Deputatul Birsasteanu este noul presedinte ales al PSD Timisoara

PSD Timișoara are, de miercuri seară, o nouă conducere! Totul s-a întâmplat într-o liniște totală, fără niciun fel de tam-tam. Deputatul Florică Bîrsășteanu este acum președinte „plin” și își poate pregăti, cu propria echipă, campania pentru încă un mandat în parlament. Dan Idolu este președintele executiv al organizației.

În iunie 2015, PSD Timișoara organiza alegeri pentru funcția de președinte al organizației. S-a întâmplat la vedere, într-un cadru nu atât de relaxat precum și-ar fi dorit să pară social-democrații, și s-a lăsat cu cea mai strânsă luptă. Sebastian Răducanu a câștigat în fața lui Florică Bîrsășteanu la numai opt voturi, dând liber speculațiilor de tot felul. El a ocupat funcția doar până în februarie 2016, când a decis să-și dea demisia, pe fondul scandalului iscat de fostul viceprimar Traian Stoia, care a votat în favoarea bugetului Timișoarei, deși PSD-iștii n-au fost de acord cu acesta. De atunci, Bîrsășteanu a devenit președinte interimar, postură din care a candidat și la Primăria Timișoara. De miercuri, 10 august, deputatul a ieșit din interimat și este președinte „plin”. De această dată însă, social-democrații din organizația municipală au considerat că nu mai trebuie să-și bage nasul niciun curios în alegerile lor, așa că procedura s-a desfășurat în tăcere. Ea n-a fost precedată de niciun comunicat oficial.

Iată echipa care va conduce PSD Timișoara:

Florin Bîrsăşteanu – preşedinte
Dan Idolu – preşedinte executiv
Vasile Ciurgăuan – secretar executiv
Marius Craina, Roxana Manasia, Ioan Mateescu, Octavian Mazilu, Ramona Olteanu, Lucian Taropa şi Romeo Ursu – vicepreședinți
Simona Bejan, Andra Bloţiu, Ioan Bungău, Daniel Ciancă, Cristian Crăciun, Puiu Jurescu, Alexandru Moldovan, Nicoleta Roşu şi Bogdan Stanoiev – membri în Biroul Municipal.

„Primul nostru obiectiv este câştigarea alegerilor parlamentare. Ne dorim ca Timişoara să aibă o contribuţie importantă la obţinerea unui scor care să claseze Partidul Social Democrat pe primul loc. Punem în continuare accent pe continuarea deschiderii partidului către societatea civilă, dar şi pe întinerirea partidului”, a spus Bîrsăşteanu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago