Categories: Politicieni

Cucsa: Mi se pare normal sa existe o lege care sa permita demnitarilor sa-si ia permisul peste rand

Reprezentanții ALDE Timiș cred că e absolut normal ca președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să fi mers peste rând să-și preschimbe permisul de conducere. El a intrat pe ușa din spate din… respect și, practic, nu s-a băgat în fața nimănui! Asta, pentru că avea treburi mai importante de făcut. Șeful ALDE Timiș admite, cu jumătate de gură, că există în România cetățeni de rangul II.

Situația președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a intrat peste rând pentru a-și preschimba permisul de conducere, ține încă prima pagină a ziarelor. Cei de la ALDE Timiș spun însă că este vorba despre o falsă problemă, iscată din aceea că partidul, aflat într-o creștere accentuată, primește lovituri din toate părțile. Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș, consideră chiar că Tăriceanu a făcut un gest normal, mergând să-și ridice singur permisul. „În primul rând, Călin Popescu Tăriceanu a fost să-și ridice permisul personal, deși putea să-și trimită un consilier sau pe cineva. Din respect a mers personal, a mers înainte de program. Nu văd înaintea cui a intrat să își ridice permisul de conducere, având în vedere că nimeni nu avea posibilitatea să intre să își ridice permisul de conducere. Să vedem pe fond care este ce mai gravă problemă, că un om șia-a ridicat permisul sau că este coadă? Haideți să rezolvăm să nu mai stea oamenii la coadă (…) Eu cred că problema este să rezolvăm să nu se mai stea la coadă, nu că a mers Călin Popescu Tăriceanu și este un subiect de DNA să fie anchetat că și-a luat permisul, e o chestie aberantă”, a declarat, vineri, Cucșa.

Șeful ALDE Timiș consideră firească această situație. „Dacă aș fi al doilea om în stat, cu siguranță aș avea alte atriibuțiuni mai importante decât să stau la o coadă pentru a-mi ridica permisul de conducere. Ar trebui să fie reglementat din punct de vedere legal, probabil că este o lipsă și se va reglementa. Sunt două trei persoane în stat, primul om în stat, al doilea om în stat, premierul…în mod normal au alte atribuții. Ai o vizită oficială și nu poți să ții pe nu știu ce ambasador sau președintele unui stat (…) E limpede că atât Călin Popescu Tăriceanu cât și ALDE sunt o țintă”, susține Marian Cucșa. Acesta nu a putut spune de ce legea nu a fost schimbată până acum, deși situația este aceeași în fiecare vară. A găsit totuși o explicație, însă una penibilă. „Din păcate, domnul Tăriceanu nu are majoritate și nu poate să facă legi. (….) Să vă spun un lucru. Dacă căutăm părți negative la cineva, găsim indiferent de persoană (…) Mi se pare normal să existe o lege prin care să se permită accesul demnitarilor de rangul I sau II ca pe perioada cât sunt președinte sau șef al Senatului să poată să meargă să își ridice permisul”, a conchis președintele liberal-democraților din Timiș. Cucșa pare să uite că, în parlament, ALDE și PSD pot asigura majoritatea necesară pentru a trece un proiect de lege de această natură.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago