Categories: Zâmbete amare

Dle Robu, dle Dragoi, domnilor de la Poli, sunteti masochisti sau va place umilinta?

După trei partide pierdute de Poli, dar pentru care nu ne făceam mari iluzii, a venit restanța cu Botoșaniul. Era momentul adevărului, având în față o echipă din zona de jos a clasamentului. Cu care, prin urmare, trebui să-ți propui obținerea a cel puțin un punct. Mulți optimiști nu concepeau chiar ca Poli să nu câștige. Meciul cu Botoșaniul era un fel de oglindă în care Poli trebuia să se vadă cum arată în realitate. Și ce s-a văzut a fost ceva hidos.

Nu insiste mult asupra măcelului de pe teren. Dar s-a văzut clar lipsa de organizare a jocului, care e treaba antrenorului. Dacă n-ai o idee de joc ofensiv, nu ești în stare să imprimi câteva trasee ale mingii, măcar să-ți organizezi apărarea. Lucru pe care îl fac și antrenorii de Liga a IV-a. Or, în spate Poli e varză! Să-l pui pe greoiul Bocșan fundaș dreapta e ca și cum l-ai avea pe Messi la dispoziție, dar îl folosești pe post de portar. Pentru multă lume care are o cât de mică legătură cu fenomenul îi era clar că Ionuț Popa e un antrenor expirat pentru prima ligă, iar glumițele lui de Pesac mai țin doar prin autobaze. Măcar să fi folosit tinerii din propria pepinieră ca să știm o treabă.

Dar meciul de ieri a relevat și altceva, și anume cât de rupți de realitate sunt cei care se ocupă de destinele clubului, începând cu primarul Nicolae Robu și terminând cu cei din club, dar și din anturajul acestuia. Cu gândul la banii din drepturile de televiziune, toți au fost extrem de entuziasmați că am rămas în prima ligă. (Mai realist, singurul care spunea că Poli nu e de Liga 1 era fostul viitor investitor Viorel Tudose.) Incompetența crasă și miserupismul domină și în cel mai mic cotlon al clubului. Primarul Robu o fi bine intenționat, dar a scăpat totul de sub control plus că se pare că nu înțelege nimic din ce se întâmplă în fotbal. Fără bani, cu antrenor adus de la Circul de Stat, cu jucători transferați de niște amatori, era clar că n-ai ce căuta în prima ligă. Am mai scris că Poli va fi ciuca bătăilor, dar chiar nu credeam că în halul acesta. Am ajuns să fim obiectul bășcăliei tuturor din fotbal. Râd și curcile de Poli. Dle, primar (fiindcă tot sunterți singurul polist de acolo), cum puteți cere bani de la timișoreni pentru club, atâta timp cât echipa oferă un spectacol grotesc? La un club manageriat în continuare precum o fabrică de stat. Și fiindcă e de stat, colcăie în jur o grămadă de căpușe care și-ar targe ban din transferuri și alte golănii.

Poate unora le place umilița ori să fie masochiști, dar, pentru poliștii adevărați, înfrângerea cu Botoșaniul a durut rău de tot. Pentru unul care în 2009 sărbătorea câștigarea campionatului de către Urziceni chiar la Timișoara (pentru conformitate la Hotel NH) n-a însemnat nimic. Cât despre vicepreședintele Ioan Miculaș, care la 0-4 se distra copios vorbind la telefon, ce să mai spui? Cât timp în club și anturajul acestuia mișună de steliști, nimănui nu-i va păsa de Poli Timișoara, ci doar de șmenurile care s-ar putea face pe marginea unui club și așa sărac. Iar umilințele de pe teren îi lasă reci.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

2 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

2 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

3 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

3 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

4 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

7 ore ago