ASU Poli, in clubul echipelor care primesc bani publici! Peste 117.000 euro de la CJ Timis!

CJ Timiș a avut de dat aproape 950.000 lei pe cel de-al doilea apel de pe agenda sportivă a instituției. Cinci proiecte vor împărți acești bani, după ce o comisie a jurizat proiectele. Mai mult de jumătate din sumă va ajunge la ASU Poli, care trebuie să cheltuiască peste 530.000 lei în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie.

asu-poli

În luna iulie, CJ Timiș a alocat peste 2,2 milioane de lei pe așa-numita agendă sportivă a instituției. Este vorba despre bani pentru susținerea activității unor ,cluburi sportive mai mici. Totul s-a făcut pe baza unor criterii stricte, astfel încât, la controalele ulterioare ale altor instituții ale statului, să nu mai apară probleme. Banii au fost împărțiți în două programe: „Promovarea sportului de performanță”, respectiv „Sportul pentru toți”. A urmat, în toamnă, al doilea apel de proiecte, la care au fost declarate eligibile șapte proiecte la „Sportul pentru toți” și trei la „Promovarea sportului de performanță”. Proiectele au fost jurizate de o comisie de selecție și evaluare formată din consilierii județeni Nicu Bitea (PNL, președinte), Lucian Blaga (PNL), Cristian Dolecek (PSD), Adrian Pau (PSD), Adrian Tal (director DJST), Mario Ghica (DJST), Cătălin Frățilă (DJST), Doru Costică (filiala Academică Olimpică Română), Romulus Rașca (director CSS Bega) și Mihai Crista (Serviciul Cultură-Sport al CJ).

„Pentru a fi selectată în vederea finanțării, o propunere trebuie să întrunească un punctaj total de minim 60% din punctajul total minim, respectiv 80 de puncte pentru proiectele subsumate Sportului pentru toți și Sportului de performanță”, scrie în regulamentul după care au fost verificate proiectele propuse. Suma care a rămas de împărțit pentru acest an: 949.583 lei. La categoria „Sport de performanță” au fost aprobate două proiecte. Vor primi bani Asociația Club Sportiv Agroland – 185.862 lei și Club Sportiv Warriors – 40.625 lei. Propunerea depusă de Asociația Club de Dans Sportiv Sportim Dance a fost declarat neeligibil. La „Sportul pentru toți” au îndeplinit toate criteriile trei din cele șapte proiecte. Vor primi bani Asociația Club Sportiv Floreta Timișoara, pentru susținerea și dezvoltarea scrimei – 42.750 lei, respectiv BC Timba Timișoara, pentru școala de baschet – 150.000 lei.

Supriza o reprezintă cel de-al treilea club care va primi bani de la bugetul județului. Este vorba despre Asociația Club Sportiv ASU Politehnica Timișoara, care a depus proiectul „Poli, un club solid, echipă a comunității”. ASU Poli joacă în Liga a II-a, iar suporterii și-au făcut, până acum, un titlu de mândrie din faptul că au reușit să-și susțină activitatea din donații și sponsorizări, fără să fie nevoie de bani publici, așa cum se întâmplă în cazul celeilalte Poli, ACS. Pentru proiectul care se va derula în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie, clubul va primi, de la bugetul local, exact 530.346 lei, mai mult de jumătate din întreaga sumă pusă la dispoziție pentru toate proiectele sportive depuse pe al doilea apel. Proiectul a întrunit cel mai mic punctaj dintre toate cele admise la finanțare. Banii alocați de la bugetul CJ pot fi utilizați pentru transport, cazare și masă la acţiunile sportive organizate în ţară şi străinătate; cheltuieli privind alimentaţia de efort şi recuperarea după efort şi cheltuieli medicale; achiziţionarea de materiale şi echipamente sportive; plata premiilor şi indemnizaţiilor sportivilor şi antrenorilor. Puteți vedea aici toate proiectele.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

soryn a spus: (octombrie 18th, 2016 at 10:40 )

acs = asu , 2 proiecte de toata jena care fac numele POLI de rusine si care fac si Timisoara de rusine, de astia cu acs-ul cu „patronul” nae, m-am lamurit, dar astia de la asu par de o factura cel putin la fel de proasta, in primul rind autointitulindu-se „echipa suporterilor”, acum au devenit si „echipa comunitatii” si au ajuns si la mila politicului, la mila banului public … au pierdut pina si ultima farama de orgoliu, aceea a autofinantarii, a unei echipe sprijinita de suporteri … pentru suporteri …
si va mai intrebati de ce nu vine lumea sa va sustina … ??? … mai intrebati-va !!!
doua grupari sustinute de doua nuclee: una cu robu, iar cealalta sa zicem druckeria … si atit … ei cu a lor si ceilalti cu a lor … punct … dar noi suporterii care am iubit Poli de copii ??? fiecare parte te acuza ca esti din partea cealalta … dar noi ca prostii suferim pentru Poli Timisoara … care Poli? cine mai stie .. ca nu ne „incadram” in nici o tabara … dar tot suferim …
PS: eu iubesc Poli de pe vremea cind nu „existau” nici robu si nici druckeria … ma incantau titi varga, vlaicu, timofte, gusi-gol … acuma am ajuns sa sufar doar pentru niste policlone care reusesc sa gadile orgoliile unora sau altora, care se balacaresc si care dupa ce ca ne mint se mai mint si singuri …

Laie a spus: (octombrie 18th, 2016 at 10:59 )

Hopa, enoriasii pun botul la banutul politic? Pai nu tocmai aspectul asta diferentia proiectele sau doar strugurii erau acrii ?

ddd a spus: (octombrie 18th, 2016 at 11:37 )

Si uite asa isi salveaza PSD-ul echipa!
Doar nu ati crezut ca „baietii in ghete” sunt de capul lor!

Cristi Brancovan a spus: (octombrie 18th, 2016 at 11:58 )

Pai meritau pentru performanta din liga 2. Ca doar sunt pe locul 3 din coada. Dar eu credeam ca ei nu vor bani publici, ca se pot autofinanta. Cand colo ce sa vezi?

flo a spus: (octombrie 18th, 2016 at 12:09 )

Cam aici…a murit fecioria proiectului ASU! btw…ASU 8 puncte …ACS 11 puncte castigate pe teren dupa 12 etape!

timisorean a spus: (octombrie 18th, 2016 at 12:28 )

Este legala finantarea unei echipe ce reprezinta doar o gashca nesemnificativa din Timisoara? Oricum beneficiau si pana acuma de bani publici de la universitate. Aia de la curtea de conturi ce fac acum?

ramy a spus: (octombrie 18th, 2016 at 12:44 )

Ce pacat ca fotbalul timisorean, mai ales atunci cand vine vorba despre reprezentarea adevaratei Poli, echipa care a murit, s-a scindat iremediabil in ultimii ani. Care e problema ca ASU a primit bani de la CJT? Sau ca va primi. ACS-ul are sanse tot mai mari sa se scufunde, iar ASU va fi echipa care va trebui sustinuta. Inclusiv de primar si de ceilalti suporteri indecisi. M-as bucura ca ACS sa se salveze, dar cred ca este apropape imposibil. Sunt unul dintre cei nehotarati, nu tin cu niciuna dintre echipele astea, chiar daca sunt polist. In perioada ce urmeaza ar trebui discutat in termeni realisti despre o singura Poli, indiferent ca e vorba despre ASU sau ACS. Pana acum, din cate vad, cel mai eficient e proiectul ASU, care a ajuns pana in B cu bani extrem de putini, dar bine chivernisiti. Poate ma insel, dar raman la idea ca in Timisoara trebuie sa fie o singura Poli.

INO a spus: (octombrie 18th, 2016 at 12:51 )

NOW!SUNT DE AI NOȘTRI!!OK BANUL PUBLIC VINE MAI SARE ȘI ALEXANDRION CU CEVA?VIN ȘI CEVA REZULTATE DE ACUM??SĂ VEDEM CEVA REZULTATE!!HAI PA!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Noni a spus: (octombrie 18th, 2016 at 14:28 )

ASU= echipa PSD-ului. Se vede cine sustine ASU…acum e clar cine a sponzorizat si orchestrat circul ala ieftin cu AC Recas nu e Poli…PSD-ul a facut-o !!! Si niste fraieri au muscat-o! Ha ha ha!

Prunariu Cacanautul a spus: (octombrie 18th, 2016 at 14:45 )

Esec AC Recas…dar si ASU.

AC Recas : bani cheltuiti aiurea pentru propriile placeri a lui Robu ( care merita felicitat pentru ce a facut in oras mai putin AC Recas si semafoare). Din pacate nu a inteles nici dupa prima nici dupa a doua retrogradare ca banatenii nu dau 2 lei pe echipa lui.

ASU: – felicitari pentru Liga 2 dar ce sa vezi ? In Liga 2 stadionul gol….ce de aia s-au mutat de pe Dan Paltinisanu pe Stiinta dupa 2-3 etape. Cei 10 000 de fani asteptati….sunt tot in asteptare Nu e diferenta mare intre audienta AC Recas din L2 si audienta ASU in Liga 2
– sponsori privati 0
– tamtam ca echipa se autofinanteaza…dar hop ca au sarit la chiftelele PSDului
– cei ce conduc acum peluza au reusit sa indeparteze oamenii si de la BCM , Rugby si handbal prin lipsa lor de „lipici” si interes. ( vrem pe Boldura si Sefu Clasei inapoi la „butoane” )

MMM a spus: (octombrie 18th, 2016 at 14:59 )

Pe scurt, ASU Politehnica a semnat actul oficial de mariaj cu PSD. Cel putin asa pare, la prima vedere. O fi bine? O fi rau? Om vedea. Asteptam si noi, cei mai prosti din curtea scolii, o explicatie de la cei in masura.

birlic a spus: (octombrie 18th, 2016 at 15:14 )

Parca presedinte era Grindeanu, nu Bitea.\! Cine fras e Mihai Crista asta? Da Toanca nu ia nimic? Dansul ala sportiv pe pe felia lui nea Negoita, „kulturshmirgel”-ul de la CJT?

birlic a spus: (octombrie 18th, 2016 at 15:16 )

Doua echipe partzaiite care baga mana in buzunarul timisorenilor fara sa-i intrebe nimeni daca vor sau nu. Afacere social democrata pe bani publici. Cu Robu in frunte, care-i milogul lui Grindeanu.

de savoya a spus: (octombrie 18th, 2016 at 15:56 )

Tot timpul ASU a functionat cu bani publici,drenati de catre Rectorul Serban catre acest ACS ASU Politehnica,unde UPT este doar unul dintre asociati,UPT a carei principala misiune este educatia si nu sportul de performanta.Statul finanteaza integral Universitatea ,iar de acolo o parte din bani si servicii se duc la o asociatie privata,ca de exemplu:
-cazarea gratuita a sportivilor
-masa gratuita sportivi
-terenuri gratuite de joc si antrenament pentru cele 8 echipe ale clubului privat
-transport gratuit cu autocarele UPT,etc.
O estimare grosiera arata ca sunt drenati cel putin 20000 Euro pe luna din fondurile publice (prin intermediul Universitatii Politehnica) catre un club privat.Poate n-ar fi rau daca Curtea de Conturi si-ar indrepta privirea si asupra modului cum sunt cheltuiti banii publici ai Universitatii Politehnica in relatia cu ACS ASU(in jur de cel putin 250.000 euro /an)

drucker a spus: (octombrie 18th, 2016 at 19:15 )

ASU = ACS = proiecte politice de cacat .

Poli SUNTEM NOI si suntem cateva mii , pe care nu ati reusit sa ne prostiti voi cei cateva sute (200+ 1 mai exact) in acesti 4 ani de cand ati ucis-o pe Poli a noastra .

Remember Poli Timisoara .
Remember Commando Viola .

drucker a spus: (octombrie 18th, 2016 at 19:32 )

Respect pt cei 2-3 sute de pustani care cred in fenomenul ULTRAS si incurajeaza ASU .
Din pacate sloganuri gen : fotbal fara patroni , echipa suporterilor vor fi ridicole de acum incolo .Tentatia banului public pt cei ce conduc Druckeria , a patat pt totdeauna imaginea ASU Poli .
Probabil ca cei care au demnitate vor parasi „echipa suporterilor ” in curand .

drucker a spus: (octombrie 18th, 2016 at 19:47 )

Poli , un club solid , echipa a comunitatii !

Pai nu mai e echipa suporterilor ?
Fara patroni , impotriva fotbalului modern , echipa suporterilor , bla bla bla .
Banii publici iti iau mintile , sa vezi de acum certuri .

@Iustin a spus: (octombrie 19th, 2016 at 08:25 )

Grasano, hai ca te facem si pe tine o sawarma.

de savoya a spus: (octombrie 19th, 2016 at 09:52 )

Am vazut bilantul contabil publicat de ASU pe 2015.Pe parcursul acelui an(retur D si tur C) ei au cheltuit fix 92.771 lei(aprox.20.000 euro).Este imposibil sa ai o activitate de anvergura aceasta fara cheltuieli minime de 120.000 euro.Practic in 2015 au fost acoperite cheltuieli de cel putin 100.000 euro de catre Universitatea Politehnica,de care a beneficiat clubul privat ASU.Este o dovada concludenta ca se folosesc resursele(bani,terenuri,transport,cazare,etc.) Universitatii Politehnica in alte scopuri decat cele prevazute in alocarea bugetara,ceea ce contravine legii,iar principala responsabilitate este a rectorului Serban care orchestreaza acest furt din banii publici

@ de savoya a spus: (octombrie 19th, 2016 at 10:50 )

ASU nu e club privat ci functioneaza pe o fundatie , „Fundatia Politehnica „, care a fost infiintata prin 2010-2011 (nu mai stiu exact) si apartine Institutului Politehnic Timisoara .
Scopul fundatiei fiind (printre altele )comform statutului ,promovarea sportului (de ori ce fel ) in randul studentilor.

Dar atunci intervine o problema de identitate !
Nu poti sa sustii sus si tare „Poli suntem noi si sa-ti arogi rolul de continuator a traditiei din 1921 incoace .

Hai sa ne hotaram vrem sau nu vrem bani publici ,suntem sau nu Poli Timisoara .
Miile de suporteri Polisti nu au putut fi pacaliti de sloganuri , de aceea nici una dintre cele doua ASU si ACS nu aduna mai mult ed 4-5 sute de sustinatori .

de savoya a spus: (octombrie 19th, 2016 at 11:05 )

ASU este club privat infiintat in anul 2014,pe legea asociatilor si fundatiilor,avindu-i drept actionari pe UPT,Fundatia Politehnica si Fundatia fostilor studenti de la Poltehnica.Deci nici vorba de 2010-2011.Chiar nu v-ati saturat de minciunile si manipularile celor de la Druckeria,care se folosesc de brandul Politehnicii pentru aderarea de membrii,care sunt pacaliti ca ar fi membrii la club,dar de fapt adeziunea este pentru asociatia Druckeria.Ca si rectorul Serban,Druckeria se foloseste de brandul Poli si de suporterii de buna credinta pentru a-si atinge scopurile personale(unul din ele e razbunarea pe Robu),folosindu-se de resursele,repet publice,ale Universitatii Politehnica

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Adio pistă de canotaj la Surduc. Zona s-a transformat în arie protejată

Nu se mai fac piste de canotaj pe lacul Surduc, se va face un Centru Multifuncțional pentru Dezvoltare Zonală în loc. Consilierii județeni au fost nevoiți să aprobe modificarea, după ce respectivul lac a devenit arie naturală protejată. Timișul avea nu mai puțin de două asemenea zone speciale de canotaj la nivel de idei, iată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Adio pistă de canotaj la Surduc. Zona s-a transformat în arie protejată
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis

S-au ţinut de cuvânt. Parlamentarii PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea bugetului

Cei patru parlamentari PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea Bugetului de Stat pe anul 2021, lege intrată astăzi în dezbaterea celor două camera legislative. Amendamentele vizează finanţarea unor obiective din judeţul Timiş. Pe lista amendamentelor depuse de cei patru aleşi PSD se numără printre altele: 18.000 de lei pentru Terminalul Curse...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-au ţinut de cuvânt. Parlamentarii PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea bugetului
Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

scrima Benjamin Bodo

Un argint mai important chair decât aurul! Benjamin Bodo de la CSU Politehnica, însă o medalie la naţionalele de scrimă

Asalturi spectaculoase, dueluri înverșunate și multă determinare! Acestea au fost bornele principale ale ultimei zile din cadrul Naționalelor de scrimă pentru seniori. Titlul la spadă a fost cucerit de craioveanul Mario Persu, care l-a întâlnit în finală pe Benjamin Bodo, de la CSU Politehnica Timișoara. Persu s-a aflat la conducerea meciului, dar Bodo a reușit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un argint mai important chair decât aurul! Benjamin Bodo de la CSU Politehnica, însă o medalie la naţionalele de scrimă
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

explozie Traian

Explozie în Piața Traian! Pompierii au scos un bărbat de sub dărâmături/FOTO/Update

Pompierii de la ISU Timiș au fost solicitați joi seara să intervină pentru salvarea unei persoane blocate sub dărâmături, pe strada Zăvoi din zona Pieței Traian. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că s-a produs o explozie la un imobil aflat într-o curte comună. În urma exploziei, un bărbat a rămas blocat sub dărâmături....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Explozie în Piața Traian! Pompierii au scos un bărbat de sub dărâmături/FOTO/Update
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Pe pagina de internet a Primăriei Dumbrăvița a fost publicat în urmă cu câteva zile un proiect de hotărâre referitor la Planul Urbanistic Zonal pentru viitorul magazin Ikea, care se va ridica în comuna periurbană a Timișoarei. Printre modificările propuse la PUZ-ul inițial se numără și mutarea unui sens giratoriu. Lucrările ar urma să înceapă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pompierii de la ISU Timiș au fost solicitați joi seara să intervină pentru salvarea unei persoane blocate sub dărâmături, pe strada Zăvoi din zona Pieței Traian. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că s-a produs o explozie la un imobil aflat într-o curte comună. În urma exploziei, un bărbat a rămas blocat sub dărâmături....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Explozie în Piața Traian! Pompierii au scos un bărbat de sub dărâmături/FOTO/Update
Asalturi spectaculoase, dueluri înverșunate și multă determinare! Acestea au fost bornele principale ale ultimei zile din cadrul Naționalelor de scrimă pentru seniori. Titlul la spadă a fost cucerit de craioveanul Mario Persu, care l-a întâlnit în finală pe Benjamin Bodo, de la CSU Politehnica Timișoara. Persu s-a aflat la conducerea meciului, dar Bodo a reușit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un argint mai important chair decât aurul! Benjamin Bodo de la CSU Politehnica, însă o medalie la naţionalele de scrimă
Cei patru parlamentari PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea Bugetului de Stat pe anul 2021, lege intrată astăzi în dezbaterea celor două camera legislative. Amendamentele vizează finanţarea unor obiective din judeţul Timiş. Pe lista amendamentelor depuse de cei patru aleşi PSD se numără printre altele: 18.000 de lei pentru Terminalul Curse...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-au ţinut de cuvânt. Parlamentarii PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea bugetului
Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict doi bărbați, bănuiți de trafic de droguri de risc. Miercuri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict, în localitatea Foeni, județul Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 5.000 de euro și 2.000 de lei, prețul la care doi timișeni încercau să vândă 1 kg de cannabis
Politehnica Timişoara va pleca vineri spre Slobozia, unde sâmbătă va evolua împotriva echipei gazdă în liga secundă. Prima parte a drumului va fi efectuată cu avionul până la Bucureşti, restul drumului urmând a fi parcurs cu autobuzul, poliştii urmând a se caza în localitatea ialomiţeană. Antrenorul Dan Alexa vorbeşte despre un meci foarte greu, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Totul pentru victorie! Alexa vrea toate punctele din deplasarea de la Slobozia
Dacă săptămâna trecută prim-divizionara de handbal masculin SCM Poli Timişoara anunţa că are două noi cazuri de infectări în rândul echipei, iată că astăzi anunţă încă două noi cazuri, dar şi un suspect. Acest fapt înseamnă neprezentarea pentru meciul din următoarea etapă, contra Buzăului… „4 pozitivi în ultimele 10 zile şi un suspect astăzi”, anunţă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Din rău în mai rău. Poli mai pierde un meci din Liga Zimbrilor din cauza pandemiei
Top