Categories: Social

Casa Bunicii, la prima inchidere din 2017! Dupa 40 de amenzi, date pe cinci firme

Povestea restaurantului Casa Bunicii, închis deja de mai multe ori, pentru lipsa autorizației de funcționare, continuă și în 2017. Localul își va pune din nou lacătul pe ușă, din același motiv. Până acum, cele cinci firme pe care funcționează acesta au fost sancționate de zeci de ori.

Patronii restarantului Casa Bunicii au început anul cât se poate de prost. Localul a fost închis, din nou, de polițiștii locali de la Serviciul Inspecție Comercială. Agenții au constatat că firma pe care era deschis restaurantul funcționa ilegal și avea deja o decizie de suspendare a activității. Este vorba de societatea comercială Duo Group Miniclub SRL, de pe str. Virgil Onițiu nr. 3, al cărei reprezentant a fost și amendat cu 1.000 de lei, sancțiunea maximă permisă de lege. Lucrurile sunt și mai încâlcite însă, pentru că restaurantul are o întreagă istorie legată de suspendarea activității. Localul funcționează, conform polițiștilor locali, alternativ, pe mai multe firme, care însă nu dețin toate actele necesare. „În locația respectivă există cinci firme, care nu dețin acord de funcționare pentru desfășurarea activităților comerciale pentru adresa menționată. La propunerea polițiștilor locali, firmele în cauză au fost suspendate pe rând, fiind aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, pentru că se desfășoară în continuare activități comerciale fără a se deține documentele necesare conform legislației. Verificările vor continua până la intrarea în legalitate”, transmit polițiștii locali.
Citește și: Popa’s: Nu pot crea din cauza galagiei de la Casa Bunicii! 18 masuratori il contrazic
În vara lui 2015, același restaurant a fost închis pentru că nu avea actele în regulă. Proprietarii susțineau că activitatea le este blocată de un vecin pe care n-au vrut inițial să-l numească. Este vorba despre caricaturistul Ștefan Popa Popa’s. „Am spus mereu că în ţara asta 80% din oameni sunt imbecilizaţi, 20% sunt normali. Ce poate fi mai evident decât faptul că pentru unii e mai importantă păpica, nu dreptul unui om de a avea linişte? (…) Unii spun că dacă nu îmi place, să mă mut. (…) Dar ce poţi să ceri de la comentatorii mâncători de ciorbe?”, spunea Popa’s. Între cele două părți era pe rol și un proces, iar Radu Ianăș, proprietarul Casei Bunicii, susținea că au fost făcute, la cererea instanței, 18 măsurători de sunet, atât în curtea restaurantului, cât și în cea a artistului, toate cu rezultate bune.

În vara lui 2016, Popa’s a cerut Primăriei Timișoara să-i răspundă la mai multe întrebări, printre care: „Cum este posibil să transformi un imobil de patrimoniu cu funcțiune de spațiu locativ în restaurant și club pentru copii, fără acordul tuturor vecinilor? Cum este posibil ca, timp de 8 ani, restaurantul Casa Bunicii de pe strada Virgil Onițiu să funcționeze fără aviz legal de funcționare? Cum este posibil ca agenții Poliției Locale Timișoara, când sunt chemați la Restaurantul Casa Bunicii să constate ilegalitățile (…) nu fac nimic întru respectarea legii?”.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

11 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

15 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

18 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

18 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

20 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

20 de ore ago