Categories: PoliticieniUltima ora

Sah la PSD. Iohannis: Voi incepe demersurile pentru un referendum pe tema amnistiei si gratierii

Președintele Klaus Iohannis ia în considerare organizarea unui referendum pe tema amnistiei și grațierii. Anunțul a fost făcut luni seară, într-o declarație televizată. Iohannis a mai spus că nimeni nu vrea să răstoarne regimul, ci oamenii au ieșit în stradă pentru a-și spune nemulțumirea.

„Această temă (a graţierii, n.r.) în mod nefericit a devenit o temă naţională. Este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor penale şi a graţierii şi, dacă aşa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu”, a declarat președintele Klaus Iohannis. Conform acestui, în programul de guvernare al PSD nu s-au regăsit aceste modificări. „Am auzit fel și fel de aberații. Imediat după ce a ieșit lumea în stradă, activiști, agitați și agitatori au fugit la televiziuni să explice că e o nouă mineriadă. Cetățenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitură de stat! Dau lovitură de grație statului de drept. PSD și satelitul său ALDE au promis bunăstare românilor și oamenii, de bună credință, i-au votat. Când au ajuns efectiv la guvernare, s-au apucat de cu totul altceva. S-au apucat să urle la legislația penală, pentru a-si curata dosarele lor, ale colegilor de partid (…) Nu vrea nimeni să dea lovitură de stat, nici nu vrea să răstoarne regimul, doar nu își imaginează că a ieșit cineva pentru acest guvern. Oamenii au ieșit să-și spună indignarea, guvernarea ar face mai bine să ia seama”, a mai spus Iohannis.

Nu în ultimul rând, președintele României a lansat un atac extrem de dur la adresa actualei puteri. „Ce clasă politică am avut când a luat ființă națiunea și ce clasă politică avem azi! Cei care trebuie să conducă țara se ocupă cu altele. Atunci, în 1859, politicienii s-au ocupat de națiune. Ai noștri se ocupă de grațiere. Grațierea propriilor dosare. A fost ales, atunci, Cuza. Domnitor în Moldova și în Țara Românească și s-a apucat de treabă. Cuza a dat primul Cod Penal ce incrimina corupția. Ce generație de politicieni am avut atunci, după Mica Unire, oameni care au avut curajul să spună lucrurilor pe nume, și ce politicieni avem azi! O coaliție aleasă să conducă România spre dezvoltare se ocupă de modificarea Codului Penal. Se ocupă exact de ameliorarea Codului Penal într-un sens discutabil. Micșoarea amenzilor pentru abuz în serviciu. Ce diferență, ce clasă politică am avut și unde am ajuns!”, a mai declarat președintele Iohannis.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago