Categories: Invatamant

La Timisoara se deschide un centru de performanta in domeniul fizicii

Unul dintre cele mai de succes programe destinate pregătirii elevilor eminenţi se extinde la Timişoara. Programul „Hai la Olimpiadă!” va avea, pe lângă centrul de pregătire la matematică şi informatică, şi unul specializat în domeniul fizicii. Noul centru timişorean va funcţiona începând cu luna octombrie.

În acest an școlar, în cadrul programului funcționează 20 de centre de performanță în 10 orașe din țară. „Hai la Olimpiadă!” nu se extinde doar în Timișoara, ci și în Baia Mare, care va avea un centru la Matematică, în Oradea, unde se va deschide un centru la Fizică, și în Piatra Neamț, unde se vor deschide centre la Matematică, Informatică și Fizică. „În centrele de pregătire pentru performanță «Hai la Olimpiadă!», pregătirea elevilor este asigurată de cei mai buni profesori din oraș. Continuăm să punem în valoare comunitatea dascălilor dedicați, care pot să ghideze copiii pentru întrebările lumii de mâine. Cursurile sunt gratuite și, pentru a putea lua parte la ele, elevii cu cele mai bune rezultate la concursurile școlare participă la o testare. Ne-am propus ca, până în 2020, să avem astfel de centre în cel puțin 30 de orașe din țară”, a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG pentru Educație.
Elevii din Timișoara care au rezultate bune atât la Matematică, Informatică sau Fizică, cât și la concursurile școlare își pot duce pasiunea la următorul nivel și se pot înscrie online, la adresa http://hailaolimpiada.ro/inscriere/ , la testările pentru selecția în centrele de pregătire pentru performanță „Hai la Olimpiadă!”. Data, ora și locul testărilor la Matematică, Informatică și Fizică vor fi actualizate permanent. În cadrul programului „Hai la Olimpiadă!” vor funcționa 20 de centre de pregătire: la Matematică și Fizică în Brașov și Buzău, Matematică, Fizică și Informatică în București și Timișoara, Fizică în Constanța, Matematică și Informatică în Cluj-Napoca și Iași, la care se vor adăuga centrele noi: la Matematică, în Baia Mare, la Fizică, în Oradea, și la Matematică, Informatică și Fizică, în Piatra Neamț.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

30 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

20 de ore ago