Categories: AfaceriUltima ora

Proiectele construite in regie proprie de DRDP Timisoara, inclusiv centura de sud, se fac pe bani europeni

Compania de Drumuri a decis să schimbe strategia în domeniul proiectelor mari de infrastructură. Unele dintre ele vor fi făcute în regie proprie, fiind evitate, astfel, licitaţiile lungi, pline de întârzieri şi contestaţii. DRDP Timiș va avea trei astfel de proiecte: pasajul de pe centura de ocolire a Aradului, centura de ocolire sud a Timişoarei, respectiv reabilitarea DN 76 – Ioneşti – Vârfurile.

Banii pentru aceste proiecte vor veni, în cea mai mare parte, de la UE, după cum a anunţat directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cătălin Homor: „Mare parte din aceste proiecte vor fi finanţate din fonduri europene nerambursabile”. Printre acestea, şi centura Timişoarei, varianta sud. DRDP Bucureşti va construi în regie proprie drumul de legătură dintre DN 5 şi Vama Giurgiu, Direcţia Braşov se va ocupa de reabilitarea DN 73A şi varianta ocolitoare Făgăraş, DRDP Iaşi, de variantele ocolitoare pentru Suceava şi Bârlad, DRDP Craiova va executa varianta ocolitoare Balş şi DN 65, Direcţia Cluj, de centurile ocolitoare pentru Carei, Zalău şi Săcuieni, iar DRDP Constanţa se va ocupa de varianta ocolitoare Techirghiol şi de reabilitarea DN 2A.

Directorul DRDP Timişoara, Horaţiu Simion, a anunţat că, dacă totul merge cum trebuie, noua porţiune din centura Timişoarei ar putea fi gata în decembrie 2019. „Lucrarea a fost proiectată în 2008-2009, fiind reluată şi revizuită în 2010- 2011. Proiectele nu mai corespund la această oră, din cauza normativelor noi apărute, din punct de vedere al îmbrăcăminţilor rutiere, din punct de vedere al studiilor geologice, din punct de vedere al siguranţei rutiere. Aplicând aceste noi normative se impune o nouă revizuire a acestei documentaţii. Dacă anul 2017 va fi rezervat în totalitate aprobării proiectului, pentru ca în 2018 să poată fi demarate lucrările, noi am estimat că am putea să încercăm să le finalizăm în decembrie 2019. Spun să încercăm, pentru că sunt 24 de kilometri, o lucrare care valorează peste 80 de milioane de euro, sunt 12 poduri şi pasaje şi mai multe intersecţii la nivel”, a declarat Simion, la Bucureşti.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Conflict 3 la 1 într-o şcoală din Lugoj. Noroc cu intervenţia poliţiştilor

În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…

55 de minute ago

C9. Peciu Nou, scorul campionatului după ce a dat de pământ cu Periamul

Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…

O oră ago

Echipele distribuitorului de energie electrică se află în continuare pe teren

Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…

2 ore ago

Demarează acțiunea de autorizare a comercianților stradali de produse specifice de Sfântul Nicolae

Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…

3 ore ago

Sâmbăta viitoare se deschide Târgul de Crăciun de la Timișoara

Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…

3 ore ago

Aproape 12.000 de timișeni fără curent electric. CJT cere intervenția rapidă a echipelor distribuitorului de electricitate

Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…

3 ore ago