Sorin Dragoi, noul presedinte al lui Poli: Situația e critica, dar nu imposibil de rezolvat

Primarul Nicolae Robu a făcut, zilele trecute, o mutare oarecum surprinzătoare la clubul Poli Timișoara, numindu-l în funcția de președinte pe city-managerul Sorin Drăgoi în locul lui Ioan Miculaș. Drăgoi a fost învestit oficial luni dimineață. El recunoaște că situația de la club este mult mai dificilă decât credea. Totuși, Drăgoi spune că ar fi unele soluții pentru readucerea clubului pe linia de plutire, chiar și în condițiile în care potențialul investitor Viorel Tudose nu mai vine la Poli.

Ați fost instalat oficial? Sunteți președinte și în acte?
Da, dimineață a fost și ședință AGA și apoi ședință de consiliu și sunt oficial președinte.

Care e situația clubului la prima vedere?
Sincer? Catastrofală. Știam că e o nebunie aici, dar nu chiar în acest hal. Pornim cu acea penalizare mare, datoriile sunt mai mari decât știam, avem multe urgențe la plată, conturile blocate. E o situație disperată. De exemplu, am cerut să mi se dea primele urgențe la plată. Au venit cu 10 urgențe. Am cerut atunci urgența urgențelor, ca să spun așa, și să ieșim cumva.

Bun, și ce faceți acum în primele zile? Care sunt primii pași?
De exemplu, miercuri mă urc în avion și plec la București la Ligă. Vreau să le solicit un avans din banii pentru drepturile de televiziune, pentru a plăti salariile restante, ca să nu fim din nou depunctați.

E o soluție de moment. În continuare? Clubul are buget zero. Pardon, minus 1,7 milioane de euro, ultima cifră mediatizată a datoriilor.
Da, așa este. Eu încerc să fac aici managementul unui ONG, fiindcă asta suntem. În primul rând, este un aparat extrem de stufos, multă lume trebuie să plece acasă. Sunt condiții dificile, trebuie făcute unele sacrificii.

Trebuie totuși o infuzie de capital. De unde? Așteptați un verdict favorabil în justiție pentru deblocarea finanțării de la consiliul local?
Și acum putem lua bani de la consiliul local, prin Legea 350. Acești bani pot fi folosiți însă numai pentru deplasări și alte cheltuieli, nu și pentru salarizare. Trebuie însă să avem certificat fiscal zero.

Ideea este că nu-l aveți. Cum îl faceți zero?
Așa este, dar dacă primim bani de la Ligă în avans și mai vin unele sponsorizări, reușim să stingem datoriile. În acel moment, cu banii de pe televiziune și sponsorizări, plătim salariile, iar cu banii de la Primărie, celelalte cheltuieli. Va fi un buget mic, dar care să ne ajute să rezistăm.

Vorbeați de diponibilizări. La ce nivel și câți oameni o să fie dați afară?
Pentru asta, lăsați-mi două-trei zile și mai discutăm. Trebuie să-mi fac o idee mai exactă aspura lucrurilor. Vă spun sincer, pe măsură ce trec zilele și orele, luminița de la capătul tunelului parcă e mai îndepărtată. Dar nu dezarmez, o să-i dau bătaie.

De Viorel Tudose ce se mai aude?
Marți dimineață mă întâlnesc cu el. Trebuie să avem un răspuns clar, n-o mai putem lungi multă vreme. Oricare ar fi acel răspuns, trebuie dat cât mai repede. Trebuie să știm ce facem în continuare. Repet, situația e critică, dar nu imposibil de rezolvat.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago