Casa Bunicii, inchisa de primarie, n-are autorizatie din cauza unui vecin! Clientii spun ca e celebru

Un alt local foarte popular din Timișoara a fost închis, săptămâna trecută, de reprezentanții primăriei. De această dată este vorba despre Casa Bunicii 1, din zona Mihai Viteazul. Supărați, proprietarii acestuia au scris, pe Facebook, că nu pot obține autorizația de funcționare din cauza unui vecin, pe care nu l-au nominalizat. A făcut-o însă unul dintre comentatori, care susține că ar fi vorba despre o celebritate.

terasa casa bunicii

La finele săptămânii trecute, primarul Nicolae Robu anunța că a emis decizii de suspendare temporară a cinci societăți comerciale din oraș. „Încă există multe societăți comerciale care funcționează fără autorizație, este inadmisibil. Nu ne interesează cine sunt proprietarii, ne interesează respectarea legii. Întâmplarea face ca o parte din aceste unități au avut sesizări că tulbură liniștea publică. Noi ducem o campanie pentru aducerea în legalitate a tot ceea ce este în oraș. Toate aceste societăți au la dispoziție 30 de zile pentru a intra în legalitate”, spunea Robu. Printre cele cinci societăți cu probleme se numără și Duo Group SRL, a cărei activitate a fost suspendată pentru lipsa autorizației de funcționare, dar și pentru tulburarea liniștii publice.

terasa casa bunicii2

Este vorba despre Casa Bunicii 1, unul dintre cele mai populare restaurante din Timișoara, care a fost nevoit să pună temporar lacăt pe ușă. „Întrucât am văzut că este «măcel» printre localurile din oraș am decis să vă spunem că pentru «odihna» bunicii de la Casa Bunicii 1 trebuie să-i mulțumim domnului primar care ne-a suspendat activitatea la recomandarea Poliției Locale. Motivul este lipsa autorizației de funcționare pe care tot primăria nu ne-o dă pe motivul că imobilul în care funcționăm are destinație de locuit și nu de spațiu comercial. Schimbarea destinației spațiului este blocată de un vecin”, au notat proprietarii localului, pe Facebook. Comentariile au început să curgă imediat. Deși regretă închiderea restaurantului, cei mai mulți se întreabă cum a putut funcționa acesta fără autorizație. „Cu ce a greșit primarul că voi ați investit într-un spațiu fără SAD? Mai și funcționați de câțiva ani ilegal și tot alții sunt de vină…” sau „Întrebarea este: de ce ați deschis unitatea fără autorizație? Nu v-ați gândit că o sa aveți controale??? Toate se leagă între ele…. Deci… Unde-i lege nu-i tocmeală…. Păcat….” sunt doar câteva dintre acestea. Cei de la Casa Bunicii susțin că au deschis restaurantul bazându-se pe promisiunea proprietarului clădirii de a obține toate acordurile necesare.

terasa casa bunicii3

Cel mai interesant subiect este însă identitatea vecinului care ar pune bețe în roate popularului local. „Din păcate este un om cam dificil vecinul!”, a scris unul dintre comentatori. „Domnilor, nu știu dacă știți cine este vecinul cu pricina. Nu-mi permit să-i dau numele văzând că nici cel ce a postat anunțul nu a făcut-o. Vă spun doar că este o personalitate națională într-un anumit domeniu”, a notat altul. „Deși cei de la Casa Bunicii sunt niște drăguți pentru că nu dezvăluie numele vecinului, eu sunt direct afectat și o să fac o presupunere – Ștefan Popa Popas. Sa-i mulțumim stimabilului deoarece o să fim nevoiți să mâncăm la diverse cantine de prin oraș de acum încolo”, a venit imediat un alt răspuns. Celebrul caricaturist locuiește, într-adevăr, lângă casa în care funcționeaza Casa Bunicii și este cunoscut drept un tip căruia este foarte greu să-i intri în grații. (sursa foto: www.facebook.com)

UPDATE: Comentariile în care se făcea referire la identitatea vecinului cu care are probleme, de fapt, proprietarul clădirii în care funcționează restaurantul au fost șterse. Ele au fost afișate până în această dimineață.
popas
popas2

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

alexandra ungureanu dinica a spus: (July 20th, 2015 at 12:47 )

Nu este sinugul caz, sunt zeci de sesizari la Directia Urbanism, nerezolvate, de lucrari ilegale facute fara respectarea autorizatiei de contruire si ma refer aici in special la mansardele de pe blocurile cu 4 etaje, adevarate bombe cu ceas. Un caz celebru este cel a mansardelor construite de firma Lucardi-Maramures pe strazile Pogonici, Recoltei si Poiana Ruscai, toate ilegal fara respectarea proiectelor de rezistenta si arhitectura, mai mult la unele din ele ploau in casa la vecinii de la etajul 4. Cazul a fost sesizat la Primarie, se afla in atentia inspectorului Alin Moga, care nici pana in ziua de azi nu a luat nicio masura. Masura este evident demolarea. Aceste mansarde sunt un real pericol public, deoarece nu sunt ancorate de bloc , la prima vijelie vor zbura. Nu este cazul singular, fereasca Dumnezeu de un cutremur ca va fi jale. De ci cu alte cuvinte in Timisoara poti contrui orice, oriunde fara autorizatie ca oricum nu iti are nimeni grija:)

 
flo a spus: (July 20th, 2015 at 12:49 )

Citez…pe promisiunea proprietarului clădirii de a obține toate acordurile necesare…pai fara autorizatie..chestile legale se fac cu ACTE nu cu promisiuni…altii care sunt victime dar ei erau in ilegalitate de la momentul 0.

 
Pavel Roman a spus: (July 20th, 2015 at 12:58 )

Nu numai că Primăria are dreptate, având în vedere că legea trebuie respectată de toți (inclusiv de șmecherii de la primărie, în frunte cu primarul, secretarul și alte categorii de funcționari, proprietari de fapt de boutique sau alte activități, de regulă incompatibile cu funcția. Conform OG 99/2000, aproape nici un boutiq din centrul orașului nu este autorizat să funcționeze legal de primărie, așa că primăria are uriașe restanțe la acest capitol. De cealaltă parte însă, vă întreb sincer: câți dintre Dvs., care locuiți la case, ați vrea să vă învecinați cu un restaurant, al cărui grădină (așa zisă de vară) este situată chiar lângă curtea Dvs., neizolată fonic ? De ce să suportați, zilnic, gălăgia consumatorilor din grădinile sau terasele restaurantelor ? Când iți cumperi o casă, de regulă, ți-o cumperi pentru intimitate și te orientezi să nu fii vecin cu firme sau locații de alimentație publică, stadioane, terenuri de sport, magazine comerciale, etc. Firesc că și vecinii restaurantului în cauză vor intimitate și liniște. Și cum spațiul respectiv a avut destinația de locuință, nici eu și nimeni altul de bun simț, dacă ar fi vecin cu această proprietate, n-ar fi de acord cu schimbarea destinației spațiului. Adică, conștient, să-mi creez un stres suplimentar și să-mi distrug intimitatea ? Apropo D-le primar. Nefucționarea fără autorizație, conform Legii 12/1990, art. 1, lit. a) constituie contravenție, iar veniturile încasate, pe ultimele șase luni, se confiscă și se fac venit la bugetul public. Vă rog să sesizați, oficial, ANAF în acest sens pentru a se lua măsurile legale (nu mai procedați aiurea, sancționând contribuabilul prin Corpul de contrl al Primăriei, pentru că veniturile confiscate se contabilizează la bugetul de stat, așa că e corect ca ANAF să aplice sancțiunea pricipală pentru a putea fi aplicată și cea complementară).

 
mihai constantin a spus: (July 20th, 2015 at 15:00 )

Chiar este posibil sa functionezi in orasul Timisoara,fara autorizatie????Este absolut incredibil,inadmisibil,adica pt.unii e muma iar pt.altii-ciuma! Pt.orice activitate independenta,si nu numai,oricit de mica ar fi si cu sediul in fundul curtii,sau intr-o pivnita,,iti trebuie zeci de hirtzoage,in schimb pt.milionari si pt.persoane de alta culoare,totul decurge fara probleme,fara niciun act!!!!Deci se poate si asa,dar daca persoana influenta din vecinatate e deranjata,abia atunci se sparge buba,si cine stie cite sute de cazuri mai sunt in aceeasi situatie….!

 
Maria a spus: (July 20th, 2015 at 16:07 )

Pe cand un control si pe str. Arges nr. 18, la asa-zisul “teatru de familie” Electric Theatre care are in curte o terasa care functioneaza fara autorizatie, zilnic, pana la ora 2.00 a.m.
Se afla intr-un cartier de locuinte, in curtea unui fost imobil de locuit dar nu respecta nici o norma sanitara (nu au grupuri sanitare pentru terasa – berarie, “spectatorii” usurandu-se, dupa beri, pe copacii de pe strada !
Multumim Primariei Timisoara pentru ca au acceptat schimbarea de destinatie in astfel de conditii ! Disciplina in constructii ce face ?! Si ANAF-ul?!

 
Druckerul din Mehala a spus: (July 20th, 2015 at 16:29 )

Daca nu da muzica tare de ce il deranjeaza pe popa ala ?…f,tui , asa-s romanii de ce sa aiba unii mai multi bani ca tine .

 
emilian a spus: (July 20th, 2015 at 17:20 )

aha se pare ca cunoasteti numai latura o.k. a POPASULUI!incearca sa-i cer restituirea unor bani si o sa vezi atunci.!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

25 de străzi și 5 piețe din centrul Timișoarei, exclusiv pentru promenadă. Pentru alte activități, Poliția Locală poate da 2.500 de lei amendă

Ca să știe agenții exact unde pot „rupe” amenzi, Poliția Locală cere Primăriei Timișoara să delimiteze exact zona de promenadă a orașului, areal în care nu vor mai fi permise niciun fel de „activităţi -comerciale, necomerciale, de orice natură”, fără avize de la comisiile din PMT. Este vorba despre 25 de străzi și 5 piețe.
Citeşte tot articolul Citeste articolul 25 de străzi și 5 piețe din centrul Timișoarei, exclusiv pentru promenadă. Pentru alte activități, Poliția Locală poate da 2.500 de lei amendă
CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Criza de forță de muncă, în discuție la CCIAT. Invitați speciali, parlamentarii de Timiș

Realizările deosebite ale mediului de afaceri timișean, reflectate în creșterea economică și rata scăzută a șomajului, accentuează nevoia companiilor locale de angajați calificați. Găsirea de soluții viabile la criza locală a forței de muncă este una dintre prioritățile CCIA Timiș.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Criza de forță de muncă, în discuție la CCIAT. Invitați speciali, parlamentarii de Timiș

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ca să știe agenții exact unde pot „rupe” amenzi, Poliția Locală cere Primăriei Timișoara să delimiteze exact zona de promenadă a orașului, areal în care nu vor mai fi permise niciun fel de „activităţi -comerciale, necomerciale, de orice natură”, fără avize de la comisiile din PMT. Este vorba despre 25 de străzi și 5 piețe.
Citeşte tot articolul Citeste articolul 25 de străzi și 5 piețe din centrul Timișoarei, exclusiv pentru promenadă. Pentru alte activități, Poliția Locală poate da 2.500 de lei amendă
Primarul Nicolae Robu a anunțat înființarea Regiei Autonome „Administrația Canalului Navigabil Bega” cu trei săptămâni înainte ca guvernul să facă acest lucru! Actul normativ a fost adoptat abia pe 21 iunie, spune președintele interimar al PSD Timiș, Călin Dobra, deși Robu a făcut anunțul pe 31 mai. Edilul nu a putut fi contactat pentru a explica ce s-a întâmplat.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Haos pe Bega. Guvernul Dăncilă a dat verde pentru vaporașe la trei săptămâni după ce primarul Robu a anunțat același lucru
Mega Image se lansează pe piața din Timișoara prin deschiderea primului său supermarket din orașul de pe Bega, situat pe Bulevardul 16 Decembrie 1989, nr. 71. Cu o suprafață de aproximativ 900 de metri pătrați și cu 7 case de marcat, noul magazin Mega Image va aduce timișorenilor o experiență inedită la cumpărături. Magazinul s-a deschis pentru clienți joi, 21 iunie.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mega Image pentru prima dată în Timișoara. Inspirație la cumpărături
Roxana Iliescu este istorie la CJ Timiș. De acum fostul vicepreședinte al instituției a participat la ultimul său plen, iar plecarea ei deschide poarta către noi negocieri politice. Oficial, nu sunt formate niciun fel de alianțe și nu există propuneri pentru viitorul vicepreședinte. PMP Timiș încă nu știe cine va veni în locul Roxanei Iliescu.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Roxana Iliescu a plecat oficial de la CJ Timiș. Dobra: PSD nu are încă o propunere pentru vicepreședinte
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com