Categories: PartideUltima ora

Haosul se adanceste in PNL Timis. Popoviciu revine, invocandu-l pe Blaga

PNL Timiș ar trebui să definitiveze, marți, într-o ședință a BPJ, listele cu candidați pentru alegerile parlamentare. Întâlnirea va fi boicotată de majoritatea primarilor liberali, mulți demisionari din funcțiile din partid, care se întâlnesc într-o altă ședință. În plus, Alin Popoviciu adună semnături de la edili, invocând o înțelegere cu Vasile Blaga.

Membrii Biroului Permanent Județean al PNL Timiș trebuie să definitiveze, marți după-amiază, prin vot, lista candidaților la alegerile parlamentare. Se știe deja că locurile I la Senat, dar și I și II la Camera Deputaților au fost adjudecate de Vasile Blaga, respectiv Marilen Pirtea și Ben Oni Ardelean. Inițial, președintele organizației, Nicolae Robu, l-a pus pe locul III la deputați pe protejatul său, Marian Vasile, închizând astfel toate locurile sigur eligibile. În schimb, Robu a solicitat vot în BPJ pentru locurile neeligibile, lucru care a dus la o adevărată revoltă a primarilor la ultima ședință desfășurată săptămâna trecută. Astfel, 18 edili, în frunte cu secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, și-au dat demisiile din toate funcțiile din partid. Dorind o reconciliere, Robu a anunțat că renunță la sprijinul pentru Vasile, punând la bătaie în BPJ locul III la Cameră, dar numai pentru candidați provenind din vechiul PNL, pentru a exista paritate între foștii liberali și cei proveniți din PDL. În ordine alfabetică este vorba despre Sorin Arădean, Liviu Cocean, Adrian Colhon, Dumitru Dinulescu, Ovidiu Drăgănescu, Daniela Mariș, Liliana Oneț, Cosmin Pavlovici, Longin Popescu și Marian Vasile. La această oră, oficial, dintre aceștia ar trebui să se aleagă ultimul candidat PNL Timiș pe un loc eligibil.

Cu câteva ore înainte de această ședință însă, la ora 13, demisionarul Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare, a convocat o întâlnire cu toți edilii liberali. Au fost chemați, pe lângă cei 18 care au demisionat, și cei care au absentat la ultima ședință. „Nu ne prezentăm la ședința BPJ. Vrem să stabilim împreună ce vom face în continuare, ce vom face în campanie și alte lucruri. Nu mi se pare corectă atitudinea lui Robu. Ce face el e o golănie, când vorbește de paritate. Până acum n-a fost paritate nici la listele la CJ Timiș, nici la Consiliul Local Timișoara. Dacă voia paritate, trebuia ca Titi Sandu să fie viceprimar. Sau măcar city manager de la fostul PDL. Când îi convine paritatea, o invocă. Când nu-i convine, spune că toți suntem acum liberali. El ne consideră pe noi proști, iar el e deștept”, ne-a declarat Groza.

Surpriza vine însă din altă parte. După ce a declarat că nu mai vrea să candideze, fiind de altfel ridicat în slăvi de Robu, deputatul Alin Popoviciu s-a sucit. Potrivit mai multor surse, el a convocat duminică, la Mașloc, o întâlnire cu mai mulți primari din județ. La apel ar fi răspuns 15 edili, potrivit zvonurilor lansate chiar de Popoviciu și luate de bune de mulți liberali. În realitate ar fi fost însă doar trei edili, cărora Popoviciu le-a spus că are mandat de la Vasile Blaga și că, în cazul în care adună 20 de semnături de la primari, va primi locul III la Camera Deputaților. Că afirmația referitoare la Blaga e sau nu adevărată e greu de spus. Cert este însă faptul că Popoviciu este departe de-a renunța la lupta pentru un fotoliu de parlamentar, iar acum strânge semnături în favoarea sa. Dacă nu îi vor fi de folos în interiorul PNL, unele surse spun că le va folosi pentru o candidatură ca independent.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

40 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

59 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago