ASU Poli, in clubul echipelor care primesc bani publici! Peste 117.000 euro de la CJ Timis!

CJ Timiș a avut de dat aproape 950.000 lei pe cel de-al doilea apel de pe agenda sportivă a instituției. Cinci proiecte vor împărți acești bani, după ce o comisie a jurizat proiectele. Mai mult de jumătate din sumă va ajunge la ASU Poli, care trebuie să cheltuiască peste 530.000 lei în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie.

În luna iulie, CJ Timiș a alocat peste 2,2 milioane de lei pe așa-numita agendă sportivă a instituției. Este vorba despre bani pentru susținerea activității unor ,cluburi sportive mai mici. Totul s-a făcut pe baza unor criterii stricte, astfel încât, la controalele ulterioare ale altor instituții ale statului, să nu mai apară probleme. Banii au fost împărțiți în două programe: „Promovarea sportului de performanță”, respectiv „Sportul pentru toți”. A urmat, în toamnă, al doilea apel de proiecte, la care au fost declarate eligibile șapte proiecte la „Sportul pentru toți” și trei la „Promovarea sportului de performanță”. Proiectele au fost jurizate de o comisie de selecție și evaluare formată din consilierii județeni Nicu Bitea (PNL, președinte), Lucian Blaga (PNL), Cristian Dolecek (PSD), Adrian Pau (PSD), Adrian Tal (director DJST), Mario Ghica (DJST), Cătălin Frățilă (DJST), Doru Costică (filiala Academică Olimpică Română), Romulus Rașca (director CSS Bega) și Mihai Crista (Serviciul Cultură-Sport al CJ).

„Pentru a fi selectată în vederea finanțării, o propunere trebuie să întrunească un punctaj total de minim 60% din punctajul total minim, respectiv 80 de puncte pentru proiectele subsumate Sportului pentru toți și Sportului de performanță”, scrie în regulamentul după care au fost verificate proiectele propuse. Suma care a rămas de împărțit pentru acest an: 949.583 lei. La categoria „Sport de performanță” au fost aprobate două proiecte. Vor primi bani Asociația Club Sportiv Agroland – 185.862 lei și Club Sportiv Warriors – 40.625 lei. Propunerea depusă de Asociația Club de Dans Sportiv Sportim Dance a fost declarat neeligibil. La „Sportul pentru toți” au îndeplinit toate criteriile trei din cele șapte proiecte. Vor primi bani Asociația Club Sportiv Floreta Timișoara, pentru susținerea și dezvoltarea scrimei – 42.750 lei, respectiv BC Timba Timișoara, pentru școala de baschet – 150.000 lei.

Supriza o reprezintă cel de-al treilea club care va primi bani de la bugetul județului. Este vorba despre Asociația Club Sportiv ASU Politehnica Timișoara, care a depus proiectul „Poli, un club solid, echipă a comunității”. ASU Poli joacă în Liga a II-a, iar suporterii și-au făcut, până acum, un titlu de mândrie din faptul că au reușit să-și susțină activitatea din donații și sponsorizări, fără să fie nevoie de bani publici, așa cum se întâmplă în cazul celeilalte Poli, ACS. Pentru proiectul care se va derula în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie, clubul va primi, de la bugetul local, exact 530.346 lei, mai mult de jumătate din întreaga sumă pusă la dispoziție pentru toate proiectele sportive depuse pe al doilea apel. Proiectul a întrunit cel mai mic punctaj dintre toate cele admise la finanțare. Banii alocați de la bugetul CJ pot fi utilizați pentru transport, cazare și masă la acţiunile sportive organizate în ţară şi străinătate; cheltuieli privind alimentaţia de efort şi recuperarea după efort şi cheltuieli medicale; achiziţionarea de materiale şi echipamente sportive; plata premiilor şi indemnizaţiilor sportivilor şi antrenorilor. Puteți vedea aici toate proiectele.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

13 minute ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

15 minute ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

2 ore ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

20 de ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

23 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

23 de ore ago