Unul dintre cele mai importante proiecte imobiliare din Timişoara ultimilor ani pornește în această toamnă. Zona fostei fabrici ILSA se va transforma total, urmând ca acolo să se ridice un complex de clădiri de birouri şi apartamente, care va include şi o nouă stradă ce va oferi o legătură pe relaţia Nord – Sud.
Cu o suprafaţă totală de cinci hectare, noul spațiu urbanistic va avea un parc, dar şi o zonă de antrenament cu piscină şi pistă de alergat. După ce grupul Tender a cumpărat fosta fabrică de stofe ILSA şi a încercat să transforme zona, mare parte din proiect a fost preluată de întreprinzătorul timişorean Ovidiu Şandor. Acesta a achiziţionat terenul de cinci hectare dintre bulevardul Take Ionescu şi canalul Bega şi vrea să ridice aici un complex imobiliar care va cuprinde clădiri de birouri şi o zonă rezidenţială, dar şi spaţii publice. Primele lucrări pregătitoare pentru proiectul imobiliar multifuncțional din zona Take Ionescu vor demara în această toamnă. Conceptul care va fi implementat va transforma radical zona, una părăsită de mai mulţi ani. La finalul lucrărilor vor fi 1.200 de apartamente, dispuse în mai multe clădiri.
Investiția rezidențială va fi completată de un proiect de birouri și va avea o componentă generoasă de servicii și lifestyle, care va deservi întregul areal cuprins între Punctele Cardinale și Piața Badea Cârțan. Zona va cuprinde un parc, locuri de joacă pentru copii, o zonă de antrenament şi fitness, prevăzută cu piscină sau pistă de alergat, restaurante și cafenele. Ovidiu Șandor oferă și o guăr de oxigen Primăriei Timișoara, alături de care vrea să creeze o nouă legătură coerentă pe relația Nord – Sud, care va prevedea inclusiv construcția și integrarea unei noi străzi. „Abordarea urbanistică coerentă este una din prioritățile noastre. Lucrăm la ultimele detalii pentru finalizarea conceptului, obținerea autorizațiior necesare și pregătirea șantierului. Vorbim de primul cartier nou, în adevăratul sens al cuvântului, construit în Timișoara după Revoluție, cu toate funcțiile pe care o asemenea investiție le înglobează. Vom construi apartamente moderne, de calitate, birouri de nouă generație și vom completa întregul concept cu o componentă coerentă de servicii, funcțiuni culturale, sportive şi de educație“, spune dezvoltatorul proiectului. Investitorul a estimează că primele apartamente vor putea fi puse în vânzare în lunile următoare. Ovidiu Şandor a devenit cunoscut pentru ridicarea grupului de clădiri City Business Centre Timişoara.
Drumurile pe calea ferată vor fi de acum înainte cu reducere de 90% pentru studenţi…
”Cadoul” otrăvit pe care cei care utilizează autovehiculele pentru deplasare îl primesc în fiecare primă…
Meteorologii au emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de viscol, valabilă până vineri dimineaţa în…
22 februarie este ziua în care se va relua activitatea fotbalistică judeţeană. Atunci este programat…
Societatea de salubrizare cu care Primăria Timișoara are contract va ridica din oraș brazii care…
Mi-ar plăcea să cred că din tot necazul ăsta cu tik-tokul suveranist în timpul campaniei…