Categories: InvatamantUltima ora

Cei mai tari rectori din tara pleaca din Consiliul National al Rectorilor! Printre ei, si Marilen Pirtea

Cele mai importante universități din țară se retrag din Consiliul Național al Rectorilor. Universitatea București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timișoara, Academia de Studii Economice și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, reunite în Consorțiul Universitaria, au luat această decizie până în momentul în care statutul CNR va fi redefinit.

Reprezentanții a cinci dintre cele mai importante universități din România – Universitatea București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timișoara, Academia de Studii Economice și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – s-au întâlnit la Iași, în cadrul Consorțiului Universitaria, și au hotărât să pună piciorul în prag, relatează ziaruldeiasi.ro. Una dintre cele mai importante decizii: autosuspendarea celor cinci rectori din Consiliul Național al Rectorilor (CNR). Aceasta vine după ce, la începutul săptămânii, reprezentanții Consorțiului Universitaria s-au declarat surprinși de poziția CNR, care a criticat mai multe propuneri legislative inițiate de Ministerul Educației. „Rectorii primelor trei universități menționate — cele mai mari și mai prestigioase din România — nici măcar nu au participat la elaborarea de către CNR a vreunui document în acest sens și consideră, prin urmare, că el nu exprimă decât poziția unora dintre componenții CNR”, potrivit unui comunicat al Consorțiului Universitaria. Rectorii și prorectorii celor cinci universități au anunțat, la Iași, că sprijină mai multe demersuri inițiate de Ministerul Educației, printre care și realizarea metarankingului universitar, clasament care a identificat cele mai vizibile universități la nivel internațional. Universitatea de Vest Timișoara, condusă, din postura de rector, de Marilen Pirtea, se află pe locul al cincilea în metarankingul realizat de Ministerul Educației. Topul este deschis de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

O oră ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

O oră ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

2 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

2 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

3 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

15 ore ago