La Generala 16 e clar: copiii din clasa pregatitoare si dintr-a patra raman pe str. Lorena

Rămâne cum s-a stabilit: copiii de la Generală 16 mutați cu clasele pe strada Lorena vor învăța acolo, în ciuda opoziției părinților. Spațiul de pe strada Lorena va fi alocat, în următorii doi ani, Colegiului Tehnic „Regele Ferdinand I”. Proiectul de hotărâre, întocmit în august, va intra pe 20 septembrie în dezbaterea CL.

Anul școlar 2016/2017 a început cu un mare scandal la Școala Generală 16 „Take Ionescu” din Timișoara, al cărei sediu principal se află pe strada București. Asta pentru că atât clasele pregătitoare, cât și clasele a patra vor funcționa pe strada Lorena, la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I”, fostul Liceu Energetic. Este vorba, în total, de opt clase. Decizia a nemulțumit unii părinți, care, la deschiderea anului școlar, au afișat mesaje precum „Nu cedăm, nu ne transferăm”, „Nu ne faceți cinste” sau „Vrem să învățăm la școala noastră”. Oamenii susțin că nu e normal ca, din moment ce și-au înscris copiii la Școala Generală 16, aceștia să meargă să învețe în altă parte. În plus, spun ei, parterul căminului de pe strada Lorena nu oferă condiții bune pentru copii, zona fiind și greu accesibilă.

Din nefericire pentru părinți, copiii lor nu vor reveni prea curând pe strada București. În plenul de marți, 20 septembrie, consilierii locali vor vota „alocarea pe o perioadă de doi ani a spaţiului în suprafaţă de 474 mp situat în imobilul din str. Lorena, nr. 35, aferent Colegiului Tehnic «Regele Ferdinand I», către Şcoala Gimnazială nr.16 «Take Ionescu»”. „Mutarea activităţii şcolare în altă locaţie a fost analizată şi de Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr. 16, care a decis mutarea celor opt clase în altă locaţie, asigurându-se astfel condiţii de desfăşurare a cursurilor într-un singur schimb (…) Spaţiul de la parterul căminului nr. 2, în suprafaţă de 474 mp, a fost reabilitat, igienizat şi dotat”, se precizează în referatul proiectului. Mutarea este agreată și de Inspectoratul Școlar Timiș, care susține, la rândul lui, desfășurarea orelor de curs doar dimineața. În mod normal, pentru mutarea unor clase, mai ales pentru una temporară, nu este nevoie de o hotărâre de consiliu local. În acest caz însă, este vorba despre un număr însemnat de clase, iar plata utilităților va trebui împărțită între cele două unități de învățământ.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

O oră ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago