Categories: PoliticieniUltima ora

Marilen Pirtea se incurca in stiinta: nu mai stie de cand are carnet de partid!

Marilen Pirtea pare să aibă unele probleme cu memoria! Dacă în luna august declara pentru deBanat.ro, că activează politic din 2008, în octombrie, el susține că nu a fost niciodată membru de partid, până acum câteva luni. UPDATE: Rectorul UVT afirmă că, în 2008, a avut doar o înțelegere u șefii PDL de la vremea respectivă.

Marilen Pirtea a apărut pentru prima dată oficial alături de șefii PNL în mai 2015, la o ședință a Consiliului de Coordonare Județean al PNL. Apartenența politică a rectorului UVT nu a fost însă confirmată oficial, președintele PNL Timiș Nicolae Robu afirmând, la vremea respectivă, că nu a verificat niciodată acest lucru, dar că știe de la colegul său Dan Popa că „Marilen Pirtea este membru PDL cu acte în regulă de circa opt ani”. La începutul lunii august 2016, când era clar că rectorul UVT intenționa să candideze pentru parlament, deBanat.ro a încercat să lămurească situația carnetului de partid al acestuia. „În 2008, când eram decanul Facultății de Economie, am fost președintele Comisiei de învățământ din PDL. De atunci am activat, după care am avut o pauză în acea comisie, ocupându-mă de universitate și neimplicându-mă la partid (…) Apoi fiind numit președintele Colegiului de Guvernanță Academică din cadrul PNL, am continuat activarea”, spunea Pirtea. Colegiul de Guvernanță Academică a fost înființat de PNL Timiș în 2015. „Colegiul de Guvernanță nu e prevăzut în statutul partidului, ci a fost creația noastră, a celor din Comitetul Executiv (…) El aparține Biroului Județean Timiș al PNL”, explica, în mai 2015, Dan Popa, la acea vreme copreședinte al PNL Timiș.

Citește și: La un pas sa candideze pentru PSD, rectorul UVT Marilen Pirtea e liberal cu acte in regula!

Acum, Marilen Pirtea pare să-și fi rearanajat gândurile și… apartenențele politice. Invitat miercuri, 12 octombrie, într-o emisiune moderată de Denise Rifai, noua feblețe a președintelui PNL Alina Gorghiu, Pirtea a declarat cu totul altceva! „Eu nu am fost niciodată membru de partid. Acum câteva luni, am devenit membru în Partidul Național Liberal. Întotdeauna am făcut politica educației, eram, într-adevăr, un apropiat al Comisiei de educație din partid, dar nu eram membru de partid”, a spus rectorul UVT. Să recapitulăm: august 2016 – „am fost președintele Comisiei de învățământ din PDL”; octombrie 2016 – „eram, într-adevăr, un apropiat al Comisiei de educație din partid, dar nu eram membru de partid”. Altfel, Marilen Pirtea spune că n-a fost ofertat de la centru pentru parlamentare și lasă o portiță deschisă în ceea ce privește zvonurile care îl dau mutat de pe lista pentru deputați la cea pentru Senat. „Acum câteva luni am primit această propunere (de a candida – n.r.) din partea Partidului Național Liberal. Nu am primit această propunere din partea președintelui partidului, nici măcar din partea copreședinților, atunci era acea formulă, ci din partea președintelui PNL Timișoara, Nicolae Robu (Robu este președintele PNL Timiș – n.r.), fost rector. Deputat era, deputat este și acum, până vom vedea listele finale, știți cum este, orice este posibil, dar cred că lucrurile vor merge în această direcție”, a mai spus Pirtea.

UPDATE: Rectorul Universității de Vest a declarat, pentru deBanat.ro, că, deși era, încă din 2008, președinte al Comisiei de învățământ a PDL, nu era membru de partid. Marilen Pirtea recunoaște că situația este neobișnuită, dar susține că aceasta a fost înțelegerea, la vremea respectivă, cu șefii PDL Timiș.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

11 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

13 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

16 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

16 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

16 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

16 ore ago