va vlaguiasca de toata energia.

VASILIU MIRCEA PAUL a spus: (iulie 22nd, 2015 at 12:27 )

@ flo
Nu puteți reproduce nici măcar numele meu, deși VĂ ASCUNDEȚI în spatele anonimatului ? Iată cum ați demonstrat TOT ce am spus.

@sorin
Cam prea multe greșeli gramaticale, chiar și pentru un matematician. Încercați exprimarea mesajului Dvs. prin operatori.

Silviu a spus: (iulie 22nd, 2015 at 12:37 )

este atata spatiu in jurul Timisoarei, suntem la campie, de ce trebuie intotdeauna distrus patrimoniu si bagat in el baruri sau restaurante cluburi etc ? Nu este mai simplu cum au facut altii gen Valery, gen Castelul din Mosnita, gen DAF, etc ?. Ce e cu incapatanarea asta de a schimba destinatia unei cladiri neaparat ? Construiti domnilor pe campie ca avem spatiu !!

Sorin a spus: (iulie 22nd, 2015 at 12:53 )

@VASILIU MIRCEA PAUL
Lipsa ta de orice urma de bun simt…nu poate sa perceapa cel mai elementar aspect:
IN ORICE TARA DIN LUMEA ACEASTA AI NEVOIE DE ANUMITE AVIZE PENTRU A PUTEA FUNCTIONA. DACA NU LE AI, NU FUNCTIONEZI.
Care parte nu o poti pricepe?
Animale acestea cu chip de om, care isi mai dau si aere de intelectuali au adus tara unde este.

Cristi a spus: (iulie 22nd, 2015 at 13:07 )

Buna ziua,
Comentarile unor frustrati ca si VASILIU MIRCEA PAUL ar trebui eliminate de pe acest site.
Acest personaj isi are locul la gradina zoologica inchis intr-o cusca.
Nu poti sa jignesti pe toata lumea doar pentru ca tu esti un animal lipsit de orice scrupula.
Gunoiele societatii ar trebui reduse la tacere si nu incurajate.

Radu Ianas a spus: (iulie 22nd, 2015 at 13:13 )

Buna ziua,

Eu sunt proprietarul restaurantului Casa Bunicii.

Ma bucur sa gasesc aici si comentarii pertinente nu doar jigniri.

Domnule Sorin, ani de zile nu am avut parte decat de reclamatii si sicane de tot felul, doar ca acum a ajuns totul in presa.
Problema pleaca de la modul in care sunt facute legile, adica prost. In lumea larga primariile impart orasul in zone comerciale sau rezidentiale in functie de planurile de dezvoltare. Daca vi in zona comerciala sa faci un restaurant automat ai voie. La noi primaria se spala pe maini si lasa oamenii sa se paruiasca, sa se santajeze si sa se tarasca cu anii prin tribunale cheltuind bani si pierzand timpul.
Uitati-va la harta din articol. Suntem intr-o zona comerciala. Asa a fost si inainte sa deschidem noi si asa va fi si daca inchidem. Oare centrul de afaceri nu deranjeaza? Are sute de oameni care lucreaza ocolo, trafic de masini, curierat etc. Biserica nu deranjeaza ca bate clopotele in weekend?

Probabil ca ati umblat prin restaurante, hai sa nu zic de strainatate, dar in Timisoara. Sunt deschise pe camp, in padure? Desigur ca nu. TOATE restaurantele din oras sunt in vecinatatea cladirilor de locuit. Nu se poate altfel caci nu exista un cartier dedicat restauantelor. Restaurantele asigura niste servicii utile locuitorilor. Oamenii mananca la noi in pauza de pranz, isi serbeaza ziua, isi aduc oaspetii din strainatate.
In restaurantele din oras lucreaza mii de timisoareni. Mai adauga alte mii in partea de servicii conexe: destributie materii prime, transport, software, curatenie, mentenanta, contabilitate etc etc. In orice oras civilizat aceasta industrie este pusa in frunte pentru ca este necesara si poate atrage turisti care lasa bani in orasul nostru si astfel toti o ducem mai bine.
Noi platim in fiecare luna 110.000 ron (adica 1.100.000.000 lei vechi) tva si taxe pe salarii. Adica ne aducem contributia la economia locala. Daca suntem in dificultate cu o autorizatie din zecile necesare nu inseamna sa functionam la negru, subteran.

Trebuie sa stiti ca dl Popa este SINGURUL vecin care nu-si da acordul pentru schimbarea destinatiei spatiului.
Dupa ce am deschis am montat panouri fonice in jurul proprietatii, am ajustat programul de curatenie si in general am fost mereu atenti la impactul asupra vecinilor.
Noi nu am avut niciodata o atitudine de sfidare, dimpotriva. Ani de zile am venit la el cu propuneri concrete: sa suprainaltam gardul dintre noi la 5-6 metrii si chiar sa renuntam la activitatile cu copiii. Toate propunerile noastre au fost respinse dansii dorind pur si simplu ca noi sa nu mai existam.

Dumneavoastra ca matematician, nu vi se pare ca aici este si o problema de logica? Adica te plangi ca de cativa ani stai in zgomot dar tot de cativa ani refuzi sa accepti masuri de reducere a lui ?!
Nu vi se pare ca este rea credinta?
Desigur, cand tu consideri ca esti unic in lume iar restul sunt un fel de slugi mediocre atunci acest comportament are o explicatie.

Nu in ultimul rand problema trebuie privita si din punct de vedere juridic. Dreptul dl Popa de a locui acolo este ABSOLUT EGAL cu dreptul proprietarului nostru de a valorifica un bun al sau prin transformarea in SAD. Ceea ce face dl Popa este un abuz de drept. Acesta nu este un termen inventat de mine ci se gaseste in codul civil.
Masuratorile de sunet s-au efectuat de catre Directia de Sanatate Publica, aceeasi institutie care constata si zgomotul facut de cluburi. Datele si orele nu au fost alese de noi iar la masuratori au participat si avocatii d-lui Popa. Toate au iesit ok.
Stiti de ce? Pentru ca se fac la el in curte, in spatele unui panou fonic pus de noi si pentru ca legea prevede un nivel de zgomot acceptat. Nu exista notiunea de liniste dpdvd juridic. Tramvaiul care trece pe strada se aude mai tare decat zgomotul de fond al restaurantului.

In fine, noi am fost si suntem si acum dispusi sa facem tot ce ne sta in putinta (si solutii avem) pentru a-i oferi d-lui Popa un grad de confort cat mai mare. Nu pentru ca aparatele de masurat inica una sau alta ci pentru ca dorim sa ne avem bine cu toti vecinii.
Chiar daca dl Popa va pierde procesul cu proprietaru nostru noi tot suntem dispusi sa ascultam opinia, constructiva, a dansului.

Acum cativa ani cand in atelierele in care dl Popa producea rame pentru tablouri a izbucnit un incendiu, eu si clientii de pe terasa restaurantului am sarit cu apa si am tinut focul sub control pana au venit pompierii. Asta inseamna sa fi bun vecin.
Apropos, pentru un ateleier de rame nu ai nevoie de autorizatie de functioare de la primarie…

Marian Daraban a spus: (iulie 22nd, 2015 at 13:22 )

Subscriu intru-totul mesajului domnului Sorin.
De ce astfel de oameni ,vasiliu mircea pavel, cu comportamente grobiene exista printre noi?
Domnule moderator al acestui site, va rog frumos sa cititi comentarile acestui domn si daca in afara de jigniri grosolane si de vocabular abject mai transmite si alte judecati de valoare eu imi cer scuze.
Daca in schimb acest personaj jigneste pe toata lumea va rog frumos sa ii barati accesul la orice alt comentariu.
Cu aceasta ocazia putem sa ne dam si noi seama ca ce fel de comportamente incurajeaza sit-ul dumneavoastra, daca mai are rost sau nu sa va accesam.

Radu Ianas a spus: (iulie 22nd, 2015 at 13:33 )

Domnule Silviu,

Va propun ca atunci cand veti vizita Budapesta, Londra, Parisul, Barcelona etc sa margeti sa mancati pe campurile din jur. La fel si in pauza de masa.

Aceste cladiri pot fi salvate numai daca sunt introduse in circuit comercial si au o utilitate caci intretinerea lor costa enorm.

Sorin a spus: (iulie 22nd, 2015 at 14:18 )

Buna ziua domnule Ianas,
Ma bucura interventia dumneavoastra si mai ales limbajul folosit.
Cunosc localurile dumneavoastra atat Casa Bunicii cat si restaurant Merlot. Am mancat de mai multe ori la dumneavoastra si nu am avut nici un fel de problema, le consider restaurante OK cu un raport calitate pret corect.
Nu cred ca am lasat o secunda sa se inteleaga ca ati face evaziune fiscala sau nu platiti taxele la stat.
Am participat si la 2 evenimente(zile de nastere a unor copii) in incinta localului dumneavoastra. Nu are rost sa ne ascundem dupa deget, zgomotul era deranjant fara nici un fel de discutie.
Nu trebuie nici sa transformati localul in loc de pelerinaj pentru straini caci nu este cazul…nici segmentul pe care v-ati pozitionat nu este unul de asa natura. Sunt localuri cu preturi decente si cu mancare corect facuta….dar nimeni cu va vizita Timisoara doar pentru a manca la Casa Bunicii.
Cunosc faptul ca foarte multe societati din Timisoara isi desfasoara activitatea fara acea autorizatie de functionare. Ceea ce din punctul meu de vedere este total incorent, atat fata de societate cat si fata de concurenta din segmentul care activeaza
Pe de alta parte va spun sincer, este frustrant sa stai in propria ta curte si sa nu te poti bucura de linistea unei seri de primavara spre exemplu.
Nu puteti sa puneti semnul de egalitate intre cladirile de birouri si zarva facuta de niste copii(cladirile de birouri nu sunt discoteci).
In orice societate normala lucrurile se petreceau astfel:
– primarie spunea unde au voie sa se desfasoare astfel de activitati
– proprietarul spatiului il inchiria cu toate avizele in regula
– dumneavoastra va desfasurati linistit activitatea
– vecinii nu aveau nici un fel de problema deoarece stiau ca se respecta legislatia
Din pacate nici un astfel de aspect nu este respectat la noi:
– primaria nu are o atitudine clara si echidistanta
– proprietarul spatiului vi l-a inchiriar fara toate actele necesare unei bune functionari
– dumneavoastra ati intrat in acest cert vicios, deoarece toti jucatorii din piata jucau dupa aceste reguli
Va spun sincer si cu riscul de a va deranja….daca legislatia spune ca aveti nevoie de acordul vecinului pentru a schimba destinatia imobilului iar vecinul nu doreste sa va ofere acest acord, dumneavoastra dupa orice regula elementara nu ati avea voie sa functionati pana la reglemenatrea situatiei. Ca vecinul este sau nu rau intentionat, ca zgomotul produs este mai mult sau mai putin deranjant sunt lucruri care le poate stabili o instanta judecatoreasca(eu nu cred un somitate ca domnul Stefan Popa Popa’s ar fi in stare sa va santajeze pentru un astfel de acord pentru beneficii materiale. Sunt convins ca situatia este deranjanta din cauza zgomotului produs).
Pana la pronuntarea unei sentinte definitive si irevocabile cred ca sunteti intru-totul deacord cu mine ca functionarea localului dumneavoastra nu respecta legislatia in vigoare.
In orice societate normala un proprietar de imobil inchiria un bun pentru o destinatie pentru care are aprobare.

Radu Ianas a spus: (iulie 22nd, 2015 at 16:39 )

Domnule Sorin,

Nu am sustinut niciodata ca dl Popa m-ar fi santajat in vreun fel. Niciodata nu ne-a solicitat sume de bani sau alte foloase.

In privinta turismului local sunt de acord cu dumneavoastra ca nu vine nimeni special pentru Casa Bunicii insa va asigur ca multi dintre cei ce viziteaza orasul vin si la noi deoarece avem o bucatarie traditionala iar oamenii sunt curiosi. Avem contracte cu agentii de turism care au grupuri de weekend sau in circuit. Adaugati aici si turismul de afaceri, caci in Timisoara sunt locate multe firme multinationale. Dar nu aceste este aspectul central al problemei.

Intradevar, justitia va hotara cine are dreptate.

Probabil stiti ca restaurantul nostru este inchis acum. Deci respectam dicizia primarului. Totusi trebuie sa aveti in vedere ca avem dreptul sa contestam in instanta orice amenda, orice decizie pe care o consideram abuziva astfel incat sper sa pot redeschide localul in cel mai scurt timp.

Andrei a spus: (iulie 22nd, 2015 at 16:58 )

Adevaru este ca in Romania este foarte mare galagie in birturi si restaurante. Nu stiu de ce, dar noi tipam + muzica care devine tot mai tare pe parcursul serii. Mergand in Europa de vest in restaurante este liniste. Nu stiu cum se poate dar oamenii sunt efectiv mai linistiti. Pe langa asta, nu inteleg de ce oamenii trebuie sa-si duca puradeii in birturi si restaurante si sa ii tina acolo pana la ore tarzii si aia urla si alearga pe acolo. Plus, chestie cu lipsa de autorizatie de functionare eu nu o sa o pot intelege nicio data. Cum sa ai tupeu sa functionezi asa ? Si mai ai si pretentii cand ti se fac observatii.

Druckerul din Mehala a spus: (iulie 22nd, 2015 at 17:19 )

Mancatori de ciorbe ?…f,tui , eu l-am vazut pe popasul asta in piata Flavia cand si-a cumparat o pereche de pantofi vechi , aratau jalnic . Pai ma popasule , cred ca esti un zgarcit …f,tui ca un scotian ii copil mic pe langa tine .

Florin a spus: (iulie 22nd, 2015 at 18:05 )

Buna,
Am citit si eu articolul si comentarile aferente.
Este mai mult decat evident ca sunt oameni care fac umbra degeaba pamantului….trecand peste retardatii de care ne izbim zi de zi am citit cu atentie si interventia proprietarului de restaurant si pot sa spun urmatoarele:
-nu cred ca a v-a acuzat nimeni ca nu oferiti servicii de calitate. Cu toate ca nu v-am trecut pragul nu neg acest lucru.
-din pacate vad ca va incapatanati sa respectati legile
Daca aveti nevoie de autorizatie de functionare pe care nu ati avut-o niciodata cum ati putut functiona?
Sincer nu inteleg cum puteti solicita in instanta deschiderea restaurantului daca dumneavoastra nu ati avut niciodata dreptul de a-l deschide?
Sunt intrebari banale la care un om simplu nu poate sa le gaseasca raspunsurile oricat ar incerca

Liviu a spus: (iulie 22nd, 2015 at 18:10 )

Eu cred ca Popa,S are dreptate, resturantul daca functioneaza legal in interiorul cladirii o poate face pe mai departe, respectind reguli minime de convetuire cu vecinii, gradina, gradinita e o problema delicata. Nu cred ca trebuie jignit artistul pentru ca s-a exprimat parerea privind discofortul produs de granita, primaria si celalte organe competente chiar daca e arsita ar trebui sa aplice legea.

Andrei Dumitrescu a spus: (iulie 22nd, 2015 at 18:42 )

Domnilor,

Se vede ca nu sunteti deprinsi cu hatisurile legislative din tara noastra. Normal ca poti functiona deoarece contesti in instanta toate amenzile si dispozitiile cu care esti hartuit. Asta este LEGAL, e dreptul fiecaruia. Asa cum oricare dintre noi poate contesta pv prin care agentul de politie iti ia carnetul asa poate face si o firma.
Apoi aceste procese dureaza cu anii timp in care firma functioneaza deoarece nu exista o sentinta definitiva care sa zica altceva.
Asa sunt facute legile in tara asta si nu sunt facute nici de casa bunicii nici de popa’s ci de aia de la bucuresti.
Cine are de castigat din asta? Noi per ansamblu nu si nici firmele.

Voi aveti idee cat de greu deschizi o afacere in romania, cate amenzi iei incontinuu pt toate prostiile, cum statul efectiv te vaneaza. Era normal ca si firmele sa se adapteze acestui mediu mai mult decat ostil. Intrebati asta pe patronul firmei la care lucrati. daca legea e cu gauri acestea vor fi gasite si folosite.

Vad ca va tot minunati cum de are tupeul sa functioneze asa.
Pai voi daca beti o bere si va duceti acasa cu masina treceti pe la sectie sa cereti sa suflati in fiola? Iti asumi riscul. Asa fac si firmele doar ca la o alta scala.
Asa ca eu zic sa nu ne mai dam ochii peste cap ca niste măicuțe sfinte.

Am fost si eu pe la casa bunicii si stiu ca nu au muzica pe terasa, nu fac nunti, nu se uita la meciuri de fotbal.
Trebuie sa existe intelegere si dornta de ambele parti caci asa cum zicea si proprietarul toata lumea are drepturi

Noni a spus: (iulie 22nd, 2015 at 19:05 )

POPA’S, PAS CU PAS…
Domnilor, Casa bunicii…mele era o oază de linişte şi trai decent. Nu zarvă mare, muzica tare, hărmălaie, ţipete şi strigăte, fie ele şi de copii. Şi aveau pe mese, într-adevăr, o solniţă
– nu olivieră şi-o cană de ceai, nu cafea. De parcă băutorii, consumatorii profesionişti
şi alţi asemenea diversionişti doar la astea s-ar limita…
Spiritul creativ al unui vecin, fie el şi SPP-ist (Stefan Popa Popa’s), n-ar trebui perturbat
nici de-o petrecere, nici de-o întrecere (care bea mai mult). Apropo de măsurători,
făcute cu proprii avocaţi, ar trebui o măsură în toate… Concluzie: mâncatul
„la diverse cantine de prin oraș de acum încolo”, dă de înţeles că nu mai sunt alte localuri, restaurante, baruri, bodegi, crâşme şi birturi în toată Timişoara. Parol!
Sunt cu sutele, dar Popa’s este…unic!
P.S. Cu intrarea în graţiile lui Popa’s, aici au dreptate. E greu. Şi-aşa va fi mereu.
Valorile au graţiile lor. Mult spor chefliilor! Uşor uşor, de la grădiniţă se ajunge la…
mare e grădina ta, Doamne!

Cititor a spus: (iulie 22nd, 2015 at 19:44 )

Avem o valoare mondiala, Popa ‘s, si un birt fara autorizatie! Evident, dreptate are dl Radu Ianas, ca doar in tara asta fiecare face ce vrea muschii lui. Plus disperatul care de acum va fi nevoit sa mearga la cantina. Ma intreb, oare ce lucreaza si ce venituri are de isi permite sa manance zilnic la birt. Apropo de dl Ianas, ce frumos ne educa pe forum. Sigur, pt el ar fi o bucurie sa aiba la randul lui o asemenea vecinatate. Legea e facultativa, adica ce autorizatie si ce zgomot zilnic ? Stima Maestre Popa’s, sunteti un luptator si in arta si in viata cotidiana si meritati respectul unei tari intregi !

Unvecin a spus: (iulie 22nd, 2015 at 19:51 )

Eu locuiesc cateva case mai incolo si nu vreau sa-mi dau identitatea ca sa nu am probleme cu caricaturistul.
Voi credeti ca el acolo sta cu barbia in palma si doar creaza. La el in curte e atelier de tamplarie, face rame si panze pe cadru de lemn pe care le vinde pictorilor prin magazinul lui din piata Unirii.
Acolo se descarca masini intregi cu materiale. Nu odata am auzit din curte ciocaneli. Sa nu mai spun de mirosul de lac atunci cand vopseste cate ceva.
Alteori arde in curte panze sau nu stiu ce or fi ca miroase intepator in tot cartierul.
Baiatul lui face ceva afaceri cu masini ca mereu vin pe la el unii si altii, monteaza instalatii de sonorizare etc.
Ia interesati-va cate amenzi are pentru tulburarea linistii publice atunci cand fiusau trage cate un chef in curte si scoala tot cartierul.

Nu-l mai tot prezentati ca pe un sfant ca nu este iar acolo nu e tabara de creatie e industrie in toata regula.
Daca da bon fiscal pe tablourile alea ce ies de la el din curte imi tai o mana.

Radu Ianas a spus: (iulie 23rd, 2015 at 10:33 )

Constat cu dezamagire ca multa lume lasa comentarii fara a citi cu atentie articolul sau fara sa faca un efort pentru a-l intelege.
Eu in prima instanta am negat ca ar fi vorba despre dl Popa intrucat am dorit sa ne spalam rufele in familie si sa nu antrenez imaginea dansului in acest scandal. Dar intrucat dansul nu pare deranjat de asta nu mai am nici eu de ce sa ma ascund.

Domnilor, noi nu am navalit acolo ca tatarii si am deschis un restaurant ilegal. Nici vorba.
Cu domnul Popa s-a vorbit inainte de a incepe lucrarile si nu si-a manifestat dezacordul. Cu prprietarul notru se cunostea personal intrucat acesta renovase din temelii casa din care evacuase familiile de tigani ce deranjau zona.
Deci au avut loc multe intalniri in care dl Popa nu a refuzat NICIODATA acordul dar amana sub diverse pretexte: ca e plecat, ca are expozitie si e ocupat etc.
Aici am gresit, ca am crezut ca ce vorbim este egal cu ce gandim.
Desigur ca intre timp investitia a demarat, am obtinut restul avizelor si aprobarilor si in final dupa 6 luni de constructii si cu banii cheltuiti am decis sa deschidem sperand in continuare sa-l prindem pe dl Popa liber intre doua expozitii ca sa ne dea semnatura.

Asa a trecut un an.
Apoi, la ultima intalnire, a venit si sotia lui care ne-a spus verde in fata ca vrea sa plecam si nu ne da nicio semnatura refuzand toate solutiile noastre. Atunci am realizat ca am fost dusi cu vorba.
Asa s-a ajuns la procesul care a inceput in 2011.
Ulterior ne-am folosit, asa cum oricine ar fi facut, de parghiile LEGALE ce ne-au permis sa prelungim agonia functionarii restaurantului pana la castigarea procesului.

Sper ca v-am lamurit situatia

Catalin Stefu a spus: (iulie 23rd, 2015 at 11:17 )

Citesc cu interes mesajele postate. Pe unele cu nonsalanta, pe altele cu perplexitate, pe altele cu consternare. Dar, lasand la o parte limbajul trivial si subcultural folosit in unele dintre ele, toate prezinta un punct de vedere. Pertinent sau nu.
Referitor la „mancatorii de ciorba” si la cei lipsiti de spiritul culturii, cum ii alinta dl Popas, pot spune un singur lucru: am avut onoarea de a-l invita la pranz la Casa Bunicii, pe maestrul Ion Caramitru. Lasand la o parte faptul ca a fost ministru al culturii (sic!), este un om de cultura prin excelenta ! A fost de-a dreptul incantat de un astfel de concept, care pune baza pe traditie. Un loc unde pot veni oamenii sa serveasca masa in conditii excelente , iar copiii se pot juca in voie. Uimit am fost si de faptul ca maestrul Caramitru a intalnit o gramada de cunoscuti la restaurant (actori ai TNT). Iata, deci, ca nu e vorba de niciun fel de subcultura. Ci doar de rea vointa ! Sigur ca o investitie de acest gen, efectuata de proprietarii restaurantului, se face pentru un ulterior profit…Dar se face si pentru a oferi ceva …Cui? Noua ! Un spatiu elegant, cu o terasa superba (amenajata cu flori si pomi), care da posibilitatea familiilor cu copiii sa-si petreaca timpul intr-un mod civilizat, impreuna. Asemenea investitii trebuie sustinute si nu daramate ! Din cate stiu, dlui Popa i s-au oferit o serie de variante, desi din punct de vedere al „galagiei” chiar nu era nevoie (aceasta incadrandu-se in limite mai mult decat decente)…Poti refuza, 2-3, dar cand le refuzi pe toate, inseamna rea vointa, ca su zic frustrare ! De ce oare? Si dle Popa, poate ca daca ati servi masa la Casa Bunicii, la ore regulate, ati mai scadea in greutate. Eu stiu, pentru ca am facut-o ! Felicitari patronilor si sper sa tina steagul sus…Nu mor caii cand vor cainii !

Sorin a spus: (iulie 23rd, 2015 at 12:13 )

Buna ziua domnule Ianas,
Fac un scurt rezumat a ceea ce ati scris mai sus, va rog frumos sa ma corectati daca gresesc:
– proprietarul cladirii a cumparat o casa care statea sa pice si era plina de tigani. A renovat-o si a scos tiganii afara.
Sunt perfect de acord cu ceea ce a facut si merita felicitat de catre toti vecinii de pe strada(nu cred ca nimanui i-ar face placere sa aiba pe strada o casa plina cu tigani). Trebuie insa sa nu scapati din vedere un aspect foarte important: PROPRIETARUL A RENOVAT CASA SI A SCOS TIGANII PENTRU A PUTEA INCHIRIA SPATIU…..nu de dragul lui Popa’s sau a altui vecin de pe strada. Omul si-a urmarit interesul sau finaciar si nicidecum un mai bun trai pentru vecini.

– ‘a nu-si manifestata dezacordul’ este un aspect si ‘a-si oferi acordul’ pentru ceva este cu totul alt aspect. Sunt lucruri total diferite. Sunt convins ca nimeni nu-si manifesta dezacordul de a renova un imobil si de a-l aduce la o forma frumoasa. Pe de alta parte, sunt convins ca orice om normal nu-si poate manifesta acordul pentru ceva care ii aduce un disconfort.

– proprietarul a evacuat o familie de tigani iar dumneavoastra i-ati adus omului pe cap o ceata de copii romani, pe principiul: ‘Sa spui mersi ca te-am scapat de tigani’.

Cu alte cuvinte l-ati scapat pe om de dracu si i l-ati adus pe tacsu….mi se pare normal sa nu va ofere omul acordul de functionare, din moment ce ii creati un disconfort. Nu cred ca este cineva in masura sa spuna cine anume creaza un mai mare disconfort: o ceata de copii pusi pe distractie sau o familie de tigani. Sunt convins ca ambele situatii sunt neplacute.

– ‘Ulterior ne-am folosit, asa cum oricine ar fi facut, de parghiile LEGALE ce ne-au permis sa prelungim agonia functionarii restaurantului pana la castigarea procesului.’
Sincer va spun ca aceste parghii legale aflate la limita legalitatii sunt tipice mentalitatii balcanice. Nu veti intalni niciodata in Germania astfel de proceduri.
Agonia, prin definitie este o stare care preceda moarte….O agonie care dureaza 5 ani de zile…este mult peste viata unor societati comerciale din Romania.

Sa nu ne ascundem dupa deget….timp de 5 ani de zile ati functionat bine mersi, v-ati bucurat de beneficiile materiale pe care vi le-a adus restaurantul si v-ati sters cu legea la fund.
Acum cand parghiile LEGALE despre care faceti referire nu mai functioneaza, urlati in gura mare ca oamenii va doresc raul…

Din punctul meu de vedere situatia este foarte clara: eu nu v-as fi lasat sa functionati nici macar o zi fara toate avizele necesare si astfel nu ati mia fi ajuns in situatia de a poza in victima inocenta.

Sorin a spus: (iulie 23rd, 2015 at 12:30 )

Domnule Ianas….pe langa toate aceste aspecte, ca si administrator de societate comerciala va pot spune ca exista o lege in vigoare care stipuleaza foarte clar ca oricarei societati comerciala care functioneaza in ilegalitate i se confisca veniturile din ultimele 6 luni.
Parghiile la cara faceti dumneavoastra referire abroga si aceasta lege?
Organele abilitate de ce nu se sesizeaza in acest caz?

Radu Ianas a spus: (iulie 23rd, 2015 at 12:50 )

Domnule Dorin

1 – evident ca proprietarul a luat casa cu scopul de a o valorifica. A investit in ea sume importante de bani si de aici vine si abuzul de drept a carui definitie va rog sa o cautati in codul civil. Cred ca sunteti de acord ca toti avem drepturi.

2 – domnului Popa i s-a spus ca se cere acordul pentru un restaurant. Deci stia. Faptul ca noi am fost de buna credinta si am luat de bune cele spuse de el arata ca am fost fraieri deoarece nu am anticipat spiritul balcanic in care se purta discutia. Nu doresc sa va redau frazele discutiei dar credeti-ma ca nu se punea problema de a nu da acordul. In fata unui refuz nu asi fi investit si asi fi cautat alta locatie.

3 – disconfortul trebuie demonstrat ori masuratorile de sunet au aratat altceva, de aceea instanta a si dat castig de cauza proprietarului. Chiar si asa noi am oferit mai multe solutii de separare a proprietatii si chiar de renuntare la activitatile cu copiii insa nu suntem bagati in seama. Eu nu vad aici decat reacredinta caci altfel am sta la masa ca oamenii si am discuta solutii. Dar pentru asta ar trebui ca si dansului sa-i pese de noi nu numai noua de el.

4 – parghiile pe care le-am folosit sunt la fel de balcanice ca si cele folosite de dl Popa pentru a ne bloca activitatea.

Noi avem o suspendare temporare de activitate dupa care vom redeschide.
Nu ne stergem cu legea la fund ci apelam la ea pentru a ne face dreptate.

E foarte usor sa faci pe Zoro scriind anonim pe forumuri insa cand e sa protestezi in fata casei Muhle impotriva distrugerii ei e ceva mai greu.

Catalin Stefu a spus: (iulie 23rd, 2015 at 12:56 )

Domnule Sorin,
legea cu confiscarea veniturilor se poate aplica doar dupa ce o instanta de judecata consfinteste acest lucru.Apropo, in Germania sau in alt stat european, nu este nevoie de acordul vecinilor, atata timp cat zonele de servicii sunt stabilite prin PUG, etc…Parghiile legale functioneaza in continuare, din cate am inteles de mai sus, proprietarul cladirii castigand procesul cu dl Popa (se poate verifica pe net, cum am facut-o si eu). Punerea in aplicare a hotararii instantei probabil ca dureaza. Cu respect.

Codrut Anastasiu a spus: (iulie 23rd, 2015 at 17:53 )

Domnilor,
Mi se pare destul de evident ca sunt cativa oameni care nu comenteaza subiectul si sunt direct implicati in acest caz: domnul Ianas, domnul stefu,etc.
Va scriu ca o persoana care cunoaste situatia de fapt, lucrand de-a lungul timpului la diverse cabinete de avocatura.
Stiam de cativa ani modul in care s-au facut aceste masuratori:
– in prezenta celor 2 avocati care erau anuntati de ora si data cand se vor face masuratorile.
Chiar ne credeti pe toti tampiti in aceasta tara?
Era clar ca lumina zilei ca nu se vor depista zgomote deranjante daca dumneavoatra erati anuntati cu o saptamana inainte de controlul propriu zis. Aveti tupeul sa tot spuneti de acele masuratori cand stiti foarte bine modul in care s-au facut?
Chiar puteti ssa spuneti ca 20 sau 30 de copii nu provoaca un vacarm de nedescris?
Despre ce abuz de drept vorbiti??? Legea spune ca sunteti obligati sa aveti acordul vecinilor nu ca vecinii sunt obligati in a va oferi acordul.
Interpretati toate aspectele dupa bunul dumneavoastra plac.
Eu personal v-am trecut pragul de mai multe ori si va spun sincer ca nu am primit niciodata bon fiscal ci doar notele de casa specifice oricarui restaurant pana acum cateva luni. Este drept ca nu am mai fost de aproape un an de zile la un local de-al dumneavoastra sa vad daca acum se da bon fiscal, dar pot sa va spun cu siguranta ca atunci cand v-am trecut pragul nu am primit un astfel de bon si sunt convins ca nu am fost singurul….stiu ca imi veti raspunde ca asa era trendul pe piata in acei ani si ca nimeni nu dadea bon fiscal….si dumneavoastra doar v-ati aliniat trendului asa cum ati facut si cu autorizatia de functionare.
Tupeul de care dati dovada este fara margini.
Eu personal voi face un forum dedicat acestei situatii si va promit ca in prima zi in care restaurantul dumneavoastra isi va redeschide portile voi demonstra in fata lui impreuna cu sper eu cat mai multi oameni….pentru elementarul motiv ca nu mi se pare corect ca cineva sa functioneza fara o autorizatie de functionare. Pentru elementarul motiv ca eu respect legile acestei tari iar dumneavostra va incapatanati sa nu le respectati.
Pentru ca personele cu un astfel de tupeu ca dumneavoatra nu trebuiesc incurajate.

Radu Ianas a spus: (iulie 23rd, 2015 at 18:58 )

Domnule Codrut,

Ma intreb ce ati lucrat dumneavoastra la acele cabinete de avocatura?
Aveti o atitudine de semidoct pe care o si demonstrati vorbind despre lucruri pe care nu le cunoasteti dar traiti cu convingerea ca le stiti.

Masuritorile s-au facut la toate orele posibile. La petrecerile de copii niciodata nu sunt 20-30 de copii ci sunt cam 10 iar mare parte a petrecerii se desfasoara inauntru nu in curte. Noi avem intre 9 si 12 petreceri pe luna, adica putine. Iar o petrecere dureaza 2 ore din care, cum spuneam, majoritatea timpului e petrecut inauntru unde se mananca, sa canta, se danseaza, este un labirint si o saltea gonflabila.
Dar sa lasam petrecerile.
S-au facut masuratori cu terasa plina de clienti. Oare vorbisem cu toti dinainte sa nu soarba din ciorba, stiind ca sunt niste mancatori de ciorba? Am avut masurotoare cu un botez pe terasa si copiii invitatilor jucandu-se… Deci inca odata, faceti afirmati rautacioase si nefondate.

Despre abuzul de drept ce sa mai vorbim…cu asta m-ati convins ca ati lucrat in cabinet de avocatura. Cautati pe Google definitia si veti vedea cat de mult va inselati.

Cat despre protest va astept cu drag, e dreptul dumneavoastra.
Nu uitati sa obtineti autorizatie inainte.

Numai bine.

Andreea a spus: (iulie 23rd, 2015 at 20:53 )

@Codrut Anastasiu,
Foarte bine punctat si la subiect! Este evident ca vorbiți in cunoștința de cauza, la fel de evident cum este si faptul ca victimizarea si tupeul sunt, de fapt, subiectele articolelor si postărilor din ultimele zile referitor la acest subiect.
Domnule Radu Ianăș, in calitate de „victima”, pana la urma nici nu-i prea greu: stai in fata calculatorului si strigi cu disperare ca ești împiedicat sa iti urmezi visul, ca oameni de rea credința iti sabotează idealul tău atât de pur, încât ai ajuns sa iti strigi disperarea pe rețele sociale si articole in presa.
Si cum noi, romanii, suntem un popor de evlavioși, ne aplecam asupra victimei, o hrănim, o vitaminizam, o susținem sus si tare in atingerea măretului ideal atunci „când pârghiile legale nu mai funcționează”.
Scopul a fost atins – oamenii fraieriți.
Este profund imoral si patetic sa strigi in gura mare ca ai funcționat in ilegalitate in toți cei 7 ani de activitate, sa arunci praf in ochi in stânga si in dreapta, cerșind susținere si aplauze la scena deschisă!!!
Ca o faceți din prostie sau din slabiciune, asta-i deja alta discuție, dar, cu siguranța, o faceți din comoditate, este modul cel mai simplu de a renunta la orice responsabilitate, fiindcă, nu-i asa, victimele sunt întotdeauna nevinovate si lipsite de orice responsabilități.
Dar, bineînțeles, nu de morala aveți nevoie dumneavoastră, căci, nu-i asa, sunteți chiar moralitatea in persoana, faptele dumneavoastră demonstrând-o foarte clar.
Pana la urma, sunteți singurul care a creat aceasta situație, care este: De-a râsu’- plânsu’.

Radu Ianas a spus: (iulie 24th, 2015 at 00:01 )

Doamna Andreea,

Citind textul dumneavoastra stau si ma intreb de unde ati putut acumula atata venin si cum traiti zi de zi avand atatea sentimente negative in dumneavoastra. Fara sa ma cunoasteti personal incercat sa ma descrieti, sa tarati cu mine pe jos, sa faceti dreptate. Cu ce v-am gresit noi sau eu? V-am adus prejudicii? V-am bagat mana in buzunar?
Nici nu ati citit articolele de pe acest site pt ca daca ati fi facut-o ati fi inteles ca eu nu m-am plans in presa ci presa a scris despre asta fara sa ma consulte. Restul sunt drepturi la replica si comentarii ca si acesta.
Nu stau in fata calculatorului intrucat am 3 restaurante ,80 de angajati si 110.000 ron taxe de platit la stat in fiecare luna. Nu am timp de asa ceva. Daca raspund la aceste mesaje este din politete si din dorinta de a lamuri situatia.

Ma intreb de ce nu aveti o atitudine mai echilibrata? De ce nu indemnati la dialog, la conciliere, la gasirea mijlocului de aur? De ce? Cand toate astea se puteau evita printr-o negociere de bun simt.
Nu stiu ce pregatire aveti dar daca credeti ca dl Anastasiu este in cunostiinta de cauza este clar ca pregatirea dvs nu este una juridica. Ori aici este vorba strict de o speță juridica care necesita ceva notiuni pentru a o intelege.

Daca eram o persoana cu tupeu nu ma interesa de nimeni si-mi vedeam de treaba mai departe. Nu aveti cum sa stiti asta dar eu am montat panouri fonice pe gardul vecinului chiar in timpul procesului desi nu mai obliga nimeni atunci sau am reorganizat aprovizionarea ca sa nu se care marfa foarte de dimineata pentru a nu deranja. Si asa voi face si dupa ce voi primi acordul de functionare. Asta dumneavoastra va arata tupeu?

De ce imi negati dreptul de a-mi rezolva problemele in justitie? Pentru ca sunt patron si patronii sunt rai prin definitie iar restul sunt buni?

Daca ma plang de ceva este de faptul ca legislatia este proasta, gaunoasa si greoaie. Asa cum a arata dl Stefu mai sus in Germania nu am fi ajuns in situatia asta intrucat in zonele comerciale nu ai nevoie de acordul vecinilor ca sa deschizi un restaurant pe cand la noi aceste zone nu sunt definite si totul este lasat la voia intamplarii.
Da, pentru asta ma plang si strig in gura mare. Dar astea sunt tehnicalitati si nu sunt interesante ca nu poti sa scri texte dramatice despre ele…

Sper sa faceti un efort sa vedeti si calea de mijloc si sa acceptati, daca nu integral atunci macar o parte si din argumentele mele.
Iar daca nu v-am suparat prea tare va astept pe la Casa Bunicii.

Codrut Anastasiu a spus: (iulie 24th, 2015 at 10:43 )

Domnule Ianas,
Cred ca v-ati dat arama pe fata…..cum puteti sa-mi pretindeti dumneavoastra autorizatie pentru a protesta cand dumnravoastra nu ati avut niciodata o autorizatie de functionare!!!!
Dumneavostra v-ati gasit sa faceti pe lupul moralist???
Tupeul de care dati dovada este fara margin si sunt convins ca ati fi in stare sa spaguiti cativa functionari publici pentru a ma amenda….ca doar parghiileble aveti ca ati functionat atata vreme in ilegalitate…..si bine mersi veti functiona si in continuare.
Ma bucur in schimb ca nu ati sustinut ca ati oferit intotdeauna bon fiscal….macar atata decenta ati avut.

noni a spus: (iulie 26th, 2015 at 10:29 )

Legat tot de problemă, măsurătorile trebuie făcute fără ştirea celor implcaţi. Aşa, îmi măsor şi eu ce vreau şi declar…tot ce vreau. 18 măsurători făcute cu proprii avocaţi, nu e greu să…judecaţi.
Iar local poate fi şi local kombat, unde cheflii se bat, poate fi şi locali-izare a unor tranzacţii ilegale, nemaizicând de specificul local: muzică, hărmălaie, copii – o droaie, efecte sonore (minore sau majore), care pentru vecini devin deranjante şi au efectul elefantului intrat în magazinul de porţelanuri. Cu atât mai mult pentru un creator de talia (mondială) a marelui Popa’s.
Să fim înţeleşi: nu sunt împotriva distracţiei, dar să fie de bun gust, nu sunt împotriva petrecerilor, dar să aibă decenţă şi nici împotriva iniţiativelor sociale-culturale sau civice, dar să se încadreze în ceea ce se cheamă normalitate. Dixi!

Mirabela Alecsandrescu a spus: (iulie 26th, 2015 at 19:54 )

Lucrurile sunt mai simple decat par , si anume ;
1) Dnul Popa proprietar cu acte in regula pe spatiu nu doreste sa isi dea acordul pentru ca in vecinatatea casei sa functioneze o gradinita si un restaurant .(desii in prima faza el promite acest lucru , ulterior se razgandeste).
2) Dna proprietara X vecina cu Dnul Popa, a inchiriat un spatiu de locuit unui detinator de firma pentru diverse activitati ( comert , gradinita ,etc.) fara a avea acordul vecinului Popa .
3) Dnul Ianas proprietar al unei firme accepta sa inchirieze un spatiu de locuit si desii nu are acordul scris al vecinului , ii da o alta destinatie folosindu-l o buna perioada de timp .In tot acest timp firma se dezvolta si deschide alte locatii , bineinteles din banii castigati in ” ilegalitate”
Intrebarea este daca Dnul Ianas a incheiat contracte de servicii (gaz,curent,apa,gunoi) pe firma in situatia data sau ele au fost platite pe numele proprietarului persoana fizica??
Acum sigur ca Dnul Ianas se considera nedreptatit dar din pacate toate acestea puteau fi evitate daca atat proprietarul cat si chiriasul ar fi respectat legea ! Din pacate acest lucru este din ce in ce mai greu in Romania unde fiecare incearca in interesul propriu sa interpreteze legea .

Pompiliu Comsa a spus: (iulie 27th, 2015 at 08:53 )

AMPRENTA UNUI GÂND
deBANAT.ro, condus de familia Ardeleanu, este o publicaţie timişoreană, dacă bântuirile nostre pe on-line sunt corecte. Mărturisesc, i-am descoperit târziu, dar fluxul lor de ştiri mi-a trezit interesul mai abitir taman pe 21 iulie a.c., când o anume Otilia Gălescu a scris, la comandă sau nu, asta nu pot verifica fiind la oareşce distanţă, o anchetă, chipurile, ce-l are în prim plan pe ’’regele caricaturii’’, Ştefan Popa Popa’s, arhicunoscut în oricare colţ al planetei. L-am parcurs lacom de senzaţia informaţiei, atras şi de titlul uşor scremut: ’’Popa’s: Nu pot crea din cauza gălăgiei de la Casa Bunicii. 18 măsurători îl contrazic’’. Ca să vă economisesc timpul preţios vă spun eu despre ce e vorba în rezumat: celebrul artist, proaspăt revenit după o expoziţie personală care s-a bucurat de succes deplin la Parlamentul European, cu atelierul-casă pe un teren proprietate, se plânge, în opinia noastră pe bună dreptate, că un restaurant cu titlu comercial, Casa Buncii, fără autorizaţie de funcţionare, situat în chirie pe un spaţiu de locuit, îl împiedică în creaţie datorită zgomotelor infernale, mai ales la finalurile de săptămână şi la party-urile copiilor. Povestea vine nu de la localul în sine, altminteri prezentând o artă culinară de excepţie, după cum afirmă mulţi, ci de la un loc de joacă anexat şi folosit din plin, cu vacarmul de rigoare, de tânăra şi neliniştita generaţie. Mai mult, patronul stabilimentului, presupun domnul Radu Ianaş, se arată contrariat că deşi s-ar fi făcut, la ora şi locul anunţate din timp, pentru a fi totul ‘’în ordine’’, 18 măsurători de sunet, Popa’s o face pe cârcotaşul. Probabil omul n-a scris în viţa lui o pagină, doar mesaje pentru părinţi să-i trimită bani, n-a pictat decât maşinuţe pe maculator şi n-a compus decât ode unui partid iubit. Altfel ar fi cât de cât sensibil la eforturile pentru îndeplinirea acestor obiective ce ţin de un trai normal, civilizat. Pentru cazul nostru, un faimos artist plastician al planetei cere să aibă linişte. Cine este EL să pretindă aşa ceva? Povestea îmi aduce aminte de răspunsul unui şef/prieten, regretatul Adrian Păunescu, la întrebarea de reporter imberb, despre ce politică se face în România : ’’Ba p-a mă-tii!’’ Popa’s a ajuns să fie chiar sfătuit de unii imbecilizaţi că, dacă nu-i convine, să se mute din zonă într-una rezidenţială, iar consumatorii şi odraslele lor să fie lăsaţi în pace, să le educe cum vor muşchii lor. De artişti şi de cultură, deocamdată, ţara asta nu mai are nevoie. Sigur, toată lumea are dreptul la opinie, cu condiţia să nu fie idioată. Ce să te faci, de pildă, cu un anume ‘’curajos’’ Ciorbă care scrie negru pe alb: ‘’Că cultura îngraşă’’. Oare de ce organele abilitate tac? Să fie mână în mână cu ‘’patronii’’ de tot felul? N-ar mai exista nici un ‘’Marcel’’ care să-l trimită pe celebrul lui concetăţean, mai cunoscut şi apreciat decât toată familia lui, ‘’în rezervaţie’’. Şi anonimul Vasiliu Mircea Paul, un fel de Tilică Geamantan, e îngrijorat cine-i cumpără ‘’operele’’. Îi răspundem noi: Vaticanul, Angela Merkel, Jose Manuel Barroso şi alte ‘’gunoaie’’. Per total, toţi sunt de vină, mai puţin noi. Doar noua definiţie a românului este EU. Nu mai contează dacă de ani buni nu ai autorizaţie de funcţionare, dar totuşi te faci că nu-ţi pasă. Avem un sistem ticăloşit în care nesimţirea şi tupeul sunt cuvintele dominante. Apropos, domnule Radau Ianaş: avocaţii au mâncat gratis la dvs. înainte sau după măsurătorile de sunet? Până la urmă, justiţia va hotărî cine are dreptate. Fie cea locală, fie la Bihor, unde se pare că este strămutat dosarul. Chiar şi pentru cei care s-au şters sau se şterg cu legea la fund. Apropos: un paragraf al ei stipulează că orice societate comercială care funcţionează în ilegalitate, i se confiscă veniturile pe ultimile 6 luni. Ştiaţi? Chiar când vi se fac observaţii juste şi mai ales legale de oamenii simpli? Normal ar fi să nu ne mai dăm ochii peste cap ca nişte măicuţe sfinte. Personal m-a impresionat şi siguranţa strecurată printre rânduri că veţi câştiga, deşi procesul este în curs. Ce înseamnă prietenii fideli … De cinci ani nu se vrea linişte. Sunt şi persoane care-şi pierd răbdarea sau caută stratageme de transformare peste noapte de firme noi din cele vechi, o practică pe care o cunoaşteţi. Noi vă asigurăm că şirul de amenzi ce vă vor fi aplicate va continua, plus închiderile şi deschiderile aferente. Cere prea mult Popa’s faţă de ce oferă ţării sale şi lumii? Să-i citez pe unii clasici autohtoni: ‘’Comentariile sunt închise’’. Şi pentru că Zoro are identitate, semnez, mai ales pentru satisfacerea lupilor moralişti: prof. univ. asoc. Pompiliu Comşa, cel mai bun gazetar de provincie din România, conform Radar de Media 2013. Fără aplauze, vă rog. Nu-mi place gălăgia inutilă.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Top